flipknotic Публикувано Октомври 6, 2005 Публикувано Октомври 6, 2005 Незнам дали някога се е говорило за това ,не намерих нито един пост ...боядисване на прагчетата е една от идейте дето ми хрумна ,но незнам как би станало най добре .. :wall:. надявам се някой майстор да даде съвет с каква боя например или спрей ..въобще..как да стане :read: Цитирай
stratocaster Отговорено Октомври 6, 2005 Отговорено Октомври 6, 2005 първо - не разбрах баса ти фретлес ли е? второ - фингърборда ли искаш да боядисаш или самите прагчета (и двата варианта са глупави и неприложими) трето - легни се наспи и пак помисли дали искаш да си осереш китарата Цитирай
the_gorer Отговорено Октомври 7, 2005 Отговорено Октомври 7, 2005 Ми виж сега, ако басът ти е fretless, той няма прагчета. Така че, няма как да боядисаш нещо, което не съществува. Ако говориш за боядисване на фингърборда, става с байц за дърво (има ги по железариите в ценови диапазон от 70 стотинки до 2 лева). Първо шкуриш фингърборда, за да махнеш мизерията, лака и (ако го има евентуално) старото оцветяване. После го почистваш от праха и го мокриш с вода. След като изсъхне, пак с шкурене обираш надигналите се от намокрянето малки пъпчици дърво. След това пак чисиш от всякакъв прах и нанасяш байц с желания от теб цвят. Накрая запечатваш фингърборда с датско масло или тънък лак за дърво. Цитирай
flipknotic Отговорено Октомври 7, 2005 Автор Отговорено Октомври 7, 2005 ами да ,явно съм се объркал здраво...понеже четох една тема за бас без прагчета...та фретлес-а... и съм го написал така...но моя си има прагчета просто искам да ги оцветя и да се слеят със грифа..и след това ще му сложа светодиоди на точките за това искам да ги направя един цвят..(прагчетата и грифа) .. Цитирай
Bassko Отговорено Октомври 7, 2005 Отговорено Октомври 7, 2005 Еми направи си дървени прагчета Цитирай
разбойник Отговорено Октомври 7, 2005 Отговорено Октомври 7, 2005 но моя си има прагчета просто искам да ги оцветя и да се слеят със грифа..и след това ще му сложа светодиоди на точките за това искам да ги направя един цвят..(прагчетата и грифа) Няма начин. Както и да ги оцветиш ще се изтрие. Цитирай
7thString Отговорено Октомври 7, 2005 Отговорено Октомври 7, 2005 Оцветяване на самия метал? Хм... с боя не става- ще се ожули от струните. Единственото, което се сещам е електролиза Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Октомври 7, 2005 Отговорено Октомври 7, 2005 Хм, да боядисаш прагчетата е невъзможно. Фингърборда може да се боядиса, но ако не си боядисвал до сега трябва да си вземеш 2-3 грунд - спрея и 2-3 спрея с боя(и двата акрилни), и много шкурки (200 - 2000)и да се поупражняваш няколко дни върху някаква дъска. Също така не знам дали ще успееш да отлепиш фингърборда. Цитирай
stratocaster Отговорено Октомври 7, 2005 Отговорено Октомври 7, 2005 Хм, да боядисаш прагчетата е невъзможно. Фингърборда може да се боядиса,но ако не си боядисвал до сега трябва да си вземеш 2-3 грунд - спрея и 2-3 спрея с боя(и двата акрилни), и много шкурки (200 - 2000)и да се поупражняваш няколко дни върху някаква дъска. Също така не знам дали ще успееш да отлепиш фингърборда. ся какво си написал - някаква глупост ГОРЕР е казал как става какви са тия грундове какви са тия акрилни....това да не е гараж да боядисваш и защо да отлепя фингърборда ми обясни? :think: :think: :think: Цитирай
Nikifena Отговорено Октомври 8, 2005 Отговорено Октомври 8, 2005 Практически с някаква електролиза могат да се оцветят.. или анодизиране (то пак същото...) http://www.focuser.com/atm/anodize/anodize.html но покритието ще падне от търкането на струната върху прагчето, демек няма смисъл Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Октомври 10, 2005 Отговорено Октомври 10, 2005 (Редактирано) Ами ако иска да боядиса грифа, това трябва да стане с БОЯ. За байцване май не е споменавал. А относно отлепянето - не знам дали иначе ще успее да умери точна линия отстрани с хартиено тиксо. А, относно грунда - в случай че реши да си боядиса китарата. Пробвах един акрилен грунд на спрей - много е добре, черно море, слънце пече ; Да, бе поолял съм се малко наистина. Но не знам дали иска да го боядисва или байцва. Редактирано Октомври 10, 2005 от Evtim Djerekarov Цитирай
Aureliano Отговорено Октомври 14, 2005 Отговорено Октомври 14, 2005 Направо слагаш едни нови прагове, които си поръчваш от метал с желания цвят. Фертът, например е черен (предполагам искаш черни), но той не е точно метал - не е електропроводим (изпробвано е ) А, можеш да пробваш и с прахово боядисване - много здрав и плътен слой боя, не знам точно как става... Или като покритието на тенджерите! Цитирай
Свирациус до Побъркациус Отговорено Октомври 17, 2005 Отговорено Октомври 17, 2005 А, можеш да пробваш и с прахово боядисване - много здрав и плътен слой боя, не знам точно как става... А бе прахово едва ли е на далавера щото след като се покрие с въпросният прах трябва да се изпече при температура над 200 и кусур градуса. Или поне аз така знам Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Октомври 17, 2005 Отговорено Октомври 17, 2005 Аз не мога да разбера за какви дяволи и прахожи боядисваня говорите. НЕ МОЖЕ според мен човек надеждно да си боядиса прагчетата. Цитирай
Recommended Posts