Jump to content
Българският форум за музиканти

За:Микрофони и слушалки


memopro

Recommended Posts

Имам някакъв евтин микрофон и слушалки на Филипс SHP 2500 (Вършат работа) но мисля че не е реален звукът който възпроизвеждат.Искам да знам като отида да си купя микрофон и слушалки кои да гледам на първо място.

 

Примерно :честота от 15-22000 hz или db или нещо друго.

 

Трябват ми за домашни условия (искам да си направя стая 2x2 като студио с компютъра долу горе хубави тонколони,мидиконтролер (нямам все още),слушалки,микрофон и софтуера който ползвам.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ушите ти са най-важни. Останалото са цифри върху хартия.

Това положително не е отговора, който искаш да чуеш, но пък е реален, според мен :)

Затова си купи микрофон, който е утвърден в жанра, в който твориш и за инструмента (вокала) който ще записваш, които ако ги споменеш - вероятно ще можем да ти дадем конкретни препоръки.

Относно слушалките - без студийни колони и подходящо помещение - все ще ти звучи нереален звукът - просто най-подходящи слушалки за целта няма. Иначе има нелоши слушалки на АКГ, Байердинамик в Динакорд в София (Дружба/Петте кьошета магазините). Отиваш и слушаш. На мен например ми харесват Байердинамик ДТ770...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

"Synchu" Мерси за коментара.

Чакам още коментари.

Мисля, че synchu изчерпа всичко, което можеше да се каже по въпроса. Характеристиките са важно нещо, но много неща, дето са еднакви на хартия, на практика звучат по коренно различен начин.

Слушалки и микрофон (както и колони) се купуват чрез проба - слушалките -> с познат материал, който си го слушал многократно и ти е добре познат, смяна на различни стилове музика и т.н., а микрофона -> пееш или говориш сам на различните модели с едни и същи нива и корекции (най-добре занулени), а ако нямаш опит с пеенето/слушането - водиш си човек, дето попява и го слушаш отстрани, докато ти хареса най-много на конкретен микрофон. :rolleyes: Ако и това не ти хареса, тогава си определяш максималния бюджет за микрофон и взимаш нещо съобразено с него, но гледай да е утвърдена марка.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.