Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Здравейте пичове, Днес си поиграх на тази песен... Ако някой го интерсува с какво съм я правил, няма проблем ще кажа всичко с точност! Еми дано ви хареса, малко е на та.ак ама както и да е!

4shared link

ENJOY ! :greenangel:

Отговорено (Редактирано)

Добре си я направил, даже доста добре, но ако ти се занимава, оправи следните неща:

1. Сложи не чак толкова очевидно "loop-ващ се" семпъл на основните гласове

2. Избери подходящи инструменти и нагласи нивата на отделните гласове както трябва. Сега някои гласове от многогласията звучат по-тихо, а други по-силно от баланса в оригинала. Така се създава впечатление са различни от оригиналните положения на получаващите се акорди.

Редактирано от Evtim Djerekarov
Отговорено

Екстра е! :music336: Голяма и играчка сигурно е било да се направят отделните партии.

пп

Ех, ако бях висок глас , бих я изпял, но...какво да се прави..:-)

Отговорено (Редактирано)

Не знам какво да кажа.Хващането на един миди файл и наслагването на инструменти вътре в него не си е работа.Мое мнение...Не ми казвай,че цялата тая работа-всички партии си ги изсвирил и записал ти.Все пак ако греша-моля да ме извиниш.Но звученето е точно такова-кух миди файл.Иначе имаш добър набор от инструменти и ми е интересно коя е програмата.

Редактирано от Maestroto
Отговорено (Редактирано)

Сега последно саунда е кух или аранжимента е тъп. Не съм правил аз мидито, а звуците са взети от Native Instrument Acoustic Piano, Broomstick Bass, Music Lab Real strat, IK Multimedia Miroslav... барабаните Superior 2.0, ама мастеринга му е майката в Adobe Audition с компресор лимитър T-rackS и още разни хитри безплатни програмки... аз лично мисля, че сайнда е добър, не говоря за флейтите те са пълен ташак, ако има навитаци за вокални партий да си запишат гласа в wav 32 bit format и да ми го пратят да го наместя...

Но звученето е точно такова-кух миди файл

Щом казваш, че звучи зле.... значи ти си супер добър смесвач :cheers2:

Редактирано от yellow nEuphoria
Отговорено
Но звученето е точно такова-кух миди файл

Щом казваш, че звучи зле.... значи ти си супер добър смесвач :)

E, не е така, дори човек, който никога не е смесвал, може да забележи, че е МИДИ и семпли.

Не е нужно да се обиждате.

Отговорено

По принцип качеството на семплите е добро, но още не е такава технологията,за да звучи едно към едно, но и не се знае примерно Queen сега ако правят микс на тази песен, ще звучи горе доло :) наистина личи си, че е миди, защото свири много като робот... както и да е :thumbs_up:

Отговорено
Ако някой го интерсува с какво съм я правил,

Мене ми е интересно какво си я правил, че не ми стана ясно точно от слушането... :)

Отговорено

СПОРЕД МЕН това си е едно добро упражнение по смесване. Соло барабана не е подходящ , а касата не се чува никаква и малко парфюмерията с Тиракса е дошла май в повече. Най-вероятно просто мониторната ти система не е много добра, което си често срещан проблем.

Бих ти препоръчал да се запознаеш с Озон 4 (Izotope Ozone 4) и да се опиташ да калиброваш малко озвучаването си.

Поздрави

Отговорено (Редактирано)

Аха мерси, аз не смесвам на монитори на хубави колони, и на слушалки, но аз си гледам спектъра. честотите, май прекалих с гейта на касата и е много силна, соло барабана като го изпомпвах с плейта на еквалайза съм му забравил да го изключа, защото е заебал нещо там...

а звуците са взети от Native Instrument Acoustic Piano, Broomstick Bass, Music Lab Real strat, IK Multimedia Miroslav... барабаните Superior 2.0

Редактирано от yellow nEuphoria
Отговорено

хаха, със сигурност ще стане много по добре ако го направиш на 32 битов wav ;)

и от кога сваляне на миди и просвирването му с виртуални инструменти се брои за кавър

не че нещо ама тва може да го направи дори и човек който не разбира и бъкел от музика и свирене

чакаме нещо авторско вече, крайно време е за такъв природен талант като тебе :thumbs_up: