Ignos Публикувано Март 9, 2009 Share Публикувано Март 9, 2009 (Редактирано) Значи купух си преди няколко дни първата ми ел. китара! (ще се похваля подобаващо следващите дни ) Всичко си е много яко, но сега като посвирих малко забелязах, че на лявата ръка имам на върха на пръстите нещо леко черно и не мога да преценя нещо от грифа ли ми е или е самата ми кожа.. Възможно ли е от грифа да е нещо? EDIT: Сега като се замислих най-вероятно е от металните струни, защото до сега не съм свирил с найлонови и предполагам оставят някаква следа... Гледам, че и се пооправи без да съм го мил, тъй че сигурно е от това. Все пак кажете какво мислите върху глупавия ми въпрос Редактирано Март 9, 2009 от Ignos Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Rammkopf Отговорено Март 9, 2009 Share Отговорено Март 9, 2009 От струните. Не се шашкай, нормално е. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
stevie wonder Отговорено Март 9, 2009 Share Отговорено Март 9, 2009 измий си ръцете че ще си нацапаш клавиатурката бе Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Yves Отговорено Март 9, 2009 Share Отговорено Март 9, 2009 Ако фингърборда ти е черен е от него. Не знам дали е боя или мръсотия...вероятно по малко и от двете. И моя ме цапаше така в началото, ама го измих с хладка сапунена вода докато спря да пуска черно и всичко е наред. Съветвам те да го измиеш и ти така (без да го наквасваш и оливаш де ), хем е по-хигиенично, че кой знае къде и колко време се е търкаляла тая китара. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
fLiSk Отговорено Март 9, 2009 Share Отговорено Март 9, 2009 А вместо да прибягваш към сапунена вода, можеш да си вземеш почистващ препарат или от някоя аптека бадемово масло и да ги ползваш за чистене. Хубаво е да забърсваш с памучен парцал струните след свирене, както и да им прилагаш някой почистващ препарат от този сорт веднъж месечно поне (то ако свириш редовно веднъж на месец-два ще е хубаво да се сменят струни, но да кажем, че повечето домашни потребители не го правят това). Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Hillbilly Отговорено Март 9, 2009 Share Отговорено Март 9, 2009 Баце,фащаш един парцал и шише кореселин - и блажна боя сваля от пръстите,само не пипай китарата с това Сложи си нови струни. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Vasil Pavlov Отговорено Март 9, 2009 Share Отговорено Март 9, 2009 Искам да сложат емотиконка с човече, което поглежда озадачено и след това се опулва и се прекръства поне 3 ПЪТИ... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
kirilp Отговорено Март 10, 2009 Share Отговорено Март 10, 2009 Същото нещо забелязах и аз с мойта китара(Ibanez RG370DX), която си купих преди месец и половина. Чисто нова от Камертон99. Наистина след по-продължително свирене, пръстите стават кафяви. И това определено не е от струните. Забелязах, че фингърборда като го потъркаш с влажен парцал пуска кафяво. Тези китари не са с лакиран фингърборд. Още като я взех фингърборда на цвят беше светлокафяв. Колкото повече свиря обаче имам чувството, че потъмнява и това не е от мръсотия, щото я чистя всяка вечер. Имам чувството, че е минаван с някакъв байц, който пуска кафяво. Даже ме е страх да го търкам повече. Някой има ли на идея какъв е точно случая с фингърборда на тези китари? Щото съм на 95% убеден, че това не е мръсотия. Не е и от струните, щото и тях ги чистя всяка вечер. И знам, че те наистина пускат чернилка, обаче ако не се свири често, а аз свиря всекидневно! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
SomeoneElse Отговорено Март 10, 2009 Share Отговорено Март 10, 2009 ^Хъм. Аз имам същата китара и никога не съм имал проблем с чернилка по пръстите или където и да било друго. Фингърборда е нормално да побелее малко ако като го търкаш с влажен парцал, дърво е все пак... Освен това количеството мръсотия в дървото може да бъде учудващо голямо, още повече че сам каза, че свириш всекидневно. След това побеляване потъмнява отново заради мазнините в пръстите ти, които при различните хора не са еднакво количество, но винаги ги има. Затова аз мажа между прагчетата с орехово масло веднъж на няколко месеца - става лъскав, гладък и с един постоянен цвят, освен това потта и мръсотиите не попиват толкова в дървото. Може някой ден като ми дойде музата да пусна тема за DIY извличане на орехово масло от сурови орехи и нанасянето му по фингърборда. Поздрави, Жоро. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
RZArector Отговорено Март 10, 2009 Share Отговорено Март 10, 2009 от струните е, понеже повърхността им се окислява с течение на времето и свиренето. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Slide Отговорено Март 10, 2009 Share Отговорено Март 10, 2009 (Редактирано) ^+1 Сетих се за теорията на мой познат, който твърдеше, че на Squier и другите евтинджоси в от тоя клас слагали за фингърборд всякакви дъски и ги байцвали, та да са на цвят, като палисандър ПП: Не съм бърсал струните на моята китара и не съм и чистил грифа повече от месец, да не кажа два, че ще ме е срам... Редактирано Март 10, 2009 от Slide Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Ignos Отговорено Март 10, 2009 Автор Share Отговорено Март 10, 2009 Еми, да, май наистина си е от струните и някакво ниво мръсотия де, защото сега след като я "разсвирих" хубаво нямам проблем Мерси, че отговаряхте в тази, признавам, глупавичка тема. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
billymilano Отговорено Март 10, 2009 Share Отговорено Март 10, 2009 е покажи я тая китарка и тия струни бе!!! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Ignos Отговорено Март 10, 2009 Автор Share Отговорено Март 10, 2009 Е то не е, че нещо е мръсна и неподдържана китарата или струните, защото си е чисто нов инструментът на някало дни. Най-вероятно просто от самата си кожа е станало така първия път при допира със струните, защото вече всичко е нормално. Иначе утре ще постна най-вероятно в ФУКНЯ-та нещо Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Valserp Отговорено Март 11, 2009 Share Отговорено Март 11, 2009 Повечето евтини китари оцветяват пръстите, докато са нови. Споко, няма да ти се изтърка грифа. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts