niki123bg Отговорено Октомври 2, 2005 Отговорено Октомври 2, 2005 Евала! Това с лакочистителя ме изкефи. Аз преди около 2 години разглобих Puldin-а с идеята, че "ще те праим да приличаш на китара еййй...". След зверско шкурене на грифа успях да сваля почти всичкият лак, но тотално ми мина ентусиазма. Сега като гледам колко готино е станала твоята китара, мисля да се хвана пак. Имам един въпрос към знаещите. Тялото, там където се поставя грифа се е цепнало от двете страни по малко. Все едно някой е дръпнал грифа назад и се е опитал да счупи китара по този начин. Има ли някакво лечение за това или е безнадежно - т.е. някой ден просто ще се отчупи от там китарата. Чудех се ако тези цепнатини ги прорежа с ножовка и после ги запълня с кит и лепило дали няма да стане, защото няма как да вкарам лепило в цепнатините. Цитирай
Queroth Отговорено Октомври 2, 2005 Отговорено Октомври 2, 2005 ти ли си боядисал адаптерите така отгоре или по принцип са си такива ?!! Цитирай
Лелдорин Отговорено Октомври 2, 2005 Отговорено Октомври 2, 2005 абе как и е звука на тая китара?и адаптерите какви са?а иначе хубава е станала Цитирай
FeramonD Отговорено Октомври 2, 2005 Автор Отговорено Октомври 2, 2005 Ами черни са си попринцип. А иначе не знам какви са като модел - заводски кремонски. А звука е доста добър за кремона, поне мен ме кефи! Цитирай
Лелдорин Отговорено Октомври 2, 2005 Отговорено Октомври 2, 2005 Ами черни са си попринцип. А иначе не знам какви са като модел - заводски кремонски. А звука е доста добър за кремона, поне мен ме кефи! продаваш ли я? Цитирай
Queroth Отговорено Октомври 2, 2005 Отговорено Октомври 2, 2005 сума си време търкам , пръстите ми са в мазоли а още не съм завършил с премахването на боята от предната част на тялото нооо .. с достатъчно желание всичко ще стане Цитирай
Лелдорин Отговорено Октомври 2, 2005 Отговорено Октомври 2, 2005 сума си време търкам , пръстите ми са в мазоли а още не съм завършил с премахването на боята от предната част на тялото нооо .. с достатъчно желание всичко ще стане то не трябваше ли само лака,а не боята? Цитирай
Queroth Отговорено Октомври 2, 2005 Отговорено Октомври 2, 2005 (Редактирано) е нали ще го пръсна после ама като се замисля верно боята може дане се маха ама нищо като съм почнал , така ще я довършвам .. нали ще е достатъчна защитата ?? в смисъл , дано да не се окаже че съм я преебал шото ше си умра Редактирано Октомври 2, 2005 от Queroth Цитирай
the_gorer Отговорено Октомври 2, 2005 Отговорено Октомври 2, 2005 (Редактирано) сума си време търкам , пръстите ми са в мазоли а още не съм завършил с премахването на боята от предната част на тялото нооо .. с достатъчно желание всичко ще стане Приятелю, твърде е вероятно боята, която е на китарата да не се разтваря с лакочистител за нокти. Дори самия факт, че FeramonD е успял да махне неговия лак с лакочистителя на мама си е луд късмет. Боя се маха с пистлет с горещ въздух, с бясно шкурене ИЛИ със специални химични разтворители за засъхнала боя като дори при тях не всеки вид става за всяка боя. Акрилната се маха с един вид химикал, алкидната с друг, отделно има трети за махане на акрил на водна основа и така. niki123bg Тялото, там където се поставя грифа се е цепнало от двете страни по малко. Все едно някой е дръпнал грифа назад и се е опитал да счупи китара по този начин. Има ли някакво лечение за това или е безнадежно - т.е. някой ден просто ще се отчупи от там китарата. Чудех се ако тези цепнатини ги прорежа с ножовка и после ги запълня с кит и лепило дали няма да стане, защото няма как да вкарам лепило в цепнатините. Ники, не съм сигурен дали те разбрах правилно, но ако леглото на грифа е сцепено от двете си страни и ако цепнатината продължава надолу по гърба на тялото, аз бих сложил напречна дъсчица отзад, която да не му позволява да се цепи повече. Естествено първо ще издълбая легло за дъсчицата, такова, че тя да влиза плътно в него, после ще я залепя в леглото, стягайки я с дърводелски стяги и оставяйки я да съхне поне 48 часа. Също можеш да направиш легла по дължината на цепнатините и да залепиш в тях и надлъжни дъсчици, но най-добре ще е да сложиш голямо квадратно парче отзад - за повече стабилност. Следва шкурене, китване и боядисване. Същото можеш да направиш и с малки парчета дърво отстрани на леглото на грифа. Това е само моя импровизация, но би трябвало да свърши работа. Ще стане стабилно, а на теб това ти е нужно, защото в момента, дори и да не ти се откърти грифа заедно с леглото, той е нестабилен и китарата ти е като с плаващ гриф. Вероятно губи настройка непрекъснато. Редактирано Октомври 2, 2005 от the_gorer Цитирай
FeramonD Отговорено Октомври 3, 2005 Автор Отговорено Октомври 3, 2005 @Queroth - Ами аз не махах боята по тялото а само лака по грифа. После направо пръснах китарата в/у старата боя и накрая цялата с лак това е. Но щом си почнал продължавай и най-важното не це предавай. Айде успех! А за лакочиститела ми хрумна, че повечето бои са на ацетонова основа а лакочиститела е точно тва и да ви кажа и лака си свали перфектно и черната боя по тялото там където я китвах. Може би кремонките са със по банални бой от истинските китари но ако е така значи и Queroth не би трябвало да му е проблем! Цитирай
Queroth Отговорено Октомври 3, 2005 Отговорено Октомври 3, 2005 ами добре мен ме притеснява факта че като сваля боята и я напръскам с лак , дали ще е достатъчно защитено тялото .. шото като гледам боята и тоя лак дето е сложен как се маха .. и се чудя дали да сваля грифа че да го шкурна по лесно ама незнам дали ще мога да го сложа обратно Цитирай
niki123bg Отговорено Октомври 3, 2005 Отговорено Октомври 3, 2005 Ники, не съм сигурен дали те разбрах правилно, но ако леглото на грифа е сцепено от двете си страни и ако цепнатината продължава надолу по гърба на тялото, аз бих сложил напречна дъсчица отзад, която да не му позволява да се цепи повече. Естествено първо ще издълбая легло за дъсчицата, такова, че тя да влиза плътно в него, после ще я залепя в леглото, стягайки я с дърводелски стяги и оставяйки я да съхне поне 48 часа. Също можеш да направиш легла по дължината на цепнатините и да залепиш в тях и надлъжни дъсчици, но най-добре ще е да сложиш голямо квадратно парче отзад - за повече стабилност.Следва шкурене, китване и боядисване. Същото можеш да направиш и с малки парчета дърво отстрани на леглото на грифа. Това е само моя импровизация, но би трябвало да свърши работа. Ще стане стабилно, а на теб това ти е нужно, защото в момента, дори и да не ти се откърти грифа заедно с леглото, той е нестабилен и китарата ти е като с плаващ гриф. Вероятно губи настройка непрекъснато. Точно това е. Не е особено паянтово, но и не е стабилно. Ще пробвам варианта с цяло парче отзаде - струва ми се най-стабилен вариант. Мерси за идеите Цитирай
FeramonD Отговорено Октомври 3, 2005 Автор Отговорено Октомври 3, 2005 Аз моя не го свалях и успях просто внимавай повече! Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Октомври 5, 2005 Отговорено Октомври 5, 2005 Абе бая се е позамазал лака. Май не си си играл с фина шкурка. Цитирай
Queroth Отговорено Октомври 5, 2005 Отговорено Октомври 5, 2005 Просто той не е свалял старата боя затова се е получило като замазано а и като гледам как се сваля .. напрао си ме е яд че по4нах мъка е Цитирай
Recommended Posts