dianstefanov89 Публикувано Април 15, 2009 Публикувано Април 15, 2009 Искам да попитам някой има ли такъв процесор който вади бленди на други инструменти, и ако има скъп ли е и откъде може да се закупи? Ето и едно клипче с бленда на цигулка Цитирай
tednet Отговорено Април 15, 2009 Отговорено Април 15, 2009 Принципно има, и има доста Миди неща, от които нищо не цепя... но според мен това е с backing track което си линкнал... или в краен случай с някакъв странен процесор, но се чува китарата, така че според мен е бакинг трак... Все пак... например тоя пич свири на саксофон със тази специална китара ... Ако има някой по-разбиращ из форума да разясни тези номера как стават Цитирай
DILETANT Отговорено Април 15, 2009 Отговорено Април 15, 2009 С китарен синтезатор е възможно китарата да зазвучи като цигулка, пиано и др. музикални инструменти. Цитирай
racerx Отговорено Април 15, 2009 Отговорено Април 15, 2009 Смешкото от Children of Bodom си го свири без никакви бленди освен драйв, това което чуваш е от бектрака. Цитирай
Dread Отговорено Април 15, 2009 Отговорено Април 15, 2009 Що ти е сторил сега бедният Алекси, че го окчестви като смешко? Е какво, мама му стара, трябва да умее един китаряга, за да не се намери някой, който да го критикува? Но това от една страна е добре, защото, ако някой каже, че аз съм смешен с китарата, няма да го приема навътре - та те за звездите говорят така! А по темата - съществуват китарни синтезатори и то не са малко като модели, но според повечето музиканти симулациите им не са особено читави. Аз бях пробвал един, но за кратко и преди доста време и нямам конкретно мнение. Цитирай
inqubus Отговорено Април 15, 2009 Отговорено Април 15, 2009 Абе то всички китарджии тук сме смешни в сравнение с някои колеги от форума, но те със сигурност не се изказват по този смешен начин... Цитирай
dianstefanov89 Отговорено Април 15, 2009 Автор Отговорено Април 15, 2009 Благодаря,че ми казахте че е китарен синтезатор, а сега продължавайте на темата кой е смешен и кой не е Цитирай
Dread Отговорено Април 16, 2009 Отговорено Април 16, 2009 Моят съвет, без да ангажирам никого с него, е: по-добре наподоби звука, който търсиш с ползването на някой от стандартните ефекти и повечко настройки - намаляване на атаката, корекции в средите и пр. Причината да те съветвам това е, че колкото повече се отдалечаваш от стандартния звук на ел. китарата, толкова повече публиката го приема като ташак работа(става дума просто за публика, не за други музиканти). Далеч по-впечатляващо за непосветен наблюдател е да изсвириш класическа партия с типичен китарджийски звук. Цитирай
Xoce Отговорено Април 16, 2009 Отговорено Април 16, 2009 (Редактирано) Ами и според мен цигулките, които се чуват е бекинг трака. Особено в част 1,2 и 4. Другото е яко шред и по-дълъг дилей. Редактирано Април 16, 2009 от Xoce Цитирай
fLiSk Отговорено Април 16, 2009 Отговорено Април 16, 2009 На това видео цигулките звучат от бекинг трака. Иначе, ако търсиш цигулков звук, друг вариант освен синтезатора е E-bow. Пусни едно търсене в Ютюб, за да видиш какво прави, че е малко трудно за обяснение. Цитирай
Бицев Отговорено Април 28, 2009 Отговорено Април 28, 2009 (Редактирано) Китарата по принцип може лесно да наподоби тембър на цигулка: с нужното ниво драйв и подходящи EQ стойности. Това, което 'я издава' е атаката - резултат от тоноизвличането. Цигулката (освен когато свири пицикато) има значително по-мека атака, понякога забавена (и при лъка има доста различни техники - но винаги е далече по-мека атака от перо, дори от пръсти). Затова най-често се имитира или с ръчно отнемане на атаката (напр. Джеф Бек маниер), което е малко трудно особено за сложни пасажи, или с автоматично забавяне от ефект (има аналогови, а и повечето дигитални процесори го имат). Най-доброто, обаче, е показаното горе e-Bow - защото с дясна ръка се действа почти както с лък, може в големи граници да се варира динамиката и да се постигне истинска 'щрайх' изразителност. Разгеле тия дни сложих в един джем ('Тhe Great Gig In The Sky') едно 'чело' от китарата си - може да споделите колко (не)правдоподобно го намирате: http://forum.muzikant.org/index.php?showto...st&p=428957 . Редактирано Април 28, 2009 от Бицев Цитирай
Janick_Gers Отговорено Април 30, 2009 Отговорено Април 30, 2009 (Редактирано) Нещата стават с китарен синтезатор. Една от възможностите е Roland GR-20. Струва около 1000 лева. Има банки с доста инструменти, както и невероятен дистър. А това в демонстрацията си е именно китарен синтезатор. Не е от бекинг трака, не се заблуждавайте. Редактирано Април 30, 2009 от Janick_Gers Цитирай
Recommended Posts