Hush Публикувано Март 20, 2009 Публикувано Март 20, 2009 Ами въпроса ми е следния - първо как се закрепят капачките и второ ще има ли промяна в звука. Попринцип масовото мнение е че има промяна но искам някой да ми каже от първа ръка и каква е точно промяната също влияе ли на feedback-a. Говоря ето за такива капачки : http://www.axetec.co.uk/pucv01%20pickup%20...ckel%20800a.gif Мерси предварително и сори ако темета се дублира Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Март 20, 2009 Отговорено Март 20, 2009 Най-вероятно адаптерите ще почнат да звучат със съвсем малко по-малко високи честоти и може би една идея по-тихо. Но може и да не го усетиш търде ясно. Все пак, капачките не влияят силно на полето, заради материала, от който са направени. Недей да ползваш думата "фийдбек" за микрофония, поне не в български форуми. Понякога фийдбека е търсен ефект, който няма общо с това дали адаптерите правят микрофония(всъщност има - ако правят микрофония, не можеш да получиш от другия "фийдбек", защото гадната микрофония има по-нисък праг на задействане и се появява вместо желания ефект). Ако питаш дали адаптерите ше започнат да правят осезаемо повече микрофония - едва ли. Цитирай
Hillbilly Отговорено Март 20, 2009 Отговорено Март 20, 2009 Аз моите искам да ги махна,но адаптерите са ваксирани и става сложно,иначе се запояват за основата на адаптера. Цитирай
TONY Отговорено Март 20, 2009 Отговорено Март 20, 2009 Като махнеш капачките, ще се получи следният ефект. Капачките придържат адаптера да е в успоредна плоскост със струните. Веднага ще минат под ъгъл след процедурата и от там ще има промяна в тона. Каквато я описа Евтим. Не е фатална. Инфото е от първа ръка, защото имам китара на която предният собственик ги е махнал, за да изглежда по метълска и въпросната разлика се установява, като се свири с адаптери под наклон и като се натиснат с пръст за да са успоредни. Доколко екранират металните капачки не знам. Цитирай
Hush Отговорено Март 20, 2009 Автор Отговорено Март 20, 2009 Ok мисълта ми беше точно за готиния фиидбек не за микрофонията защото съм фен на фиидбека и се замислих дали ще се намали, което в моя случай не е желателно... Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Март 20, 2009 Отговорено Март 20, 2009 Няма да ти се наруши непоправимо фийдбека. Само гледай да си избереш капачки, които или нямат дупки за 6-те винта, или тези дупки съвпадат с шишовете на твоите адаптери. Цитирай
Hush Отговорено Март 22, 2009 Автор Отговорено Март 22, 2009 Мерси за помощта колеги живи ви здрави... Цитирай
Recommended Posts