Dilian Nedev Публикувано Октомври 11, 2005 Публикувано Октомври 11, 2005 Значи , търся си лаптоп за on-stage джурджуркане на китара , но не мога да си определя конфигурацията ... Help me , please ... Цитирай
synchu Отговорено Октомври 11, 2005 Отговорено Октомври 11, 2005 (Редактирано) Значи , търся си лаптоп за on-stage джурджуркане на китара , но не мога да си определя конфигурацията ... Help me , please ... какво значи он-стейдж? искаш да си оставиш представянето през публика в ръцете на няк'ъв хардуерен (маде ин Малайзия в най-добрия случай) дивайс направен за обща употреба + М$ операционна система + (вероятно кракнат) софтуер... Не се ентусиазирай от неща, които си прочел наскоро някъде за евентуално-потенциална-възможност - вземи си свестен усилвател. Редактирано Октомври 11, 2005 от synchu Цитирай
Dilian Nedev Отговорено Октомври 13, 2005 Автор Отговорено Октомври 13, 2005 Значи , търся си лаптоп за on-stage джурджуркане на китара , но не мога да си определя конфигурацията ... Help me , please ... какво значи он-стейдж? искаш да си оставиш представянето през публика в ръцете на няк'ъв хардуерен (маде ин Малайзия в най-добрия случай) дивайс направен за обща употреба + М$ операционна система + (вероятно кракнат) софтуер... Не се ентусиазирай от неща, които си прочел наскоро някъде за евентуално-потенциална-възможност - вземи си свестен усилвател. Аз си имам и усилвателче (то без него не може) , ама съм си намерил един софтуер , с който китарата ми минава като осцилатор на VST инструменти и примерно китарата ми може да звучи със саунда на Native Instruments FM7 ... Цитирай
niki123bg Отговорено Октомври 13, 2005 Отговорено Октомври 13, 2005 Ами има два фактора - производителност на системата (лаптопа) и аудио интерфейс. За лаптопа, каквото и да си избереш от днешните машини в повечето случаи ще е около 3-те GHz, така че процесорът надали ще ти е грижа. Повечето конфигурации, освен бюджетните вече се продават директно с 512 RAM - слагаш още толкова да стане 1 Gb и си готов. Важното в случая е да гледаш за Firewire и/или поне USB 2.0 порт за аудио интерфейса. Ако ще го ползваш и за мултитрак записи е просто задължително да го вземеш с хард диск на 7200 rpm. Недостатък в този случай е по-високата консумация и по-малкото време за работа на батерии, но както знаем - пълно щастие няма. За аудио интерфейс от по-ниският клас можеш да погледнеш на M-Audio играчките - имат и Firewire и USB устройства. Предполагам, че тези нещица са ти повече от ясни, така че ми се струва малко излишно да говорим общи приказки по темата Цитирай
SlipFly Отговорено Октомври 13, 2005 Отговорено Октомври 13, 2005 Значи , търся си лаптоп за on-stage джурджуркане на китара , но не мога да си определя конфигурацията ... Help me , please ... какво значи он-стейдж? искаш да си оставиш представянето през публика в ръцете на няк'ъв хардуерен (маде ин Малайзия в най-добрия случай) дивайс направен за обща употреба + М$ операционна система + (вероятно кракнат) софтуер... Не се ентусиазирай от неща, които си прочел наскоро някъде за евентуално-потенциална-възможност - вземи си свестен усилвател. ако ще го правиш тва дето говориш по добре преди да излезеш на сцената да се на всички богове нещо да не се омаже както става даже и в домашни условия :idea: Успех) Цитирай
stratocaster Отговорено Октомври 13, 2005 Отговорено Октомври 13, 2005 по-голяма безмислица не съм чувал. щял да взучи като не знам си какво... господи....избави ме още не съм чул някой да се озвучава с лап топ Цитирай
Mecho Отговорено Октомври 13, 2005 Отговорено Октомври 13, 2005 Ми да опита човека. Няма лошо. За негова сметка си е...Като му се омаже системата ... ще се изчерви, изпоти, ще тегли една и следващия път ще внимава. Хвала на храбрите експериментатори Цитирай
stratocaster Отговорено Октомври 13, 2005 Отговорено Октомври 13, 2005 всъщност прав си лошо няма Цитирай
jFog Отговорено Октомври 13, 2005 Отговорено Октомври 13, 2005 за кинтите които ще струва може да се пазарува ебаси техниката, от друга страна не можеш да си я носиш под мишницата..аз бих направил първото..пък ако можеш и двете още по хубаво Цитирай
synchu Отговорено Октомври 13, 2005 Отговорено Октомври 13, 2005 (Редактирано) Ами има два фактора - производителност на системата (лаптопа) и аудио интерфейс. За лаптопа, каквото и да си избереш от днешните машини в повечето случаи ще е около 3-те GHz, така че процесорът надали ще ти е грижа. Повечето конфигурации, освен бюджетните вече се продават директно с 512 RAM - слагаш още толкова да стане 1 Gb и си готов. Важното в случая е да гледаш за Firewire и/или поне USB 2.0 порт за аудио интерфейса. Ако ще го ползваш и за мултитрак записи е просто задължително да го вземеш с хард диск на 7200 rpm. Недостатък в този случай е по-високата консумация и по-малкото време за работа на батерии, но както знаем - пълно щастие няма. За аудио интерфейс от по-ниският клас можеш да погледнеш на M-Audio играчките - имат и Firewire и USB устройства. Предполагам, че тези нещица са ти повече от ясни, така че ми се струва малко излишно да говорим общи приказки по темата неколко бел'у'ежки в допълнение. 7200 рпм за лаптоп ше му излезе златен ЮСБ йок при всички положения! Особено пък на МАудио. Не съм си изфърлил Транзит ЮСБ-ито само защото не заема много място и никога не знае човек. Но то един рикординг като хората не може да поддържа пък за риъл тайм сакън. ЮСБ архитектурата като цяло е леко скарана с поточността. Файъруайър бива, но за живо изпълнение с по-малко от RME не бих рискувал. Иначе дали се използват подобни конфигурации ми май китариста на Дефтонс използва лаптоп с гитарриг само дето е MAC Powerbook G4... и нема общо с уиндоус При това от време на време за чисти тонове и щури звуци. Отделно си седят резерв "Кранк" усилвателч'и'тата...освен че са основна част от 'кривия' тон. Редактирано Октомври 13, 2005 от synchu Цитирай
niki123bg Отговорено Октомври 13, 2005 Отговорено Октомври 13, 2005 Мдам, така е - ще излезе скъпичко ако го вземе директно със диск на 7200. По-добрият вариант е да се купи допълнително и да се смени оригиналният. В момента обмислям точно това да направя и съм си харесал ето тва дискче: 60GB, Hitachi, ATA/100, 7200, 8096k, 2.5" - $169 За съжаление, това е цена без ДДС и май няма как да не се плати въпросното. Цитирай
Recommended Posts