geni2x Публикувано Март 18, 2009 Публикувано Март 18, 2009 (Редактирано) Здравейте, Някой премахвал ли е логото на фирмата производител от кожи и чинели? Как точно, споделете. Интересуват ме само преки впечатления, а не "чувал съм, че става с ацетон" и пр. Благодаря Редактирано Март 18, 2009 от geni2x Цитирай
IgniteAll Отговорено Март 18, 2009 Отговорено Март 18, 2009 Пиша това, защото не виждам как ще стане с нагряване, тъй като използват пластмасови лепенки, които са сходни на онези, които слагат по магазини като логота на витрини. Този тип лепенки са прекалено здраво закрепени и начинът да се махнат е с химикали основно. Прегледах първите резултати от гуугъл и това, което излезе беше изтествано и работещо според споделилите опит: Това е формулата, която е използвана за махането на логото на бойни кожи: С пропанол логото се втвърдява при леко нанасяне - 50% Propan-2-ol (CH3)2CH.OH С ацетон логото се отлепя лесно след предходната процедура - 50% Acetone LR (CH3)2.CO Казаните пропорции горе трябва да се спазват точно, за да не се случи повреждане на кожата. Ето и пълния линк към статията: Премахване на логота от бойни кожи. Имайте предвид, че това, което изрових и прочетох може да е тествано, но може да доведе до обезцветяване на бойните кожи, което предполагам ще е нежелан ефект от вас. Моля, знайте, че това си е опит с химикали, които не са полезни за здравето! П.П. Ето и един втори вариант, който не е изпълнен с аптечката изцяло: harmony-central.com вариант! Успехи с начинанието, Виктор Цитирай
vihro Отговорено Март 19, 2009 Отговорено Март 19, 2009 Опааа,аз съм за чинелите По принцип преди си махах надписите,напоследък нещо ме домързява Иначе на въпроса,имах някакъв много як препарат за почистване от UK.но не му помня името.С него сваляш без проблеми надписите по чинелите с не много търкане и коутед покритието на кожите.Може да пробваш с Медикс за фурни и сериозни мазнини,но трябва яко търкане с грубата част на гъбка за съдове,като търкаш по посока на струговането,за да излезе боята и между каналите.Имай предвид,че ако са ти брилянт финиш чинелите ще прецакаш покритието,ще се образуват различни ивици с нюанси на лилаво-розово,обезцветяване на други места и така.Едиствено традишънъл финиш чинелите не страдат много от тази процедура.Може да прегледаш снимки на моите барабани,по-голяма част от чинелите ми са с нарочно изтрити надписи. А относно кожите, логата на различните марки барабани или кожи според мен са вид боя,не лепенка.На мен по-скоро ми е интересен обратния процес-инсталиране на лого върху кожа,но не под формата на лепенка? Цитирай
billymilano Отговорено Март 19, 2009 Отговорено Март 19, 2009 Извинявам се за въпроса, но защо искате да се махат надписите? Не ви кефи? Цитирай
kukls Отговорено Март 19, 2009 Отговорено Март 19, 2009 (Редактирано) мен лично не ме кефят надписите в/у чинелите и в по ранни години си ги махах с препарат за почистване на фурни , някои хора обаче си ги кефят надписите и си купуват нови чинелки само заради тях, или държат на стар чинел задължително да има надпис.. Редактирано Март 19, 2009 от kukls Цитирай
vihro Отговорено Март 19, 2009 Отговорено Март 19, 2009 ^ да бе,помним безумното включване на "saxon"-направо нямам думи А аз си махах надписите,защото ...да го кажем от инат.В смисъл,бедна страна сме и музикантите-професионални или не,не разполагат с много качествени и скъпи инструменти или поне болшинството хора не могат да си позволят или не го намират за смислено,да си купят Sabian HHX или Zildjian K custom,вместо Istanbul примерно /при това Истанбул в най-добрия случай/ Получава се така,че който си купи нещо по-скъпо едва ли не става гъзар или го е купил по тази причина.Малко избиване на комплекси се получава.А когато човек не избива комплекси,поне не в тази насока,а наистина харесва звука на някой скъп чинел и иска да има такъв защото смята,че му е необходим,без значение дали е оправдано или не, получава от околните едни завистливи и недоброжелателни погледи или най-малкото неразбиране.Аз така си мисля.Така че, дали чинел за $$$ е с надпис или не няма никакво значение,той пак ще си звучи като чинел за $$$.Макар че,чисто теоретично надписите би следвало да инхибират в някаква степен вибрирането на метала,в зависимост от това колко голяма площ покриват-все пак става въпрос за вид боя с различна плътност от тази на метала под нея /това си е чисто мое разсъждение-вярно или не ;)/ Освен това и естетически чинел не изглежда добре, когато има надписи/за мен/.Поради тази причина и ги триех. Но пък да кажеш,че един чинел не струва,защото няма надписи.....е,това вече никой не може да го коментира колко е малоумно.Човек с такова изказване никога не би оценил и направил разлика между чинел за $$$ и за $,така че е безсмислено въобще да го убеждаваш или спорите на тази тема-да вярва в каквото желае,а хубавото нещо винаги се намира кой да го оцени Цитирай
geni2x Отговорено Март 19, 2009 Автор Отговорено Март 19, 2009 Благодаря за съветите, ще се радвам да чуя още някой, който лично се е занимавал с тази дейност. @vihro: мисля, че се отпечатват надписите на сито (като при сувенири, запалки, химикалки и пр.).. попитай в някоя рекламна фирма или печатница за ситопечат. @billymilano: защото искам просто зелени барабани с бели кожи и метални блестящи чинели... без надписи! Цитирай
iffo1024 Отговорено Март 20, 2009 Отговорено Март 20, 2009 А, за чинелите с лъскаво покритие, няма ли начин за махане на логото, без да остане "мазно петно"? Също да питам (въпроса е донякъде свързан с темата) - имам едно чинелче с лъскаво покритие и комплект мазни отпечатъци от пръсти в по-тъмен 'меден' цвят - търках го доста с памучен плат, пробвах и с леко влажен парцал - не помръдват! Не знам с какво са го клепали ама под определен ъгъл изглежда просто отвратно! Цитирай
vihro Отговорено Март 20, 2009 Отговорено Март 20, 2009 Действай с Медикса,има и други препарати с участието на амоняк за премахване на мазнини.Това нещо на грубата страна на гъбката,а не на чинела,забрави меките парцали и яко търкане върху надписа по посока на линиите на струговането.Друг вариант,най-добрия според мен,има почистващ препарат за бронз,но никъде не мога да намеря,с него също се махат надписи с много търкане и е супер за брилянт финиш чинели. НО,само за почистване,най-добре си ползвайте професионалните препарати произведени за всяка конкретна марка!! Цитирай
Flaw Отговорено Март 20, 2009 Отговорено Март 20, 2009 Аз имах един турски краш и на него пишеше Turkey че взех и го изтрих със лакочистител Цитирай
iffo1024 Отговорено Март 20, 2009 Отговорено Март 20, 2009 Аз имах един турски краш и на него пишеше Turkey че взех и го изтрих със лакочистител А с този лакочистител, освен надписа, не падна ли и покритието? Много радикално ми звучи! Цитирай
vihro Отговорено Март 20, 2009 Отговорено Март 20, 2009 С лакочистител аз си махам етикетите на чинелите,за нищо друго не става толкова е слаб-личен опит! Цитирай
iffo1024 Отговорено Март 20, 2009 Отговорено Март 20, 2009 Тази вечер изтрих логотата от две стаггчета с лакочистител и памук - паднаха моментално и нямаше проблеми с брилянтното покритие. Не знам защо си мислех че лакочистителя е по-силен... Махнах ги преди всичко защото боята оставаше по палките - щампите бяха доста дебели и съответно се ронеха при по-силен удар. Пък и сега изглеждат доста по-добре, без разкривените щампи - много съм доволен! Благодаря за идеите! Цитирай
Recommended Posts