Jump to content
Българският форум за музиканти

Boss Mt-2 Met@al Zone


Zball

Recommended Posts

Наскоро се сдобих С Босс метал зоне.Супер педал вярно е че иска яко кубе но пак си е супер.Обаче тея врътки много ме объркват.Много трудно мога да си направя перфектна настроика.Таман стане нещо и викам дай да поизостря звука .Завъртам копчето и вече всичко е минало.Някои може ли да ми даде картинки или С букви описание на всички добри настроики.

(пробвах с гоогле)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Няма добри настройки, на всеки различни неща му харесват :greenangel: По-добре се разтърси из сайтовете за някакви подобни на звучене на различни групи

Редактирано от sasoh
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

При Метал зоната играта е със средите. Цъкаш ги на 12 часа и първата Металика е твоя. Нямаш ли книжка ?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нормално, ако един ефект не ти звучи поне прилично добре със всички врътки на средата, може би просто не е твоя тип. Аз , например бих могъл цял ден да въртя копчетата на МетълЗоната без да изкарам нищо задоволително, защото този ефект просто не може да изкара желания от мен саунд.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Оттука можеш да дръпнеш менюъла. Имай предвид, че да постигнеш саунд трябва да пипнеш и врътките на кубето. Инак МТ-2 е доста интуитивен, ако в крайна сметка наистина не можеш да постигнеш желания от тебе саунд, значи може би наистина не е за теб.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Последно като го ползвах мисля, че държах и двата вида среди на около 2ч, с малки отклонения, разбира се. Ниските и високите на вкус. Обаче ефектът е доста суров, жужи малко и иска доста връткане и то прецизно, защото малки движения на копчетата правят голяма разлика, особено както средите са "свързани" помежду си.

 

Освен това, в различните кубета звучи доста различно, затова си поиграй и с настройките на кубето.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като ползвател на подобна машинка за живо свирене, при мен нещата стоят горе -долу по следния начин - средите са намалени някъде около 10 -11 часа (и двете среди) . Високите и ниските са на около 1 часа и много важно, гейнът на не повече от 12 часа(иначе лошо). Основната грешка, която съм виждал (а и сам съм правил с този педал) е много набиченият гейн. Просто не е нужен, има си достатъчно. Имай в предвид, че свиря с доста винтидж китара - epiphone les paul standard с alnico адапторчета и успявам да докарам достатъчно изкривен, но същевременно плътен тон с гейн на 11 часа. Успех с начинанието.

 

ПП. Забравих да кажа, че на усилвателя в повечето случаи високи средни и ниски са на средата, но всичко зависи от помещението.

Редактирано от Rubikon
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ключа от палатката е следната:

1. Копчетата за бас и високи си работят както обикновено, самостоятелно.

2. Средите са парамертрични. Въртейки едното копче, ти избираш честота около която регулираш средите, а въртейки другото копче, нагласяш дали да усилиш средите, или да ги намалиш.

Редактирано от Evtim Djerekarov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

гейна, ниските и високите на макс, средите изрязани на минимум. Получаваш убийствен саунд :girl_cray2:

 

 

ПС: Не разчитай на съвети от тоя или ония или от интернет. Разчитай на това, което чуваш ти. Все пак теб трябва да те кефи а не гуглето нали? :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.