synchu Публикувано Април 8, 2009 Публикувано Април 8, 2009 Баш шефа е тотален фен, откак мноооого отдавна се сдоби с Pedaltone-a ми (и ся вече и други екстри на Кох), който е забележителен преамп в духа на скорошните разгорещени спорове за и против V-Twin & Tubeman Коch имат много специфичен звук на драйв каналите според мен, който на едни се харесва на други не (на мен специално -да ). Нямам идея на какво се дължи, но не съм успявал да го изкарам от друг амп досега, както и обратното, което е добра референция, според мен отново Цитирай
fLiSk Отговорено Април 8, 2009 Отговорено Април 8, 2009 А в какво се изразява "спецификата" на звука ? Скоро (като си взех крайното стъпало), гледах един точно такъв и ми беше интересно как се справят и какви са, а пък не съм имал случай да пробвам досега. Цитирай
synchu Отговорено Април 8, 2009 Автор Отговорено Април 8, 2009 Ами не съм написал, защото няма как да ти го напиша добре без да го чуеш - дет се вика холандска е фирмата - влез у некой магазин и виж и чуй:-) Ами един "мазен" такъв драйв с доста добре изразени високи, даже понякога на някои им звучи "харш", ако мога така да се изразя, но е въпрос на вкус, китара, и ламбетата, които му ръгнеш Цитирай
bratmito Отговорено Април 8, 2009 Отговорено Април 8, 2009 Може да тропнем по масата и да кажем, че и на стария континент - се правят добри усилватели ! Че аз като се замисля доста от класиките и новите имена в тоя бранш са си европейски - Marshall,VOX,Hughes &Kettner,ENGL,a Солдано ако не се лъжа беше от Европа. Ще е интересно ако направиш един обзор и на Българската и/или GDR лампова техника.Би било интересно да се види тяхното производство и продуктите на западните фирми от същия период. Цитирай
musicman Отговорено Април 9, 2009 Отговорено Април 9, 2009 Аз като фен на Koch (запален от synchu тряя го почерпА тоА човек нЕкой ден ) да пусна няколко линка: Това е официалния им сайт: http://www.koch-amps.com/ А ето и един малък тур из фабриката им: Ако има интерес ще направя някой ден ревюта на Pedaltone и Studiotone В тубата има още видео но не всичко е с добро качество. Цитирай
billymilano Отговорено Април 9, 2009 Отговорено Април 9, 2009 Не разбирам защо ми триете поста? Попитах за легендите... интересно ми е не познавам продуктите... ама както и да е тука малко снобареете в повече Цитирай
musicman Отговорено Април 9, 2009 Отговорено Април 9, 2009 Между другото най-горините семпли които съм чувал за сега от тези усилватели са от сайта на t.c. electronic Тестовете на G-System са направени точно с Pedaltone и Studiotone В тестовете на една от звуковите карти също се ползва Studiotone. @billymilano айде ако ще питаш нещо - питай, ако ще говориш глупости или ти е снобария - пропусни. За легенди - питай баба ти. Цитирай
billymilano Отговорено Април 9, 2009 Отговорено Април 9, 2009 ами айде виж името на темата и подзаглавието... помислих, че има някакви интересни факти и легенди... и не се дръжте като некакви неземни, щото не е гот.... ПП а бабите ми и двете вече не са живи, та нема как да ги питам... Цитирай
RichieSambora Отговорено Април 9, 2009 Отговорено Април 9, 2009 А то това име на английски ли се чете или на немски(Коч( ) или Кох)? Цитирай
inqubus Отговорено Април 9, 2009 Отговорено Април 9, 2009 'ми те хората са го написали по-горе... Цитирай
Recommended Posts