обичам бира Публикувано Април 3, 2009 Публикувано Април 3, 2009 проблемът ми е следния-свиря с перце и мисля,че късам струни по-често от нормалното,и то късам предимно 3та и 4та.Ако някой знае дали се продават на бройка струни моля да сподели,защото не ми се колекционират 1ва и 2ра струна,пък и ви е известно,че струните са скъпички комплекта Цитирай
IgniteAll Отговорено Април 3, 2009 Отговорено Април 3, 2009 Ами за отделно не знам дали се продават, но моят личен съвет към теб е да сменяш целия комплект, защото ще има голяма разлика като звучене между старите и новите струни. Къде късаш струните? Питам, защото проблемът може да не е само в перото, а и в баса ти. Дотук съм сменил само 2 комплекта и то защото ги износвам до заглъхване, но никога не съм късал струна, а свиря много силово и доста често. Цитирай
BassTraffic Отговорено Април 3, 2009 Отговорено Април 3, 2009 Имам някакви единични струни (чисто нови) останали от комплекти, които развалих, но трябва да кажеш точно кои струни ти трябват и какви размери! ...а и струните не са в София. К. Димитров Цитирай
Steff Отговорено Април 3, 2009 Отговорено Април 3, 2009 Пробвай да се свържеш с BabyThomas тук от форума, аз съм взимал еднинични струни от него. Това обаче, че свириш с перо, не би трябвало да влияе на струните. Според мен или си попаднал на дефектен(ни) комплект(и), или си погледни магарето дали няма някакви ръбове, по-вероятно е оттам да ти ги къса. Аз за 10 години свирене съм късал струна веднъж, а свиря и с пръсти, и слап, и с перо, и то когато трябва да е яко, свиря яко. Цитирай
обичам бира Отговорено Април 3, 2009 Автор Отговорено Април 3, 2009 (Редактирано) ами късат се от към дясната ръка и то не точно на моста ами на 1 см от него по-близо е до мястото където удрям с перцето ,а иначе ползвам dunlop medium 45-105 струни,баса ми е скуеър имитацията на фендер пресижън А за звука го знам.супер яко е с новите струни звънтящия звук е нещо уникално,но 35 лв са си мн пара за моя джоб иначе благодаря Редактирано Април 3, 2009 от обичам бира Цитирай
beatle Отговорено Април 4, 2009 Отговорено Април 4, 2009 А защо не се опиташ да си я оправиш.4 и 3 струна се навиват доста на ключето. Махаш конеца,махаш халката,скъсяваш колкото ти е необходимо за да стане отново здрава,поглеждаш как е хваната и го правиш по същия начин,слагаш струната и почваш да свириш. Цитирай
Recommended Posts