Jump to content
Българският форум за музиканти

щипка за китара


aini

Recommended Posts

здравейте имам въпрос относно тези щипки за настройване на китара.... колко струват? и вършат ли работа въобще или си е просто някаква глезотийка... мерси предварително :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здрасти!

 

Много хора ги ползват, но това не е чак толкова велико нещо, както се опитват да го изкарат. Първо, че бачка само с акустични инструменти. Второ - яде много батерия, а когато батерията не е пълна - не хваща. Трето - трудно става за настройване на сцена - инструмента резонира от всичко, което се чува около теб (другите инструменталисти най-вече) и това пречи на тунера да настройва добре.

 

Въпреки това имам една от тези джаджи и я ползвам от време на време, но предимно си използвам тунера на Korg с кабел - безотказен е!

 

Става дума за това, предполагам: http://accessories.musiciansfriend.com/pro...uner?sku=211051

 

Поздрави,

 

Петър

Редактирано от kitaratapesho
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@kitaratapesho

имам забележка само т1.. и елКитара(все пак и тя резонира до извесна степен и вярвам не си ги изключил) може да се настрой ... но това едва ли е толкова важно .... всичко друго е Абсолютно вярно.

 

много важно е да е относително тихо иначе нищо не прави.

 

има ли смисъл

->ДА за начинаещи, за да са добре настроени и да свикнат добре как звучи настроена китара и спестява доста време -> и си е "гъзариика" точно в тази "таргет" група

->НЕ за нещо по- професионално, не е достатъчно прецизна и т.н.

 

@aini

цена 20-30 лв в зависимост от магазина,вида(само китара или хроматичен) , марката и т.н.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^Разбира се, че ел. китарите резонират, но с тях проблемът е още по-драматичен. Трябва да си сам в стаята и да отделиш доста повече време за настройка, отколкото с обикновен тунер с кабел.

 

Иначе както вече казах - имам такъв тунер и го ползвам. Дразни ме и че не е достатъчно точен (колкото и относително може да е точен един тунер). Особено в сравнение с Корг-а ми. Това е най-големият му минус според мен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ами първо момиче съм :D... мерси за инфото ... и така добих представа какво е ... само не разбрах последно дали има смисъл от щипката или не.... аз съм се наканила да купя де... бтв къде точно бяха магазините за такива работки в София , че сега като ми трябва не се сещам а съм сигурна че съм минавала покрай такива хиляди пъти... а и има ли значение каква е китарата? смисъл тя е акустична, но по специално марка а у ... 20-30лв не е ли по-скъпо?.....

Редактирано от aini
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

20-30 лева си струват тунерите по принцип (поне сносните). Иначе, върши работа но по добре си вземи нормален електронен тунер, примерно KORG от СА серията. Магазини има доста и във всичките има тунери. На Пиротска - на 2ри етаж на Малкия ЦУМ, пак там наблизо, в една пресечка зад ОББ дето е до ЦУМ е xxxx, магазин Фактор, който не се сещам къде му е новия адрес, в Динакорд на малките пет кюшета, и тн и тн

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пешо, имам такава щипка на Cherub и съм доста доволен от нея - у нас, в репетиционната и на сцена. С ел. китара съм. Копелето никога не ме предава :whistle:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ и аз говоря за същата

607.jpg

имах такава и бях много доволен ... проблема и беше единствено, че хваща само стандартна настройка + Еб(което пак не е малко), а на мен ми трябваше нещо по- адвансед(12струнна -3та тънкото ми), за по- ниски настройки(не че не става, ама да натискам 2прагче за да настроя 6та струна на МИ... не ми беше толкоз кеф)....

 

... та на темата .. ДА има смисъл доста помага в началото.....

 

цена 25лв в Камертон(магазина с/у семинарията - русалка "някоя си цифра") имат го и в онЛайн като пратят и доставки

 

разучи си просто ......

в динакорд също имаше (май даже бяха хроматични) .. просто разгледай и не се срамувай питаи ги тези в магазините :whistle:

успех

П.П. и какво като си момиче... просто трябва да си държиш маникюра на лявата(респективно дясната) ръка на НУЛА :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Говорейки за тунери,бихте ли ме открехнали за някой добър такъв педал.Казвам педал,защото искам да си го сложа в чейна. Дайте някоя насока за размисъл :thumbs_up:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.