hand_of_doom Отговорено Март 22, 2009 Отговорено Март 22, 2009 Абе пичове, много хубаво, че давате толкова подробна информация тука, ама предполагам, че и този дето помоли за помощ не е разбрал доста неща (както аз не можах). Толкова много терминология вкарахте, че ние ако я знаехме, сигурно нямаше да питаме какво е лад и какво е гама Цитирай
yotzzo Отговорено Март 22, 2009 Отговорено Март 22, 2009 (Редактирано) Абе пичове, много хубаво, че давате толкова подробна информация тука, ама предполагам, че и този дето помоли за помощ не е разбрал доста неща (както аз не можах). Толкова много терминология вкарахте, че ние ако я знаехме, сигурно нямаше да питаме какво е лад и какво е гама Питай конкретно какво не ти е ясно. Колегите ще разяснят. Редактирано Март 22, 2009 от yotzzo Цитирай
Kurt Uvash Отговорено Март 23, 2009 Отговорено Март 23, 2009 Проблемът с теорията е по-скоро психологичен. Всеки очаква като прочете книжката или тухлата с теорията, веднага да започне главозамайващо да композира шедьоври. Е, не е така. Практиката е най-важна във всяко изкуство и наука, спорт или най-общо казано - хобита и професии. Спомням си аз като прочетох ЕТМ на Парашкев Хаджиев. Все едно четях справочник за строителни елементи. Нищо интересно. С музикалната теория би трябвало да се започва с разбиране на първият и основният градивен елемент - тонът. За музикалното изпълнение се започва с най-важното - ритъмът. Останалото е комбиниране (последователно/мелодично или паралелно/хармонично на разните тонове в ритъм). И... ами това е! Цитирай
Steppenwolf Отговорено Март 23, 2009 Отговорено Март 23, 2009 Всеки очаква като прочете книжката или тухлата с теорията, веднага да започне главозамайващо да композира шедьоври. Е, не е така. Напълно съгласен с това. За съжаление, този вирус върлува отдавна и надалече. Един композитор и преподавател, но не помня кой, го бе казал добре: "Ние не можем да научим хората да композират. Можем само да им покажем инструментите за това". Иначе, добре дошъл (отново). Цитирай
Recommended Posts