Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

• Отговори 88
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Отговорено

Вчера бая ми се спеше и съм пропуснал да спомена какво в същност представляват двата семпъла и как са записани.

Първият семпъл е записан с китарата, директно в пулта през един ДИ бокс. Първата част от записа е бридж адаптера (сега като слушам записа май трябва да го вдигна леко и да сваля нек адаптера), вторият е нек адаптера. Записът като цяло е с доста ниско ниво - май е трябвало да повдигна малко нивото при запис, но твърде много ми се спеше за да забележа такива подробности.

Другият семпъл представлява китарата вкарана в санс амп производство на адаша. Амп-а е "British", настройката "Hi Gain", микрофона за спийкър симулацията е разположен централно. Гейн-а е на около 50%, ниски и високи са на средно неутрално положение.

Няма ноиз гейт и не съм рязал местата които могат да се сметнат за тишина, така че се чува съвсем реално колко е шума от китарата.

• 2 months later...
Отговорено

Ники, много яко е станала, аз пък да ти кажа! Бях зает с други неща и чак сега влязох във форума, та съм изпуснал последните снимки на завършената китара. Едва намерих темата ти, беше запотъвала във форума :nono:

Много кефи китарката, бравос! Някой ден и аз ще се навия да си стегна моя Пълдин - вярно, че по магазините има нови и лъскави, но си има особено усещане да знаеш, че на тая китара си свирил преди години... А новото си е просто "ново" :D

Отговорено

Мерси за хубавите думи :nono: Аз също съм много доволен, че успях да докарам нещата до край :D

Иначе лек ъпдейт:

• Бридж адаптера е сменен и сега е Dimarzio PAF Pro

• 1 month later...
  • 2 weeks later...
Отговорено

Много ми харесва резултата. Аз самият се опитвах да пооправя една стара акустична китарка и засега съм замразил проекта но ще го подновя може би след около месец. Та това което прочетох и видях ми беше мноооого полезно. Но имах и малко проблеми. След като я изшкурих до дърво направо я намазах с обикновен лазурен лак и не стана с много хубав гланц. Не знам дали щото не сложих грунт или щото некадърно я намазах ама като изключим липата на гланц, другото бива. Сега ми остава само да си направя струнник и мостче и всичко ще е наред а и ако просвири и е вярна ще съм още по-доволен. В тази връзка да попитам дали някой знае къде се продават струнници или да е hand made.

• 2 years later...
  • 3 years later...
Отговорено

Много ми хареса как всичко е точно и ясно описано! Тема за пример за начинаещи като мен,благодаря много,и хвала!! за красивото постижение!! :punk_guitar:

Отговорено

Много добре е станала китарата.И добре звучи.Имам почти същия модел Пълдин.

Смятам в най-скоро време да го пребоядисам.Сменил съм му електрониката ,адаптрите и съм го екранирал.

Обаче нещо не съм доволен от нек адаптера(мътен,среднист и басов тон).

За да не отварям нова тема, искам да попитам автора на темата и хора които имат същата китара и

са си сменили адаптрите ,кой модел адаптер е удачен за нек позиция при Пълдинчето? :wallbash:

Аз съм си харесал някои модели на Димарцио и Сеймор Дънкан(напр. dimarzio air classic, SD alnico 2 pro,59).

Ако някой е ползвал въпросните адаптри или други на въпросната китара, моля да сподели своя опит.

Благодаря предварително. :thx:

PS:При бридж позиция съм със Димарцио Ево 2.