CyberGene Публикувано Март 13, 2009 Публикувано Март 13, 2009 Не е кавър, просто е изпълнение на един от любимите ми прелюди на Шопен. Кажете какво мислите за изпълнението? Дълго време смятах, че този прелюд трябва да бъде изпълняван с по-малко чувство и може би по-равномерно в лявата ръка, обаче не ме сдържа и затова реших все пак да запиша едно изпълнение, в което съм се опитал да вкарам повече чувство и дъх, но не претендирам, че съм успял Обожавам Шопен, но ми е далечен като усещане и трудно мога да се докосна до неговата макар и леко сантиментална гениалност с моя начин на свирене... Ще се радвам на съвети. Интересно ми е също дали ви се струва, че в най-драматичната част съм прекалил с динамиката? Шопен - Прелюд Ми-минор, Оп.28, No.4 Цитирай
PlamenM Отговорено Март 13, 2009 Отговорено Март 13, 2009 Благодаря ти за чудесната тема. На въпроса - изказвам лично мое мнение, но според мен този прелюд търпи още неритмичност, "счупен" ритъм подобно на разговор накъсан от неспособност да продължиш. Т.е личното ми предпочитание е да усетя вълни на емоция в подобен род произведения, наделяващи над ритмиката. Относно драматичната част - хареса ми, не не мисля че си прекалил. Музиката е разговор и в един разговор може да има момент на повишаване на тон , последван от мълчание. Аз не съм класически музикант, макар че доста съм се копал там. Така че моето мнението ми е лаическо и субективно. Мисля обаче че напрежението освен с хармоничен дисонанс , се гради и с "ритмичен" дисонанс. С други думи само си представям как ритъма в подобно произведение се променя, държейки в напрежение слушателя. Естествено с драматизма не следва да се прекалява (" Черен влак се композираааааа..."). Накрая - хареса ми твоето изпълнение с дъх. С уважение /Пламен Цитирай
CyberGene Отговорено Март 13, 2009 Автор Отговорено Март 13, 2009 Мерси Добре си го казал, аз също смятам така! Цитирай
synchu Отговорено Март 14, 2009 Отговорено Март 14, 2009 Мисля, че отлично се е получило - на мен много ми хареса, само звукът не ме радва особено ....Вземи си роял, а ? Шопен, според мен, предполага драматизъм и леко "преиграване" дори, ако мога така да кажа. Включително и при считаните му за по-технични произведения. Просто музиката се предава по-добре. Цитирай
CyberGene Отговорено Март 14, 2009 Автор Отговорено Март 14, 2009 Мерси и на теб За звука - ако трябва да взема истински роял, който да вади по-хубав звук, ще трябва да имам първо няколко апартамента и да продам единия, за да си купя с парите Стейнуей Цитирай
Angelina Sekulova Отговорено Март 16, 2009 Отговорено Март 16, 2009 Добра идея, CyberGene! Приветствам от сърце!!! Нье, нье..., добре си е откъм драматизъм... Даже и аз си представям един по-динамичен Шопен! (Ох, такава музика у нас старомодно си я слушаме на плоча...) П.п. Прави са хората за рояла... Ще чакаме още включвания, моля!! Цитирай
Polyphone Отговорено Март 17, 2009 Отговорено Март 17, 2009 Браво, чудесно звучи! Лекичко, дозирано, без прекален патос. Много мънинко е трябвало да дръпнеш назад динамиката в драматичната част. Колко хубаво в този форум да се чува и такава музика! Цитирай
Recommended Posts