Kris_ESP_M2 Публикувано Март 23, 2009 Публикувано Март 23, 2009 здравейте значи искам да попитам- преди време ходих до динакорд на 5те кюшета (ако не ме лъже паметта) и случайно мернах един педал digital-x нещо си май беше. Струваше около 350 лева и пича от персонала ми каза че това чудо като го включиш и (хич не съм добър с музикалните термини и има веоятност да изтърся някоя глупост ) ти променя октавата (ако не се лъжа) с 1 надолу, 1 нагоре или 2 нагоре, 2 надолу и т.н. взависимост как си го настроиш. Всмисъл че примерно струните от стандартните E;B;G;D;A;F ти ги сваля на D;A;F;C;G;D без да въртиш ключове 15 минути, което точно 1 път направих и повече няма да го направя , така че за 1 такъв ефект би ми дошъл добре и бих заделил някои лев за него ако наистина е така и под наистина имам впредвид не като тези за по 40 лева на behringer дето ти свалят или качват и всъщото време от усилвателя ти се чува и оригиналният тон, ми на 100% да си се чува това което е зададено Въпросният ефект такова нещо ли е и има ли такива въобще (малко тъп въпрос предполагам, вече какво ли не измислят, но за всеки случай ) ? Цитирай
mickata Отговорено Март 23, 2009 Отговорено Март 23, 2009 Digitech Whammy Wh 4..... super e!!!!!!! Цитирай
Get off Отговорено Март 23, 2009 Отговорено Март 23, 2009 (Редактирано) Виж сега ,няма такъв ефект дето да ти спести въртенето на ключовете. Единственото ,което се сещам е един модел на Гибсън дето си се настройва сам, но ако решиш да си го купуваш мпля те преди това научи поне какъв е нормалмият китарен строй. Уамито на диджитек няма нищо общо с настройването колегата те праща за зелен хайвер. Редактирано Март 23, 2009 от Get off Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Март 23, 2009 Отговорено Март 23, 2009 По принцип идеята на пич шифтъра не е да звучиш като бас китара и не вършат особено добра работа за това, ако това ти е идеята. Цитирай
Kris_ESP_M2 Отговорено Март 23, 2009 Автор Отговорено Март 23, 2009 Виж сега ,няма такъв ефект дето да ти спести въртенето на ключовете. Единственото ,което се сещам е един модел на Гибсън дето си се настройва сам, но ако решиш да си го купуваш мпля те преди това научи поне какъв е нормалмият китарен строй.Уамито на диджитек няма нищо общо с настройването колегата те праща за зелен хайвер. Мда тоя Robot Gibson-а са даже изкараха нов по-готин от стария. А тогава въпросният ефект какво прави? А този digitec го открих http://forum.muzikant.org/index.php?act=Pr...=49&t=40360 ето това е (1 към 1 с това което видях). И какво точно прави?? Цитирай
Get off Отговорено Март 23, 2009 Отговорено Март 23, 2009 Копира ти тона и ти го възпроизжежда в предварително зададен от теб интервал. Един вид изкуствено двугласие. Най-добре го чуй в магазина как звучи. Цитирай
fluti Отговорено Март 24, 2009 Отговорено Март 24, 2009 (Редактирано) Освен че може да докарваш двугласие, може да оставиш да се чува само обработения сигнал. Ефекта има педал, с който можеш плавно да променяш височината на тона в рамките на зададен интервал. Получава се ефект като от движение на ръчката на Флойд Роуз, само че може да се постигне много по-голям диапазон. Том Морело от Rage Against the Machine и покойният Dimebag Darrel от Pantera го използват доста - примерно чуй солото на Killing In The Name Of на RATM. Използва се и в солото на Devil's Dance от Reload на Металика. По принцип това си е по-скоро "специален ефект", който обикновено се използва за кратко в някое соло или песен. Е, не че не можеш да "виеш" през цялата песен с него - като нищо може да отидеш на Евровизия Но за твоята цел не става нито този, нито който и да било друг ефект. Просто ще трябва да си пренастройваш китарата (или да си купиш втора). Редактирано Март 24, 2009 от fluti Цитирай
Kris_ESP_M2 Отговорено Март 24, 2009 Автор Отговорено Март 24, 2009 (Редактирано) ок мерси на всички за помощта, ще отида до магазина все пак да видя за какво става въпрос може и да ми хареса И ако случайно някой ден някой измисли ефект като този за който говорех не пропускайте да постнете темичка малко по късно : Погледнах ги клипчетата и вобще не бих дал толкова пари за това Не че не е яко ама става както ти го каза само за сола и по кратки неща не за това което аз искам мерси още веднъж Редактирано Март 24, 2009 от Kris_ESP_M2 Цитирай
mickata Отговорено Март 24, 2009 Отговорено Март 24, 2009 Абе пичове никой не казал, че може да замени въртенето на ключовете и настройването.... но пък за сметка на това е велик ефект... даващ възможността да се правят много пинизи. Цитирай
Recommended Posts