Evtim Djerekarov Отговорено Декември 1, 2005 Отговорено Декември 1, 2005 Евала за добре свършената работа. Искам да питам нещо: Че изолира от съседите-ясно, но този гипсокартон не отразява ли звука? Цитирай
bobalan Отговорено Декември 1, 2005 Отговорено Декември 1, 2005 Евала за добре свършената работа. Искам да питам нещо:Че изолира от съседите-ясно, но този гипсокартон не отразява ли звука? според мен гипсокартон с вата поставен по този начин отразява високите честоти, но в ниските действа като бас трап. Проблема в обикновените ни стаи е точно в ниските, така че ако можех и аз бих си направил такава система вкъщи. А ако се сложи върху него нещичко може и да стане още по-добре Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Декември 2, 2005 Отговорено Декември 2, 2005 А ако се сложи нещо като дунапрен върху гипсокартона, дали няма да спре отраженията? Интересно ми е каква ли честотна крива ще се получи. Цитирай
bobalan Отговорено Декември 2, 2005 Отговорено Декември 2, 2005 А ако се сложи нещо като дунапрен върху гипсокартона, дали няма да спре отраженията? Интересно ми е каква ли честотна крива ще се получи. ще ги спре. А ако е специален - още по-добре. Златната крива на дължините на реверберациата, като фунция от честотата, е известна, затова по-скоро трябва помещението да се докара като нея. Цитирай
maringtr Отговорено Декември 26, 2005 Отговорено Декември 26, 2005 Имам два въпроса: 1) Чувал съм, че минералната вата е вредна за вдишване... Това вярно ли е? 2) Как мога да изолирам под на помещение със минерална вата? Какво да сложа отгоре за да не ми потъват краката => да не се деформира ватата Цитирай
phile Отговорено Декември 26, 2005 Отговорено Декември 26, 2005 1)стъклената - да, минералната - не 2) няма значение какво -- над него и без това сигурно ще сложиш килим който ще оправя акустиката Бас трап се затваря с плат а не с гипскартон! с гипскартон -- и няма смисъл от него щото нищо няма да стига до вата ...... Тия дизайни а ла Real Traps са направени много добре от самите тях тук има по въпроса..... има и снимки под евентуално как може да се направи ако има средствата... Цитирай
maringtr Отговорено Декември 26, 2005 Отговорено Декември 26, 2005 Добре де, все пак ми дайте какво да сложа между ватата и килима, искам да знам... Цитирай
synchu Отговорено Декември 27, 2005 Отговорено Декември 27, 2005 Добре де, все пак ми дайте какво да сложа между ватата и килима, искам да знам... Под, драги, под Т.е. ламиниран паркет, обикновен паркет, дюшеме. Балатуми и мокети не са добра идея все таки. Само, че таз вата която е за под май беше некъв спешъл модел, защото иначе ще пружинираш докато се разхождаш или ще се разхождаш пружинирайки върху нея. И като цяло е по-добре да се изолира тавана на етажа отдолу, отколкото твоя под (е само не знам как ще реагира комшията, като цъфнеш с едната бала минерална вата, 10-те листа гипс картон, бормашина и злокобна решителност в погледа) Цитирай
maringtr Отговорено Декември 27, 2005 Отговорено Декември 27, 2005 Е това със съседите няма как да стане, очаквам други идеи, ако искате на ЛС, за да не офлуждаме темата... Цитирай
synchu Отговорено Декември 27, 2005 Отговорено Декември 27, 2005 Е това със съседите няма как да стане, очаквам други идеи, ако искате на ЛС, за да не офлуждаме темата... Нищо не флуудим. То това е по темата. Другата идея е: http://www.auralex.com/sound_isolation_she...n_sheetblok.asp в БГ вносителите са www.bulcomp.com Цитирай
maringtr Отговорено Декември 27, 2005 Отговорено Декември 27, 2005 Мене ми хрумна и друга идея, но сигурно реализацията й ще излезне доста солено - метална рамка от профили + вата (както беше показал стратокастер) и отгоре някакъв твърд материал - например дърво... Върху дървото лакирам или слагам балатум, отгоре килим и готово... Как мислите? Дали е добро като идея? Тъпо, че горе сложих един много готин балатум и са ще трябва да го разлепям Ма нищо, аз съм майстор, пак ще го използвам ХАХА Цитирай
phile Отговорено Декември 27, 2005 Отговорено Декември 27, 2005 не! избягвай металните рамки -- ще пренасят всички вибрации и просто малко ще обезсмислят това което правиш.... а да те питам : ти погледна ли изобщо линк-а който дадох? там имаше снимки точно на конструкция за под! --както syncho ти каза -- паркет, дюшеме, каквото и да е твърдо -- а ако се направи (а ти е задължително де) скеле отдолу и няма да пружинираш @synchu, брато видя ли цените на sheetblock-a?!?!?! на мен малко ми настръхна косата като проверих и като видях колко ми трябва като площ ( Цитирай
maringtr Отговорено Декември 28, 2005 Отговорено Декември 28, 2005 Линкът ти изобщо не се отваря! Погледнах и този на synchu, но това е нечовешки скъпо!!! Щом не става с метално скеле, тогава от какво да го изработя? Цитирай
synchu Отговорено Декември 28, 2005 Отговорено Декември 28, 2005 Епа кинти си е. Не видях колко са? ама -6 дБ надолу. А не съм много сигурен, че ако включиш всички материали по скелето, монтаж, вата и сек'ви такива ще излезе мнго по-евтино. Цитирай
maringtr Отговорено Декември 28, 2005 Отговорено Декември 28, 2005 Е монтажа ще си го направя сам А пък един приятел може да намери материалите на по-ниски цени... Кажете ми от какво да го направя това скеле? Казвате, че не е хубаво да е метално, тогава от какво? Дърво? Цитирай
Recommended Posts