Jump to content
Българският форум за музиканти

Адаптери за бас


synchu

Recommended Posts

Влизам ей така леко по чорапки с един бърз въпрос към вещите и изкусни басисти, които ми е известно посещават този един под-форум :D

 

Значи звукът на бас китара, към който искам да се приближа е ето този:

http://www.youtube.com/watch?v=onB3T5PiowY...feature=related (rip Mike Baker, скоро научих тази лоша новина, която буквално ме потресе, пфуу :rolleyes: )

 

Наясно съм, че има около 200322 фактора този бас да звучи точно така в точно тези записи (първо басиста, второ неговия бас, дрът Овейшън, усилвател, DI, начин на запис, микс и т.н.), но все пак бих оценил съвети в посока на това, какви адаптери да му взема на моя дрът бас - Ibanez Roadstar (май) 4 струнен, тялото е (вероятно) елша на вид и тежест. В момента има един J & един MM тип адаптер, пасивна електроника.

Засега съм се насочил към EMG 35DC вместо MM-ския и съответно некъв EMG J.

Други идеи?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз съм с бартолини и смея да твърдя,че звука ми е почти същия. Изключително вариативни адаптери,а що се отнася до настройките,ако се прибавят и малко средни към доминиращите ниски и високи,се получава точно тази отчетливост. Имай предвид,че при запис много от звуковите характеристики на баса могат драстично да се различават от тона при свирене на живо.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз пък смея да твърдя че бартолини са най гадните адаптери които имам и не ги препоръчвам на никой по скопен звук от техния нямам бих препоръчал за ММ сеймор дънкан с алнико 5 адаптер и електроника стц 3 пак на СейморДънкан за нек зависи от отвора сингъл ли е или соапбар ако е сингъл делано имат адаптер с ММ пинъони в капчка от сингъл койл плюс това е с две бубини като прецижън става много добра комбинация можв да пробваш и ММ на делано Аз моя го чака да пристигне вече една година като дойде ще напиша впечатления също и Нордстранд малко са по скъпи но хубавите работи струват пари

 

"на бартолини имах два вида ММ адаптери така ми висяха в шкафа единия го разкарах ред е и на другия но имам и соап бар и сингли дори и рикенбекер много са зле преебах се яко да не говорим колко пари набих за тоя дето клати гората"

 

не ги препоръчван на никой но всеки си има право на мнение и съответно да се опари за да му дойде акъла

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

... сеймор дънкан с алнико 5 адаптер и електроника стц 3...

И аз понеже не си падам по дългите размишления и съм на принципа ухо да чуе вече свърших точно това, само че с керамика :thx: Ще ми падне и един Бартолини J и ще го пробвам него на нек позицията.

Благодаря за мненията :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

КАто писах, че ги заръчах, те взеха че додоха, и аз ги инсталирах (без Бартолини J, защото липсват подходящи за избраната ми схема на свързване ключета ....).

Много, много съм доволен :-) Страхотни възможности, вкл. и това което търсех - дефиниция и масивен тон в записи и съответно съвсем малко пипане при микс - суперб :pray:

 

@temerut - разбираш ги, тез работи - аз добре, че (почти) по случайност дет се вика уцелих :-)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз имам е този бас http://www.playmusic123.com/CORT+ACTION+SE...roduct~1228.htm

много ми е удобен и е идеален за моите възможности, но искам да му сменя електрониката и адаптерите.

Някакви препоръки?

Съчно, това което си купил ще стане ли в моя бас?

Линкове нещо?

 

Мерси!

:girl_witch:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Няма наборе да стане :/ Този дето аз съм го зел е Мюзикмански формат адаптер (т.е. двоен). Електрониката обаче мисля, че може да се прикачи към всякакъв модел адаптер (вероятно с не много високо изходно ниво, защото все пак си е предусилвател) и май може и да се купи отделно.

Aз взех ето това:

http://www.seymourduncan.com/products/bass...mb4d_5d_cerami/

Електрониката е Seymour Duncan STC-3 модела мисля, но не мога да я намеря на сайта :girl_witch:

Aз (достатъчно разсеяно) го взех без да знам дали ще се събере, но платката е много малка и е достатъчно да има място за нея и батерията. На сайта на Сеймър със сигурност има размери, ако потърсиш.

Не разбирам толкова от бас китари, но звука който произвежда страхотно ми върши работа.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

synchu, малко съм скептичен към комбинацията на Дънкан-а с Бартолини. Първо Бартолини са с доста ниско ниво на сигнала, а повечето ММ адаптери са доста по-силни като ниво от J адаптерите (дори на един и същ производител и при една и съща конструкция, което в случая не е така). Някакъв J адаптер на Дънкан би свършил работа, стига да е humcanceling за да нямаш главоболия с шум преди активната електроника.

 

 

 

 

Black Bird, ако искаш пасивен инструмент бих ти препоръчал комбинация от DP122 и DP123 на ДиМарцио. Аз съм фен на този комплект - звучи агресивно, плътно, с достатъчно изявени ниски среди и силен сигнал - чудесно за рок-музика. Ако го пуснеш през някой лампов преамп ще кърти, според мен.

Ако предпочиташ активен вариант (което би било удобно ако записваш директно, например) PJ комплекта на EMG звучи екстра (макар и доста различно от ДиМарцио).

Третият вариант е с традиционни P и J адаптери с Алнико магнити. Такива се предлагат от Дънкан, Фендер, Нордстранд, Фралин и подобни. Последните ще намериш през интернет магазини, в България ги няма.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вервам ти, просто защото си нямам никаква идея как звучи! Все пак тук сте басисти :) Ам', все пак, като пристигнат малко чаркове тия дни, ще пробваме и ще пусна един обратен пост (евентуално с малко звуци).

 

И само Сеймъра да остане, пак съм много доволен - много рокенрол има в тази комбинация - йо йо йо. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.