synchu Публикувано Февруари 20, 2009 Публикувано Февруари 20, 2009 Влизам ей така леко по чорапки с един бърз въпрос към вещите и изкусни басисти, които ми е известно посещават този един под-форум Значи звукът на бас китара, към който искам да се приближа е ето този: http://www.youtube.com/watch?v=onB3T5PiowY...feature=related (rip Mike Baker, скоро научих тази лоша новина, която буквално ме потресе, пфуу ) Наясно съм, че има около 200322 фактора този бас да звучи точно така в точно тези записи (първо басиста, второ неговия бас, дрът Овейшън, усилвател, DI, начин на запис, микс и т.н.), но все пак бих оценил съвети в посока на това, какви адаптери да му взема на моя дрът бас - Ibanez Roadstar (май) 4 струнен, тялото е (вероятно) елша на вид и тежест. В момента има един J & един MM тип адаптер, пасивна електроника. Засега съм се насочил към EMG 35DC вместо MM-ския и съответно некъв EMG J. Други идеи? Цитирай
zeuglodon Отговорено Февруари 20, 2009 Отговорено Февруари 20, 2009 Аз съм с бартолини и смея да твърдя,че звука ми е почти същия. Изключително вариативни адаптери,а що се отнася до настройките,ако се прибавят и малко средни към доминиращите ниски и високи,се получава точно тази отчетливост. Имай предвид,че при запис много от звуковите характеристики на баса могат драстично да се различават от тона при свирене на живо. Цитирай
temerut Отговорено Февруари 21, 2009 Отговорено Февруари 21, 2009 Аз пък смея да твърдя че бартолини са най гадните адаптери които имам и не ги препоръчвам на никой по скопен звук от техния нямам бих препоръчал за ММ сеймор дънкан с алнико 5 адаптер и електроника стц 3 пак на СейморДънкан за нек зависи от отвора сингъл ли е или соапбар ако е сингъл делано имат адаптер с ММ пинъони в капчка от сингъл койл плюс това е с две бубини като прецижън става много добра комбинация можв да пробваш и ММ на делано Аз моя го чака да пристигне вече една година като дойде ще напиша впечатления също и Нордстранд малко са по скъпи но хубавите работи струват пари "на бартолини имах два вида ММ адаптери така ми висяха в шкафа единия го разкарах ред е и на другия но имам и соап бар и сингли дори и рикенбекер много са зле преебах се яко да не говорим колко пари набих за тоя дето клати гората" не ги препоръчван на никой но всеки си има право на мнение и съответно да се опари за да му дойде акъла Цитирай
synchu Отговорено Февруари 21, 2009 Автор Отговорено Февруари 21, 2009 ... сеймор дънкан с алнико 5 адаптер и електроника стц 3... И аз понеже не си падам по дългите размишления и съм на принципа ухо да чуе вече свърших точно това, само че с керамика Ще ми падне и един Бартолини J и ще го пробвам него на нек позицията. Благодаря за мненията Цитирай
synchu Отговорено Март 7, 2009 Автор Отговорено Март 7, 2009 КАто писах, че ги заръчах, те взеха че додоха, и аз ги инсталирах (без Бартолини J, защото липсват подходящи за избраната ми схема на свързване ключета ....). Много, много съм доволен :-) Страхотни възможности, вкл. и това което търсех - дефиниция и масивен тон в записи и съответно съвсем малко пипане при микс - суперб @temerut - разбираш ги, тез работи - аз добре, че (почти) по случайност дет се вика уцелих :-) Цитирай
Black Bird Отговорено Март 8, 2009 Отговорено Март 8, 2009 Аз имам е този бас http://www.playmusic123.com/CORT+ACTION+SE...roduct~1228.htm много ми е удобен и е идеален за моите възможности, но искам да му сменя електрониката и адаптерите. Някакви препоръки? Съчно, това което си купил ще стане ли в моя бас? Линкове нещо? Мерси! Цитирай
synchu Отговорено Март 8, 2009 Автор Отговорено Март 8, 2009 Няма наборе да стане :/ Този дето аз съм го зел е Мюзикмански формат адаптер (т.е. двоен). Електрониката обаче мисля, че може да се прикачи към всякакъв модел адаптер (вероятно с не много високо изходно ниво, защото все пак си е предусилвател) и май може и да се купи отделно. Aз взех ето това: http://www.seymourduncan.com/products/bass...mb4d_5d_cerami/ Електрониката е Seymour Duncan STC-3 модела мисля, но не мога да я намеря на сайта Aз (достатъчно разсеяно) го взех без да знам дали ще се събере, но платката е много малка и е достатъчно да има място за нея и батерията. На сайта на Сеймър със сигурност има размери, ако потърсиш. Не разбирам толкова от бас китари, но звука който произвежда страхотно ми върши работа. Цитирай
Mephistofel Отговорено Март 8, 2009 Отговорено Март 8, 2009 Хаха, Ники, честито - добър избор си направил! Цитирай
разбойник Отговорено Март 10, 2009 Отговорено Март 10, 2009 synchu, малко съм скептичен към комбинацията на Дънкан-а с Бартолини. Първо Бартолини са с доста ниско ниво на сигнала, а повечето ММ адаптери са доста по-силни като ниво от J адаптерите (дори на един и същ производител и при една и съща конструкция, което в случая не е така). Някакъв J адаптер на Дънкан би свършил работа, стига да е humcanceling за да нямаш главоболия с шум преди активната електроника. Black Bird, ако искаш пасивен инструмент бих ти препоръчал комбинация от DP122 и DP123 на ДиМарцио. Аз съм фен на този комплект - звучи агресивно, плътно, с достатъчно изявени ниски среди и силен сигнал - чудесно за рок-музика. Ако го пуснеш през някой лампов преамп ще кърти, според мен. Ако предпочиташ активен вариант (което би било удобно ако записваш директно, например) PJ комплекта на EMG звучи екстра (макар и доста различно от ДиМарцио). Третият вариант е с традиционни P и J адаптери с Алнико магнити. Такива се предлагат от Дънкан, Фендер, Нордстранд, Фралин и подобни. Последните ще намериш през интернет магазини, в България ги няма. Цитирай
synchu Отговорено Март 10, 2009 Автор Отговорено Март 10, 2009 Вервам ти, просто защото си нямам никаква идея как звучи! Все пак тук сте басисти Ам', все пак, като пристигнат малко чаркове тия дни, ще пробваме и ще пусна един обратен пост (евентуално с малко звуци). И само Сеймъра да остане, пак съм много доволен - много рокенрол има в тази комбинация - йо йо йо. Цитирай
Recommended Posts