Jump to content
Българският форум за музиканти

Как се маха лого


Recommended Posts

Здравейте,

 

Някой премахвал ли е логото на фирмата производител от кожи и чинели? Как точно, споделете. Интересуват ме само преки впечатления, а не "чувал съм, че става с ацетон" и пр. :cheers:

 

Благодаря

Редактирано от geni2x
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пиша това, защото не виждам как ще стане с нагряване, тъй като използват пластмасови лепенки, които са сходни на онези, които слагат по магазини като логота на витрини. Този тип лепенки са прекалено здраво закрепени и начинът да се махнат е с химикали основно. Прегледах първите резултати от гуугъл и това, което излезе беше изтествано и работещо според споделилите опит:

 

Това е формулата, която е използвана за махането на логото на бойни кожи:

 

С пропанол логото се втвърдява при леко нанасяне - 50% Propan-2-ol (CH3)2CH.OH

С ацетон логото се отлепя лесно след предходната процедура - 50% Acetone LR (CH3)2.CO

 

Казаните пропорции горе трябва да се спазват точно, за да не се случи повреждане на кожата.

 

Ето и пълния линк към статията:

 

Премахване на логота от бойни кожи.

 

Имайте предвид, че това, което изрових и прочетох може да е тествано, но може да доведе до обезцветяване на бойните кожи, което предполагам ще е нежелан ефект от вас. Моля, знайте, че това си е опит с химикали, които не са полезни за здравето!

 

П.П. Ето и един втори вариант, който не е изпълнен с аптечката изцяло:

 

harmony-central.com вариант!

 

 

Успехи с начинанието,

Виктор

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Опааа,аз съм за чинелите :)По принцип преди си махах надписите,напоследък нещо ме домързява :)Иначе на въпроса,имах някакъв много як препарат за почистване от UK.но не му помня името.С него сваляш без проблеми надписите по чинелите с не много търкане и коутед покритието на кожите.Може да пробваш с Медикс за фурни и сериозни мазнини,но трябва яко търкане с грубата част на гъбка за съдове,като търкаш по посока на струговането,за да излезе боята и между каналите.Имай предвид,че ако са ти брилянт финиш чинелите ще прецакаш покритието,ще се образуват различни ивици с нюанси на лилаво-розово,обезцветяване на други места и така.Едиствено традишънъл финиш чинелите не страдат много от тази процедура.Може да прегледаш снимки на моите барабани,по-голяма част от чинелите ми са с нарочно изтрити надписи.

А относно кожите, логата на различните марки барабани или кожи според мен са вид боя,не лепенка.На мен по-скоро ми е интересен обратния процес-инсталиране на лого върху кожа,но не под формата на лепенка?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

мен лично не ме кефят надписите в/у чинелите и в по ранни години си ги махах с препарат за почистване на фурни , някои хора обаче си ги кефят надписите и си купуват нови чинелки само заради тях, или държат на стар чинел задължително да има надпис..

Редактирано от kukls
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ да бе,помним безумното включване на "saxon"-направо нямам думи :D

А аз си махах надписите,защото ...да го кажем от инат.В смисъл,бедна страна сме и музикантите-професионални или не,не разполагат с много качествени и скъпи инструменти или поне болшинството хора не могат да си позволят или не го намират за смислено,да си купят Sabian HHX или Zildjian K custom,вместо Istanbul примерно /при това Истанбул в най-добрия случай/ Получава се така,че който си купи нещо по-скъпо едва ли не става гъзар или го е купил по тази причина.Малко избиване на комплекси се получава.А когато човек не избива комплекси,поне не в тази насока,а наистина харесва звука на някой скъп чинел и иска да има такъв защото смята,че му е необходим,без значение дали е оправдано или не, получава от околните едни завистливи и недоброжелателни погледи или най-малкото неразбиране.Аз така си мисля.Така че, дали чинел за $$$ е с надпис или не няма никакво значение,той пак ще си звучи като чинел за $$$.Макар че,чисто теоретично надписите би следвало да инхибират в някаква степен вибрирането на метала,в зависимост от това колко голяма площ покриват-все пак става въпрос за вид боя с различна плътност от тази на метала под нея /това си е чисто мое разсъждение-вярно или не ;)/ Освен това и естетически чинел не изглежда добре, когато има надписи/за мен/.Поради тази причина и ги триех. Но пък да кажеш,че един чинел не струва,защото няма надписи.....е,това вече никой не може да го коментира колко е малоумно.Човек с такова изказване никога не би оценил и направил разлика между чинел за $$$ и за $,така че е безсмислено въобще да го убеждаваш или спорите на тази тема-да вярва в каквото желае,а хубавото нещо винаги се намира кой да го оцени ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за съветите, ще се радвам да чуя още някой, който лично се е занимавал с тази дейност.

 

@vihro: мисля, че се отпечатват надписите на сито (като при сувенири, запалки, химикалки и пр.).. попитай в някоя рекламна фирма или печатница за ситопечат.

 

@billymilano: защото искам просто зелени барабани с бели кожи и метални блестящи чинели... без надписи! :huh:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А, за чинелите с лъскаво покритие, няма ли начин за махане на логото, без да остане "мазно петно"?

 

Също да питам (въпроса е донякъде свързан с темата) - имам едно чинелче с лъскаво покритие и комплект мазни отпечатъци от пръсти в по-тъмен 'меден' цвят - търках го доста с памучен плат, пробвах и с леко влажен парцал - не помръдват! Не знам с какво са го клепали ама под определен ъгъл изглежда просто отвратно!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Действай с Медикса,има и други препарати с участието на амоняк за премахване на мазнини.Това нещо на грубата страна на гъбката,а не на чинела,забрави меките парцали и яко търкане върху надписа по посока на линиите на струговането.Друг вариант,най-добрия според мен,има почистващ препарат за бронз,но никъде не мога да намеря,с него също се махат надписи с много търкане и е супер за брилянт финиш чинели.

НО,само за почистване,най-добре си ползвайте професионалните препарати произведени за всяка конкретна марка!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз имах един турски краш и на него пишеше Turkey че взех и го изтрих със лакочистител :)

 

А с този лакочистител, освен надписа, не падна ли и покритието? :greenangel: Много радикално ми звучи!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тази вечер изтрих логотата от две стаггчета с лакочистител и памук - паднаха моментално и нямаше проблеми с брилянтното покритие. Не знам защо си мислех че лакочистителя е по-силен... Махнах ги преди всичко защото боята оставаше по палките - щампите бяха доста дебели и съответно се ронеха при по-силен удар. Пък и сега изглеждат доста по-добре, без разкривените щампи - много съм доволен! :) Благодаря за идеите!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.