Jump to content
Българският форум за музиканти

Някаква боя по пръстите...


Ignos

Recommended Posts

Значи купух си преди няколко дни първата ми ел. китара! (ще се похваля подобаващо следващите дни ;) ) :punk_guitar: Всичко си е много яко, но сега като посвирих малко забелязах, че на лявата ръка имам на върха на пръстите нещо леко черно и не мога да преценя нещо от грифа ли ми е или е самата ми кожа.. Възможно ли е от грифа да е нещо?

 

EDIT: Сега като се замислих най-вероятно е от металните струни, защото до сега не съм свирил с найлонови и предполагам оставят някаква следа... Гледам, че и се пооправи без да съм го мил, тъй че сигурно е от това. Все пак кажете какво мислите върху глупавия ми въпрос :)

Редактирано от Ignos
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако фингърборда ти е черен е от него. Не знам дали е боя или мръсотия...вероятно по малко и от двете. И моя ме цапаше така в началото, ама го измих с хладка сапунена вода докато спря да пуска черно и всичко е наред.

 

Съветвам те да го измиеш и ти така (без да го наквасваш и оливаш де :punk_guitar: ), хем е по-хигиенично, че кой знае къде и колко време се е търкаляла тая китара.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А вместо да прибягваш към сапунена вода, можеш да си вземеш почистващ препарат или от някоя аптека бадемово масло и да ги ползваш за чистене. Хубаво е да забърсваш с памучен парцал струните след свирене, както и да им прилагаш някой почистващ препарат от този сорт веднъж месечно поне (то ако свириш редовно веднъж на месец-два ще е хубаво да се сменят струни, но да кажем, че повечето домашни потребители не го правят това).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Баце,фащаш един парцал и шише кореселин - и блажна боя сваля от пръстите,само не пипай китарата с това :)

Сложи си нови струни.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Искам да сложат емотиконка с човече, което поглежда озадачено и след това се опулва и се прекръства поне 3 ПЪТИ...

:)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Същото нещо забелязах и аз с мойта китара(Ibanez RG370DX), която си купих преди месец и половина. Чисто нова от Камертон99. Наистина след по-продължително свирене, пръстите стават кафяви. И това определено не е от струните. Забелязах, че фингърборда като го потъркаш с влажен парцал пуска кафяво. Тези китари не са с лакиран фингърборд. Още като я взех фингърборда на цвят беше светлокафяв. Колкото повече свиря обаче имам чувството, че потъмнява и това не е от мръсотия, щото я чистя всяка вечер. Имам чувството, че е минаван с някакъв байц, който пуска кафяво. Даже ме е страх да го търкам повече.

Някой има ли на идея какъв е точно случая с фингърборда на тези китари? Щото съм на 95% убеден, че това не е мръсотия. Не е и от струните, щото и тях ги чистя всяка вечер. И знам, че те наистина пускат чернилка, обаче ако не се свири често, а аз свиря всекидневно!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^Хъм. Аз имам същата китара и никога не съм имал проблем с чернилка по пръстите или където и да било друго.

 

Фингърборда е нормално да побелее малко ако като го търкаш с влажен парцал, дърво е все пак... Освен това количеството мръсотия в дървото може да бъде учудващо голямо, още повече че сам каза, че свириш всекидневно. След това побеляване потъмнява отново заради мазнините в пръстите ти, които при различните хора не са еднакво количество, но винаги ги има.

 

Затова аз мажа между прагчетата с орехово масло веднъж на няколко месеца - става лъскав, гладък и с един постоянен цвят, освен това потта и мръсотиите не попиват толкова в дървото. :punk_guitar: Може някой ден като ми дойде музата да пусна тема за DIY извличане на орехово масло от сурови орехи и нанасянето му по фингърборда.

 

Поздрави,

 

Жоро.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^+1

 

;) Сетих се за теорията на мой познат, който твърдеше, че на Squier и другите евтинджоси в от тоя клас слагали за фингърборд всякакви дъски и ги байцвали, та да са на цвят, като палисандър :thumbs_up:

 

ПП: Не съм бърсал струните на моята китара и не съм и чистил грифа повече от месец, да не кажа два, че ще ме е срам... :thumbs_up:

Редактирано от Slide
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Еми, да, май наистина си е от струните и някакво ниво мръсотия де, защото сега след като я "разсвирих" хубаво нямам проблем :) Мерси, че отговаряхте в тази, признавам, глупавичка тема.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е то не е, че нещо е мръсна и неподдържана китарата или струните, защото си е чисто нов инструментът на някало дни. Най-вероятно просто от самата си кожа е станало така първия път при допира със струните, защото вече всичко е нормално. Иначе утре ще постна най-вероятно в ФУКНЯ-та нещо :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.