Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Здравейте. Преди няколко дена си взех тази карта: M-Audio Fast Track Pro USB. Но имам един въпрос. Самата карта има 2 входа за микрофон. Когато сложа микрофона в единия вход и като искам да запиша ми излиза , че е записано само на единия канал. Примерно на лявата колона... Когато сложа на другия вход , ми излиза записано на дясната... Как мога да го направя да ми записва и на 2вата канала? Мерси предварително.

Отговорено

има прекъсвач моно/стерео но пак не се получава... като цъкна мисля че на моно , или на стерео може да бъркам се чува от двете страни ... обаче при записа си е същото...

Отговорено
има прекъсвач моно/стерео но пак не се получава... като цъкна мисля че на моно , или на стерео може да бъркам се чува от двете страни ... обаче при записа си е същото...

щом се чува от двата канала, а при записа не е така, значи бъркаш нещо със софта за запис

Отговорено
щом се чува от двата канала, а при записа не е така, значи бъркаш нещо със софта за запис

Бе и аз за т`ва намеквам, ама кой ли чете менюъли тия дни....

Отговорено

картата ти има два микрофонни входа, следователно и двата са моно. Аз съм с Delta1010LT и също имам два канона, във панела следователно виждам къде съм вкарал, къде показва сигнал.. ато отчете примерно H/W In 1/2 ако има само сигнал на 1, такива настройки му задавам от софт програмата за запис, да взима сигнала от 1.. и така..

Успех!

Не съм го написъл много професионално, но дано си ме разбрал :thumbs_up:

• 1 month later...
  • 6 years later...
Отговорено

Здравейте. Аз също имам този проблем с М-аудио М-трак. Пробвах с различни микрофони , да видя дали приложения към картата не е само моно ( комплекта беше: звуковата карта,кондензаторен микрофон с кабел и слушалки) но пак продалжава да записва в единия канал-или ляв или десен зависи каде съм свързал микрофона. Пробвах наи различни програми : adobe audition 1.5 , 3, 6 ,   audacity , acoustica basic edition , cuberlink wave editor , fl studio ,goldwave и др. но ефекта е все същия. Дайте моля накаква идея как да записвам през тази звукова карта в ляв и десен канал. Имам една по смотана карта дето няма проблеми, но аз искам с тази да работя. Моля за помощ. Благодаря предварително.

Отговорено

Ти май не знаеш защо си ги купил и какво искаш да правиш...

Записва откъдето ѝ укажеш и възпроизвежда откъдето ѝ укажеш. Вземи изгледай 2-3-5 туториала за начинаещи, за да разбереш какво е рутиране на сигнала и къде какво как и защо се прави.

Отговорено

а на най-начално ниво си обясни сам на себе си, що е то моно и стерео, и откъде-накъде при запис на единичен (моно) сигнал от микрофона, трябва да се получи двоен (стерео) запис. Прочее, повечето DAW имат настройка на вида трак, който ще се записва - моно или стерео. Другото объркващо при начинаещите (и игнориращи четенето на менюъли) е начина, по който се представят входните канали в конкретна DAW - по подразбиране обикновено са зададени като стерео двойки, та е добре в настройките на аудио енджина да се зададат като моно източници.