Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Врътнах ги на бързо, по скоро за да видя как звучи китарата (Ibanez PM100) през кубе. Не съм си играл много със саунда, плейбеците и без това са с гадно качество, особено този на Г.С. Китарата е записвана по системата китара/кабел/кубе/мик (Шур СМ57)/комп. ривърба е от компа.

http://www.4shared.com/file/97749168/47dc3...steps_koko.html

http://www.4shared.com/file/97749236/df555...hings_koko.html

От свиренето има още какво да се желае, особено на бързото парче, на моменти засичам, защото ми етрудничко :)

Ще се радвам на коментари за саунда ( на китарата, другия е ужасен) и свиренето.

Отговорено

китарата обажда супер!!!! а за свиренето....с удоволствие бих посвирил с теб!!! радвам се че има талантливи и трудолюбиви хора като теб!!!! :)

Отговорено (Редактирано)

Колъо,мерси че записа нещо точно с тази китара!Иначе кво да кажа за записите...All the things много ме накефи,много разнообразни неща си ударил,най-вече стилни фрази.Не се обиждай,но в тва парче свириш доста като раирания,което вероярно е нарочно :) .Giant Steps...ебаси,аз бих паднал от коня още на 5-6-тия такт в това темпо,просто евала!

P.S. Кубето Меса Студио 22 ли е?

Редактирано от spongebob
Отговорено

Благодаря ви много за слушането и за коментарите, аз обикновенно не свиря много много в тази посока (поне през последните години) и наистина се кефя, че ви допада.

@Spongebob

Друже, въобще не се обиждам, напротив, свиренето в посока Пат на All the things, беше съвсем желан ефект. Все пак с тази китара е редно :girl_cray2: , в рамките на майтапа. Аз от край време обичам да се бъзикам така, обикновенно за сметка на Скофиилд и Стърн обаче.мКакто каза Даниел по горе, дай боже всекиму така да го критикуват.

Колкото до GIant Steps, на това парче наистина ми е трудно да правя музика. Винаги съм го възприемал за нещо като упражнение за разгряване и импровизация.

@Блъфа

И аз бих поджемил с удоволствие, правя го винаги когато мога :rulez: . Мерси за хубавите думи

Отговорено

Сладък и е гласа на китарката, сега се чува (не е като през видеокамерата).

За свиренето к'во да говоря: ти си си завършен джазмен, при това разностранен (има мнозина, и между големите имена, дето са 'one trick pony'. Ти не си). И колтрейнските прогресии си ги изял със все рогата и копитата, не се оправдавай, че ти било трудно :hysterical:

Само в това 'техническо разгряване' ако можеш да вложиш малко повечко 'суинг', да го поразкършиш с акценти и 'фийл' - тогава няма да е просто упражнение. (Който не може да свири, критикува, нали...)

И ATTYA е много интересно направено, отправките не са само към РМ, но има и твои моменти - стилно звучи.

Шапки долу!

Отговорено

Мерси за коментарите и за слушането. :godbless::godbless:

@Бицев

Мерси много, на това темпо свиря осмините равни ( не ги суингирам, че ми идва бързичко ), мога да пробвам тези дни малко по скромно темпо, тогава ще стане и по до музикално. На това темпо наистина ми идва като техническо упражнение

Отговорено

Май съм останал нещо неразбран :P .Според мен Кольо доказа,че има собствен почерк на свирене с авторските парчета,които пусна и е може би единствения във форума,който може да се разграничи от имитиране когато поиска.Иначе нивото на изпълнение е такова каквото в Бг няма за съжаление,имам в предвид китара конкретно,така че адски се кефя на тези теми.

Кольо,жестоко ще е ако направиш един проект трио.Просто си го мисля де,те нещата не стават ей така,но ще е голям кеф.

Отговорено (Редактирано)

Благодаря ти :P

Това за триото ми е минавало през акъла,надявам се някой ден и до там да опра. Досега съм свирил в квартет със сакс, в трио само в разни джем формации

Редактирано от kolio_k
Отговорено

^

И триото е много интересен формат, има какво да се изпита (и покаже) и в разни други комбинации.

По-важно е, според мене, ако можеш да закрепиш една по-постоянна формация, без значение като лидер или другояче. Джем-бандите са голяма работа, но в постоянното свирене в един състав се раждат по-трайни неща, особено като си научат хората 'и кътните зъби' и свирят като единен организъм. Лично не съм изпитвал по-голям кеф от свиренето с хора, които ти 'четат мислите' - а и за творчество е най-добра база.

Не е нужно да живеете в един град и да репетирате редовно - има ред примери сред най-големите дето живеят в различни щати (и континенти дори) и се събират през няколко месеца - но все едни и същи хора. Колективно мислене - и чувстване...

Може би си го опитвал евче или планираш - само споделям наблюдения...

Успех!