Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Днес един приятел ме светна, че са издали "The extraordinary and tragic life of Jago Pastorius" на български. Истина е: Гугъл потвърди!!

!

Отгоре на всичко

" Водени от желанието да посветят малобройната, но жадна за знания българска музикантска общност в творческата съдба на джазлегендата Джако Пасториъс, преводачът, редакторите, консултантът, художникът, оформителите и предпечатният екип на изданието са работили абсолютно безплатно, като запалени фенове на американския джаз. Така цената на изданието - 12 лв., е формирана единствено от техническите разходи. " (цитат от Нина Локмаджиева - редактор на книгата, от линка по-горе)

Не съм си и помислял, че такова нещо е възможно!! Браво на такива хора!!!

Смятам до час да я придобия :cheers:

• Отговори 36
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Отговорено
Дали може вече да се намери?

Имало я вече на "Славейков", значи и в книжарниците. Само дето съм на работа до 8 и май няма да мога да изляза, да му се не види :cheers:

Отговорено

Аз я имам, и преди месец я прочетох. Супер е. Продаваха я на варненския джаз фест Varna Summer. Вземете си я, няма да съжалявате. Написана е предимно по разкази на близки до Джако хора за него. Накрая има и пълната му дискография. :blink:

Отговорено (Редактирано)

КРЪНЦ!

Няма я! Обиколих "Славейков", попитах хората които бяха в час, включително изрода с черната коса и очилата, за който съм 80% убеден, че е брат на асистента ми по програмиране или негов клонинг. Не са чували. В "БУКТЕЙД" също. В "ОРИНДЖ" също. За днес се отказах. Сега ще търся сайт на издателството. Поне си взех списанеи ДЖАЗ :) и гледах слънчевото затъмнение пред НДК.

офф: До Админите, Модераторите и всички радетели за писането на кирилица:

И аз съм ЗА, ама не може ли поне имената на хората и фирмите, които са на латиница да мога да ги изписвам на латиница. За всичко друго така или иначе ползвам кирилица. Благодаря! :)

ЕДИТ: Току що писах на издателите. Да видим...

Редактирано от MaPuHcKu
Отговорено (Редактирано)

И аз е искам

Ако някой зная къде е има да каже

Предполагам, че все трябва да е има някъде из софията..

Браво Разбойник :virtuoz:

Мерси за инфото :))))

Редактирано от Nikifena
Отговорено

Супер!!!!

Ще потърся веднага в Димитровградските книжарници. Много ми е интересно как е живял. Слушал съм му доста работи и преди години ми попадна един видео урок (жалко, че не го записах въпреки скапаното качество на копието :) ) . . . . страхотен музикант беше. RIP :)

Отговорено

Какво !?! Последната бройка ли ... нямаме време да чакаме да получават, почвай направо да набираш книгата в някой пост. :cheers:

Отговорено
Какво !?! Последната бройка ли ... нямаме време да чакаме да получават, почвай направо да набираш книгата в някой пост. :)

Или бързо в ПДФ

:):D

Другата седмица ще ида аз да си е купя :P

определено ще ми е интересно четиво за запълване на свободно време ;)