Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Честит празник на първо място да сте живи и здрави ! :)

Имам молба ... търся МИДИта, ноти, или примерно някой учебник или нещо такова, за народна музика, песни, хора и т.н. по гугле нищо няма. Бих си купил книжка от някоя книжарница ама не съм в БГ :) Помагайте!

Отговорено
Честит празник на първо място да сте живи и здрави ! :virtuoz:

Имам молба ... търся МИДИта, ноти, или примерно някой учебник или нещо такова, за народна музика, песни, хора и т.н. по гугле нищо няма. Бих си купил книжка от някоя книжарница ама не съм в БГ :rockon: Помагайте!

Привет,

аз по принцип не съм музикантка, а историчка, но имам двама музикантини у дома да са ми живи и здрави.

Притежавам едно рядко антикварно издание на нотирани народни песни издание на Тракийският научен институт от 1939 г. , общо 620 страници. Сборката е правена от Васил Стоин и е обхваща над 1600 песни от източна и западна Тракия ( Одринско, Лозенско, Дедеагачко, Дуганхисарско, Гумюрджина, Ксанти, тоест тракийските територии на днешна Гърция и Турция). Песните са почти непопулярни към днешната дата, с изключение на две , три вариации (различен текст ) на песента за Петко войвода (от филма Капитан Петко войвода)

Ако мислиш, че ще съм ти от полза мога да ти сканирам някои и да ти пратя ако дадеш мейл.

п.п.

Песните са от най- различно естество, има митологични, хайдушки, любовни, жътварски, за дъжд, за годеж, че даже и за св. Троица :)

Отговорено
Честит празник на първо място да сте живи и здрави ! :virtuoz:

Имам молба ... търся МИДИта, ноти, или примерно някой учебник или нещо такова, за народна музика, песни, хора и т.н. по гугле нищо няма. Бих си купил книжка от някоя книжарница ама не съм в БГ :rockon: Помагайте!

Привет,

аз по принцип не съм музикантка, а историчка, но имам двама музикантини у дома да са ми живи и здрави.

Притежавам едно рядко антикварно издание на нотирани народни песни издание на Тракийският научен институт от 1939 г. , общо 620 страници. Сборката е правена от Васил Стоин и е обхваща над 1600 песни от източна и западна Тракия ( Одринско, Лозенско, Дедеагачко, Дуганхисарско, Гумюрджина, Ксанти, тоест тракийските територии на днешна Гърция и Турция). Песните са почти непопулярни към днешната дата, с изключение на две , три вариации (различен текст ) на песента за Петко войвода (от филма Капитан Петко войвода)

Ако мислиш, че ще съм ти от полза мога да ти сканирам някои и да ти пратя ако дадеш мейл.

п.п.

Песните са от най- различно естество, има митологични, хайдушки, любовни, жътварски, за дъжд, за годеж, че даже и за св. Троица :)

Звучи страхотно! Email: odisey@gbg.bg, колкото повече толкова повече :) Би било хубаво да го има тва съкровище по-достъпно, пък като се върна ше помагам със сканирането :)

Отговорено

Здравейте, следя темата. Възможно ли е да ми пратите и на мен каквото има сканирано? Интересуват ме всички жанрове, и искам да се занимавам с народна музика. Email - pekotzvetkov@mail.bg

Мерси предварително!

• 1 month later...
Отговорено
Честит празник на първо място да сте живи и здрави ! :drummer:

Имам молба ... търся МИДИта, ноти, или примерно някой учебник или нещо такова, за народна музика, песни, хора и т.н. по гугле нищо няма. Бих си купил книжка от някоя книжарница ама не съм в БГ :cheers2: Помагайте!

• 2 months later...
Отговорено
Честит празник на първо място да сте живи и здрави ! :butcher:

Имам молба ... търся МИДИта, ноти, или примерно някой учебник или нещо такова, за народна музика, песни, хора и т.н. по гугле нищо няма. Бих си купил книжка от някоя книжарница ама не съм в БГ :) Помагайте!

Привет,

п.п.

Песните са от най- различно естество, има митологични, хайдушки, любовни, жътварски, за дъжд, за годеж, че даже и за св. Троица :butcher:

И аз имам същата МОЛБА да ми изпратите сканираните ноти от Сборката на Васил Стоин Т.К в книжарниците няма нищо от този жарн.Ще ви бъда безкрайно благодарен. имейла ми е rumen_134@abv.bg С уважение: Румен

Отговорено

Предполагам, че в книжарниците за правна литература няма, но в нотните /в София и Пловдив/ аз лично съм занесъл няколко школи , свързани с народната музика.

Ето 2 заглавия:

Български фолклорни пиеси за китара

Обработка : Анастас Михайлов и Валентин Петков

Обработки за една и две китари на фолклорни мелодии – хора и песни. Комбинация на българска народна музика и фламенко акомпанимент. Ефектни пиеси за китарно дуо.

Формат А4, 64 стр.

Bacillus Balkanikus Book

Пиеси из фолклорния репертоар на Bacillus Balkanikus Band + CD.

За всички инструменти.

Формат А4, 16 стр.

За София- книжарницата в сградата на Съюза на композиторите - до Народния театър. Пловдив - книжарниците във Филхармонията и АМТИ.

Успех!

Влад

• 9 months later...
Отговорено
Честит празник на първо място да сте живи и здрави ! :)

Привет,

п.п.

nedkata92@hotmail.com изпратете ако може и на мен

• 4 months later...
Отговорено

Не знам дали темата още се следи, но ще съм много благодарен ако ми изпратите дори две-три от сканираните песни! Имейлът ми е kipkiparis@gmail.com - Константин.

• 1 month later...
Отговорено

Здравей , rusenova!

ще се радвам ако може да ми пратиш някой хорца , интересуват ме главно тракииски мелодии .

Може за пиано , кларинет , китара ..... абе ноти да са.

Ако имаш нещо ми пиши ЛС.