Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

От известно време в маршала ми се появи лек брум,като преди се появяваше по-рядко и го отдавах на тока,но напоследък рядко е без него.Главата има режим да работи с 25 вата мощност,и аз именно така работя.Като я пусна пък на пълна мощност освен лекия брум се появява и леко "жужене'.Извинявам се за терминологията,но не знам как да го опиша.Не е проблем да се свири,но мен си ме дразни.Моля някой компетентен,или някой,който е имал подобен проблем да сподели мнение.Може-би е от лампите.Намират ли се такива лампи?

Отговорено

Не съм много компетентен ,но съм имал същия проблем. При мен се оказа от предусилвателните лампи. Носих го на майстор ,каза ми да свеня крайните ,смених ги и проблема си остана .Тогава реших да си подменя всичкити и проблема изчезна. Предполагам, че и при теб да е така. Ако имаш приятел с усилвател с такива лампи ,вземи да пробваш. Аз пазарувах моите от USA,по интернет ,нямаше никакъв проблем с доставката, която беше около 25$. Дано съм бил полезен ,успех.

Отговорено

Ако можех да знам че със сигурност е от лампите ще търся да купя.Снощи например по едно време изчезна брума ,после се появи съвсем лек...не знам.Не вярвам да е от кабели,защото когато намаля и трите канала до край,пак го има.Все-пак и без това е хубаво да има резервни лампи,така че ще търся.

Отговорено

Размърдай лампите в цоклите. Можеш също да разместиш местата на лампите.

Може да е от лампи. от прецакани кондензатори. кофти спойки. кофти ел инсталация.. От много неща може да бъде

Отговорено

Размърдах лампите в цоклите,и работата стана.Дано не е временно,както преди.Ако продължи вече ще разменя лампите.Благодаря за съветите.

Отговорено
Размърдах лампите в цоклите,и работата стана.Дано не е временно,както преди.Ако продължи вече ще разменя лампите.Благодаря за съветите.

Защо не напръскаш цоклите с някакъв контактен спрей ?

Отговорено

Не съм много запознат,но тоя контактен спрей не е ли проводим?Ако е така,тогава не е добра идея защото има голяма вероятност да се окасят пиновете на лампата и да има заря,ако не се нацялят точно дупките.

Отговорено

Мдам...по-добре без контактен спрей.

Ако ги използваш от дълго време аз бих последвал съвета на Fashion и съответно бих подменил лампите.

За съжаление, качеството на произвежданите ламбета в последните няколко години е под всякаква критика :/