Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Бях правил някакъв ужасно неуспешен опит миналата година, ако се сещате.

Преди малко го чух ужасен.

Макар и да не съм постигнал кой знае какъв резултат сега, мисля, че успешно минавам поправителният.

Представям Ви два работни варианта -

http://www.esnips.com/doc/34037bd2-f93b-4c...659/Purple-Haze

за този "вариант 1" си пуснете усилвателя на ПО-СИЛНО ниво, защото записът е по-слаб (като ниво)

другият "вариант 2" -

http://www.esnips.com/doc/c58f6c2e-9859-43...4/Purple-Haze-1

(сега намалете волюма на хай-фай усилвателя си до нормалното ниво на което слушате)

Двата записа са правени с различни китара и усилвател.

Две различни двойки. Саунд тест за познаване :godbless:

Разлика има и в последният кръг, защото втората китара не позволяваше бендване във високият регистър

и от там дойде малко по- различният край.

Където има хиксове си се чуват...

Нищо чудно г-н Несторов отново да ме скъса, но ще е само защото е забравил колко кошмарен беше миналогодишният ми опит. :girl_cray2:

Демек, ако каже "от това по-лошо не може "- ще му кажа - "може, може".

Отговорено

Много готино звучи! :girl_cray2: Браво!

Нещото, което не ми харесва само, е че много постно звучи катарата. Все едно няма никакъв "фийдбек".

Отговорено (Редактирано)

Това, може би ми е проблем на записването.

Когато наскоро записвах в ММД, варианта да бъда в стаята с ампа, изцепен здраво и със слушалки на уши,

тотално ме обърваше, имах усещането, че губя връзката си с усилвателя и свиря едва ли не "по спомен".

Тук съм използвал варианта, който ми е по-комфортен: аз съм в едно помещение с китарата, а ампа е в друго.

Тоест, наистина би трябвало да се губи фийдбека.

А за ММД, за едно соло просто ми се наложи да отида в контролната стая и да го запиша ДИ с преамп и спийкър симулация.

И на мен ми звучат китарите готино. За постно - има малко ривърб, но не съм прекалявал.

Все пак са два варианта. Няма да е лошо, ако споделяте и мнение за разликита в звука за тях.

Явно съм пред проблем.

Комфорният начин да съм в котролната зала, не е много удачен, защото преамп ДИ става, но

да се вземе звук от говорителя на ампа е по-удачният вариант. Губя обаче фийдбека.

Ако съм при ампа - за ритъм китари се справям, но за сола тотално губя контрол.

Някакъв съвет. Как да се избегне усещането, което получавам, че нямам връзка с ампа?

(то е може би и в следствие силното ниво на усилвателя, плюс може би не добрият микс, който чувам в слушалките или просто не мога да чуя добре, притеснен от ампа, който реве до мен). Дали някой се е сблъсквал с такъв проблем?

Редактирано от TONY
Отговорено

Аз съвети не мога да ти дам, тъй като съм много бос във звукозаписа, а и така или иначе ти си на много по-високо ниво. Мога само да коментирам.

Лично на мен втория вариант ми хареса повече. Има повече фийдбек, китарите звучат по-плътно.

Сега, като се замисля, предния ми коментар, че китари са малко постни и тн. е леко неуместен, тъй като това е кавър, а кавъра всъщност е пресъздаване на дадаена песен и интерпретиране по начина, по който я разбира музиканта. Да, моето разбиране за звук е различно от твоето явно, но пък твоето виждане е такова.

Като сложим настрана това, мисля че много добре се е получил кавъра, а свиренето е на много добро ниво. :cheers2::bravo:

Отговорено

^ мерси за хвалбите :cheers2:

Бейби Томас, темпото наистина е малко под истинското.

Като се стигне до кавър на песента, по структурата както си е и с вокал, ще е по в темпо,

обещавам.

Отговорено

За нищо. :cheers2:

Ако позволиш, като автор на темата, а и да не отварям нова, щото така или иначе не мисля да правя кавър на тая песен, бих постнал само малко част от интрото с моята идея за звучене. :bravo:

Отговорено

Абсолютно никакъв проблем, даже ще се радвам.

Който иска може да пусне и негова версия.

Аз преслушах доста из нета.

Има и домашни герои, които не се справят добре; хора с групи, неизвестни, но много добри,

а от версията на Пол Гилбът ми иде да скоча от прозореца и да се затрия. :)

Отговорено

Ми нещо такова си го представям аз;

http://www.esnips.com/doc/691c6ae8-8fda-46...a1/purple-haze1

В любима моя настройка - баси 6, среди 10 и високи 2, презънс пак около 5.

ПП: Съвсем малко съм записал, щото не мисля да и правя кавър. До сега не съм я свирил тая песен.

ПП2: Колко по-чисто обаче свири Тони, а? :)

Поздрави!

Отговорено

^ да, това е подходящ звук за парчето.

Доколото разбирам от кавъра ти на Рейнбоу, ползваш компютърни програми.

Не са никак лоши.

Аз, след като и други хора ми изказаха мнението си ще продължа следващия опит гравитирайки около звука от втория запис.

Отговорено (Редактирано)
Нищо чудно г-н Несторов отново да ме скъса, но ще е само защото е забравил колко кошмарен беше миналогодишният ми опит. :yahoo:

Демек, ако каже "от това по-лошо не може "- ще му кажа - "може, може".

Тъй ! Не мислех да се занимавам повече с теб, но щом си пожелал да прочетеш и моето мнение, ей го вна .

Ако те познавах през далечната '85-та, щях да те взема в първата си сериозна банда -"Хелиос"...

Сега сериозно ! "Напредък има, има напредък, но няма вдъхновение, вдъхновение няма". Имаш склонност да забързваш, явно не си ме послушал за метронома, както те бях посъветвал. Има тук-там и поздъвкани фрази.

От мен толкова , 'айде чакаме и следващият опит .

пп Хиксове има в Латиницата, в музиката има киксове

г-н Несторов

Редактирано от johniebgood
Отговорено

да си призная не ми хареса като звук (това може да е защото не го слушам на добри колони). Звучи ми много сухо и постно, както и студено. Малко ми навява зуум или метъл зон... Иколоните с които съм в момента допринасят, имат прекалено изразени среди. Може би малко ривърб няма да му дойде зле?

Но темпотооооо

забързай поне с 10 процента - 15.

Веднъж в такова свирихме Фобията на Криейтър... на припева можех спокойно да си сменя струните и да си интонирам китарата с флойд...

Отговорено

аз съм за вариант 1.Мале човек уникално е посто аз съм на тая песен от 1 седмица ама ей така си джема на нея ама тва твойто кърти мивки от всякъде браво!!!!