Dada Cifu Публикувано Ноември 29, 2004 Публикувано Ноември 29, 2004 Това клавиристите май верно сме странни животни. Разхождам си се из форума и изведнъж – нова китерна тема. Преди или след нея обикновено вече се е появила бас или барабанна такава. Нашият скромен кът от форума, обаче, си остава доста безтемен. За съжеление не можем да си сварим клавишите в оцет, за да звучат като нови и не помня от кога не ми се е късала стойка например, така че кажете нещо де!!! С какви мастурбенти работите? С какви бихте искали да работите? Аз примерно имам Korg I4S,а искам да ми паднат ръцете върху TRITON-а. I4S-ове има само два в България и на моя е свирила Екстра Нина, което е причина за ОГРОМНА „гордост” разбира се. Винаги съм мислил, че тя се занимава с духови инструменти. Има 5 банки, два процесора за ефекти, вграден sequencer, 5 октави и общо взето е страшна машина. Проблема е, че не познвам много клавиристи в българия, които могат да свирят на концерт с нея. Тежи около 60 килограма и малко трудно се носи :-) :-) До колкото съм имал възможност да свиря на различните марки, мисля, че KORG най-добре се справят със синтазаторенето. Свирил съм на много ROLAND-и, но не съм особено очарован от тях. Преди известно време ми попадна една YAMAHA, чисто нова – не помня модела, но беше с TFT цветен display, купува се заедно с три колони – един subwoofer и две обикновени и мамата си джаса от глупости вградени в нея, които никога не се използват :-) На мен обаче ми се изплези езика и викам веднага да си покажа магарията. Голямо Разочарование. Тея машинки винаги ми звучат, като големи тенекета. Иначе направена професионално. Дори бяха пропуснали да сложат по-голямата част от характерните ултра цветни бутончета, които са с амбицията да покрият всички нюанси на всички цветове. Та помислих си, че е нещо ново в края на сметката. Е, не беше Въобще yamaha никога не са ми харесвали. Не съм пробвал Technics, а съм изключително любопитен. Чувал съм, че не били никак лоши. Цитирай
IvanDTr Отговорено Ноември 30, 2004 Отговорено Ноември 30, 2004 Ми от колко време синтезаториш? Аз например помня времете на Roland Jupiter 8, 80-те на Yamaha DX7 От 89 година Korg вече не е Korg, а Yamaha, просто го купиха. Преди Korg имаха много плитък звук. Мисля, че Yamaha инвестираха в дигиталния миксер и запис, а чрез Korg завладяха и другата част на пазара. Даже сътвориха и някакъв семплер, но нищо не излезе. Там AKAI са непобедими! Цитирай
YtseJam Отговорено Ноември 30, 2004 Отговорено Ноември 30, 2004 Как бе, Morg K-1 беше класика в жанра навремето. Цитирай
Boyan Отговорено Ноември 30, 2004 Отговорено Ноември 30, 2004 Проблема е, че не познвам много клавиристи в българия, които могат да свирят на концерт с нея. Тежи около 60 килограма и малко трудно се носи :-) :-) До колкото съм имал възможност да свиря на различните .. Ха, къде го мери тоя синт-60 кг. - на Женския пазар ли? Тежи 18.5 кила според спесификацията, ако си слагаш гири в калъфа- тогава може... Фен на Ямаха съм бил винаги,( първо Yamaha DX7 mk2, след това Yamaha SY 55, TG-500, Cs1x ), и както може да се очаква - не харесвам Корг. А прословутия Тритон си е една ужасна скъпотия . Други фирми имат много по - евтини модели, при това с двойно повече рам, ром и т.н. (Technics). И за кво да се дават луди пари за Triton - за тия пари могат да се купят и хубава аудиокарта, и master keyboard (Oberheim примерно, барабар с бордовете;при това с ДЕБЕЛ клавиш!) . За Тритона само една най- обикновена записвачка за дискове струвала 600 лева !Баси .. Пък и VST , DXi и семпли - колкото щеш, ако ползваш PC, де. Сега си карам с един Roland D70, ползвам го само за миди контролер, имам си много яко PC, пък и не ми се налага (слава богу !) да свиря по групи, че да мисля за нови инструменти и да мъкна като хамал синтове и стойки. И съм си екстра. Цитирай
Glacierise Отговорено Ноември 30, 2004 Отговорено Ноември 30, 2004 Тежи около 60 килограма и малко трудно се носи :-) Абе момче! Тия банки, дето викаш, с олово от акумулатори ли ги пълниш бре? Дек' тия 60 кила?! Бат' ти Сали за толкуту дава на чаветата да ручат до Гергьовден! Цитирай
Topsun Отговорено Декември 28, 2004 Отговорено Декември 28, 2004 Здрасти на всички колеги!Много готина тема сте завихрили !Занимавам се с музика и то по-тично със свирене на пиано от както съм се родил.В момента свиря с един дърт alesis qs+piano.Ужасен фен сам на Yamaha и то на motif es8!Кофтито е,че е много скъп и едва ли ще мога да си го купя скоро! Цитирай
Боян Отговорено Декември 28, 2004 Отговорено Декември 28, 2004 А къде ли се дяна автора на тая тема (@dada cifu) Вече комай цял месец го няма :think: Изпари се и ни остави в размисъл... Само да не е носил Корга сам - 60 кила синт един крехък пианист едва ли ще вдигне :hello: Цитирай
Topsun Отговорено Декември 29, 2004 Отговорено Декември 29, 2004 Тук говорим за нещо наистина тежко.......... Цитирай
SGEORGE Отговорено Януари 21, 2005 Отговорено Януари 21, 2005 И аз съм против Yamaha и съм за Корг-най-великите!!!Аз имам Yamaha и е ебати дръвцето!!!А съм пипал Triton-това е машината!!!И към ония пич дето разправя,че Tritona е гаден имам следния въпрос-защо повечето клавиристи свирят на Triton-да не би да са глупави? Цитирай
Боян Отговорено Януари 21, 2005 Отговорено Януари 21, 2005 И аз съм против Yamaha и съм за Корг-най-великите!!!Аз имам Yamaha и е ебати дръвцето!!!А съм пипал Triton-това е машината!!!И към ония пич дето разправя,че Tritona е гаден имам следния въпрос-защо повечето клавиристи свирят на Triton-да не би да са глупави? Чшшш, еййй, ама ти зъбиш ли се !? Имам си име и не съм "ОНЯ" пич :killyou: Не си чел внимателно и бързаш да умуваш. Въпрос на вкус, бре, мое си мнение, тебе кво те бърка :wow: Айде умната Цитирай
Topsun Отговорено Януари 21, 2005 Отговорено Януари 21, 2005 след като гледах филмчето на motif es 8 се побърках!много брутал! Цитирай
Боян Отговорено Януари 21, 2005 Отговорено Януари 21, 2005 след като гледах филмчето на motif es 8 се побърках!много брутал! Де го туй филмче ? Цитирай
SGEORGE Отговорено Януари 21, 2005 Отговорено Януари 21, 2005 И аз съм против Yamaha и съм за Корг-най-великите!!!Аз имам Yamaha и е ебати дръвцето!!!А съм пипал Triton-това е машината!!!И към ония пич дето разправя,че Tritona е гаден имам следния въпрос-защо повечето клавиристи свирят на Triton-да не би да са глупави? Чшшш, еййй, ама ти зъбиш ли се !? Имам си име и не съм "ОНЯ" пич :killyou: Не си чел внимателно и бързаш да умуваш. Въпрос на вкус, бре, мое си мнение, тебе кво те бърка :wow: Айде умната Не бе браточка, ама не те разбирам как не харесваш KORG-ът?Не те разбирам и тва си е... Цитирай
Topsun Отговорено Януари 21, 2005 Отговорено Януари 21, 2005 Де го туй филмче ? давам давам не забравяй да почерпиш motif es това са филмчета за продукти на yamaha.намери си за motif и го гледай.айде със здраве Цитирай
Topsun Отговорено Януари 29, 2005 Отговорено Януари 29, 2005 никой нищо не писа за мотва!да не си глътнахте езиците? Цитирай
Recommended Posts