Jump to content
Българският форум за музиканти

Кофти микрофония на всяка програма.


LucaTurilli

Recommended Posts

Имам проблем. Китара с два двойни адаптера имам Корт КХ5. Дори да не свържа китарата има много гадна микрофония. Получава се предимно като включа дисторшъна от която и да е програма. Никой ефект не бачка и си мисля, че нещо прави смущенията и не може софтуера да чуе нотите. Две тонколони имам и пробвах да ги раздалеча. Не е от тях 100%. Китарата е тествана и не е от нея 100%. Има вероятност жака който купих който пъхам в китарата да е стерео а на мен моно ми трябва. Като вържа китарата директно ПЕРФЕКТНО се чува чист звук само от едната тон колона. Мисля си да не би ефектите да не се чуват от другата? Нещо май се обърква но микрофонията се чува и от двете доста силно без да е пъхната китарата. В Лине Ин е пъхната и като беше в Микрофона пак беше същото. Заглушен ми е микрофона а и не съм го свързал не виждам какво прави микрофонията. Саунд картата е доста стара и вградена GA-7VT600 е дъното, ако това помага. Чудя се кабел/процесор(хардуерен)/звукова карта ли е... Процесора може да прави проблем, защото Guitar Rig 2&3 не тръгват. Но пробвах 3 коренно различни програми и винаги на дисторшъна прави проблем. При другите ефекти просто не се чува. Заглуших микрофонията като намаля Инпут сигнала от Guitar FX Box. -50 децибела го дадох, но Output сигнала също намаля драстично. Зависими са някак си. Не виждам какво може да прави микрофонията. И като я няма защо другите ефекти не работят? По принцип само от едната тонколона ли се чува. Как да настроя така, че да се чува всичко както трябва. Дъното си има аудио контролер една програма, но е малко кофти има ли алтернативна която да настройва всичко? Било то моно/стерео/сигнали?

 

Mежду другото микрофонията не звучи както по принцип един силен постоянен сигнал ами си е направо Дисторшън микрофония. Едно такова мощно/силно/дразнещо бръмчене и не спира :metalist:. Поне другите ефекти да бачкат. Ама най-вече метъл искам.

Редактирано от LucaTurilli
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За начало намали гейна и ползвай моно писти. С каква програма работиш? Като VST плъгин ли ползваш програмите от рода на Guitar Rig или в Standalone режим?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

моно писти как се ползват? гейна намалям но няма никаква разлика само бученето намаля а не трябва да го има след като дори не е включена програмата ВНС не ползвам ФХ Бокс просто

 

Не разбрах какво ползваш, но по принцип: Add audio track и избираш mono. Дай линк към Screenshot (качи снимката в някой безплатен host сайт)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като пипна кабела дори да е тих сигнала адски силно бучене се чува. Как мога да го оправя? Ако на слушалките ми се чуе това нещо най-малкото ще ме заболи много и може направо да заминат. Как да вкарам ограничение в децибелите? Едната програма имаше такава опция, но едва ли ще ограничи това бръмчете. Къде е логиката с пръст като пипна кабела да придам сигнал? А ако го забия в земята нищо.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами пробвах с друга звукова карта външна Creative и е идеална! Много съм доволен и яко жица стана! :punk_guitar: Не прави микрофония. Пак има бучене като пипна кабела, което е ужасно той и не седи много добре от едната страна 1 мм някъде се подава и ако уцеля това място от гравитацията да се измести леко и ядно шумно бръмчене става. Нормално е но ми трябва друго кабелче и по-дълго. Много се радвам колко е луда програмата. Кажете база данни с всички ефекти на едно място плс. Също така как се свири с кратка нота? В смисъл на Мастър Оф Пъпетс като удрят струната и се чува много кратък звук. Как се постига? Не се удължава нотата/сигнала ами директно кратък дисторшън? :music336:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^Това се прави с ръка, от свирещия - не е ефект. След това може да се дообработи и да се редактират малко отзвучаванията, но основно е от свиренето.

Няма такова нещо "кратък дисторшън".

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^Това се прави с ръка, от свирещия - не е ефект. След това може да се дообработи и да се редактират малко отзвучаванията, но основно е от свиренето.

Няма такова нещо "кратък дисторшън".

Да, но съм убеден че МОЖЕ ДА СТАНЕ като ефект! Ще питаш как ами много просто с филтър на децибелите. След като се удари веднага шума спада и така няма да се чуе останалото. И аз си мислех за ръчно допиране на струната, но това е трудничко. Нормално ли е от повечкото Гейн да ми бучи така макар и да са качествени адаптерите, тонколоните и звуковата карта? Бих си купил по-добра де.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ха ха ха ....много неща могат да станат като ефект, но този специално е от свиренето, като евентуално ръчно е възможно да е редактиран състейна на тона, но е много малко вероятно, според начин, по който работят хората записвали и съответно миксирали точно този албум :)

Нормално е да бучи повече при повече гейн, само че е много сложно да разберем какво имаш предвид под бучене?

Освен това използваш ли DI Box преди да се включиш в линейния вход на картата?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

абе не съм чел цялата тема, но не е ли възможно "рекорд" сорса му да не е линейния вход, а стерео микса, т.е. всяко нещо което изсвири се връща обратно на входа и картата се "превъзбужда" :thumbs_up:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Проблема е оправен. На другата звукова карта бачкаше и през микрофонния и входния, но при микрофонния леки смущения имаше. Сложих на Лайн Ин и си бачка. Имаше една допълнителна опция за усилване през Линдолса и си работи сега :). Има голямо значение и колко силен е подаващият сигнал Input софтуерните процесори като го усилят бръмчене/шум/бучене вкарват. Нормално положение или намалено е най-добре, че да е достатъчно силен изходния сигнал, но не и шумен. Ди Бокс май не ми трябва, но от едно мнение само разбрах така, защото импеданса няма нужда да се изравнява при Line In както при Microphone. Сега съм много щастлив. Трябва само да знам през Гуитар Риг какъв точно ефект да използвам за дадените парчета които харесвам =). :no:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако включваш китара в линейния вход ти трябва някакъв вид импедансен преобразувател - не че инъче няма да свири, обаче линейния вход е предназначен за източници на сигнал със сравнително ниско съпротивление, а китарите са с достга високо (с изключение на активните адаптери) - резултатът ще е загуби в сигнала, не от към амплитуда а от към честотен обхват

 

Нивото трябва да си го настроиш така, че да е максимално силно без да клипва, т.е. да става по-силно от 0дБ

 

Към ГР си има пресети на разни изпълнителни, също така имаш и уши, както и възможноста да си гласиш ефекти в каквато искаш последователност :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.