Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

• Отговори 30
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Отговорено
Във Варна от някъде могат ли да се купят такива струни ? Защото аз не съм виждал да продават или са само по поръчка чрез интернет?

Здравей,при "Левито" ги има мисля бяха малко под 30лв.

Отговорено
Точно този проблем не зависи от китарата, гений

ами извинявай но не разбирам от струни за ел китара ;)

Отговорено
Във Варна от някъде могат ли да се купят такива струни ? Защото аз не съм виждал да продават или са само по поръчка чрез интернет?

Здравей,при "Левито" ги има мисля бяха малко под 30лв.

Здравей :) Левито къде се намира?Аз знам няколко магазина.Динакорд,xxxx,Фактора до Годзилата, срещу Макдоналдс едно малко магазинче , До Руското има едно Канев и в Гръцката махала знам ,че имаше някав магазин ама само 1 път съм ходил.

Отговорено

Левито е близо до римските терми, но не мога да ти обясня къде точно е. :)

Отговорено

И преди ви казах че тези струни не са кой знае какво ама на...

Това пък с "рошенето" направо ме разби и мене да не говорим че скъсах струна още на 2-рия ден.

Преди като писах в една тема че не са голямата работа тези струни и всички скочиха метър и половина от земята от място. Приемете факта че сте дали повече пари и неосъзнато се опитвате да защитите това свое действие(всеки човек е такъв спокс)...

Но ето:

1 .Скъсване веднага.

2.Мъхове (които може би и скъсяват тона малко - замислете се),такива екстри като мъхове и най-долнопробните струни не ми предлагат.

3.Завишена безумно цена - по добре Джи Еич Ес,Ърни Бол,ДрЪндарио или даже Кобра.

Хайде нападайте ме - ама е вярно.

(Това не е антиреклама - лоша реклама няма.Сигурно даже ще се дигнат продажбите за да пробват хората "мъховете" ;) Не забравяйте че мъхлясалото сиренье е най-скъпо и "вкусно" :) )

:D

Отговорено

Защо да те нападаме ? Просто ще отговоря:

1. Аз свиря с един комплект такива около 3 месеца. Мисля, свиря достатъчно активно (на ден по час-два поне правя).

2. Мъховете не ги бях забелязвал докато не се появи тази тема. Явно наистина много пречат. Обясниха ти и какво е това.

3. Споменатите от теб марки си губят качествата на тона към 4тия ден в ръцете ми. Еликсир продължават да звучат като нови и не са ръждясали даже към средата на 2рия месец.

Не защитавам само Еликсир, а по принцип струните с такова покритие. Просто са си по-добри и туй то.

Отговорено
3. Споменатите от теб марки си губят качествата на тона към 4тия ден в ръцете ми. Еликсир продължават да звучат като нови и не са ръждясали даже към средата на 2рия месец.

Ха, да си дойдем на думата.Всичко (или поне повечето) си е до човека.Аз от личен опит и като ползвател на струни Ърни Бол пък мога да кажа, че при мен издържат доста повече от 4 дни.Може би около две седмици.Свиря поне час дневно.Еликсир не съм пробвал, а честно казано не знам дали има нужда.

"Всеки луд с номера си, някой - с цяла програма".Всеки си има лично предпочитания.Навлязох в общите приказки, но се надявам, че ме разбирате ;)

Отговорено (Редактирано)
1 .Скъсване веднага.

Нещо не си направил както трябва. Аз примерно през целия си опит с китарата, близо 9 години вече, съм късал две струни. Еликсир - никога.

2.Мъхове (които може би и скъсяват тона малко - замислете се),такива екстри като мъхове и най-долнопробните струни не ми предлагат.

Мъховете са миниатюрни и едно минаване с пръсти по струната ги премахва, а след това не се появяват, защото...очевАдно няма от къде да се появят отново. Останалата част си остава "облицована", а на нормалните струни мръсотията се събира главно по частта, която е по грифа, и в близост до bridge-а - т.е. преди и след частта, където удря перцето :)

3.Завишена безумно цена - по добре Джи Еич Ес,Ърни Бол,ДрЪндарио или даже Кобра.

Средна цена на нормалните струни е към 10 лв, нали така? Еликсир са малко над два пъти по-скъпи, но траят поне 4 пъти по-дълго. Дали е безумно завишена цената? :) И тук ти говоря за нормална струна на месец-два, която вече е ръждясала и звучи като черво. Ако трябва да докараш Еликсир до такова състояние ще ти трябва...де да знам, 5-6 месеца?

Извод: Не искам да си представям какво ти е свиренето и как ти изглеждат "и най-долнопробните струни" струни след месец свирене... ;)

Редактирано от SomeoneElse
Отговорено

купих си Elexir, но май няма да ги ползвам скоро,

защото след като си купих Fast Fret и си поддържам с енго струните

те си стоят като нови

та не знам, кога ще се скапят тези Ernie Ball, с които съм в момента :)

Отговорено (Редактирано)

Само да вметна отново: качественият живот на струните се измерва с часове свирене, а не с дни престой на китарата в калъфа. Точно както при преход в планината разстоянието се измерва с часове, а не с километри (някой път 1км се взима за 4-5ч.)!

Поздрави,

Петър

едит: Малко по темата - ползвам струни Еликсир, харесват ми. Задържат качествата си малко по-дълго от другите. Покупката ми зависи от избора в магазина - Guitar Center много често предлагат комплекти от по 5-10 сета струни с намаление. Ако ми излиза доста по-евтино Ърни Бол - взимам. Ако пък разликата е няколко долара - взимам Еликсира. Във всеки случай, както Еликсир, така и Фаст Фрет, са два продукта, които под влиянието на силен маркетинг са възвишени повече от необходимото. Не оспорвам тяхните качества в никакъв случай, но постоянното прехваляване...

Редактирано от kitaratapesho
Отговорено
както Еликсир, така и Фаст Фрет, са два продукта, които под влиянието на силен маркетинг са възвишени повече от необходимото.

може и така да е

но при мен Фаст Фрет прави чудеса

никога не съм оставал със свежи струни повече от 2 седмици

живея в Бургас - град с много влажен въздух

струните ми се оцветяваха за отрицателно време

а сега след около месец са все едно вчера сложени

Отговорено
Защо да те нападаме ? Просто ще отговоря:

1. Аз свиря с един комплект такива около 3 месеца. Мисля, свиря достатъчно активно (на ден по час-два поне правя).

2. Мъховете не ги бях забелязвал докато не се появи тази тема. Явно наистина много пречат. Обясниха ти и какво е това.

Не защитавам само Еликсир, а по принцип струните с такова покритие. Просто са си по-добри и туй то.

И каква е идеята на струни които се сменят веднъж годишно? Айде нема нужда от евтин(по-скоро скъп) PR... И кой ще свири със струни 6 месеца? Който даже "не мърдат" образно казано....(едва ли нещо общо с истината...)

Отговорено

Както повечето теми и тази е безкрайна.Истината е една има хора който се свидят да дадат някой друг лев за нещо по-качествено по мое мнение и хора който с тази покупка целят налагане на своето мнение.Истината е една-има много марки,изборът си остава наш

Отговорено (Редактирано)

:greenangel: Истината е, че Налбантов пусна темата, за да пита дали е нормално да има проблем с покритието. Но, както и почти всяка друга тема в този раздел, накрая нямаше как, да не се превърне в спор, дали си струват Elixir или не.

Очаквам скоро темата да стане съвсем офтопик и постепенно да се измести към обичайните спорове : дали процесор е по - добре, или лампа, коя апаратура/струни/китара/перце са "най" - добри, да се изтъква кой - колко стаж има и колко разбира, как другите нищо не разбират, или просто да има много лични нападки :thumbs_up: Ей затова го обожавам тоя раздел :girl_witch: .

пп Като се замисля, вече 2 дена се предъвква някакво малоумно мъхче по струните, което почти веднага се изясни, че е безобидно. Явно трябва повече да свиря и по - малко да кисна в интернет...защото всяка тема бързо се изчерпва и после само си губя времето, с четене на глупости (а и с писане на такива - какъвто е настоящият пост). Лека вечер на всички!

Редактирано от Vasil Pavlov
Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.

• Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.