Jump to content
Българският форум за музиканти

Къкво мислите за Добри Палиев?


Recommended Posts

Случайно попаднах на това: http://www.bnr.bg/HristoBotev/Edition_Cult...obri_Paliev.htm

докато се рових из нета, линк към предаване на националното радио в което роднини и приятели на Добри Палиев отбелязват 80-години от рождението му, има интервюта с негови ученици и със Стоян Янкулов.

 

Та провокиран от това пускам тази тема какво мислите за Добри Палиев ,а ако някой от по възрастните съфорумци има преки впечатления може да разкаже нещо. :rockon:

 

 

 

 

---------------------

Само да кажа че тук може да изкажете и критично мнение , за разлика от другите теми във форума където когато се коментират музиканти са само за хвалби!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е за Палиев лошо може ли да се каже? Отраснал съм с едно момче на име Васко, което от четири годишен свиреше на ударни, после в музикалното и името Палиев остава неразделна част от хилядите часове прекарани заедно. Нямам идея колко пиеси, школи и други работи е сътворил, но съм присъствал на изучаването на огормна част от тях. От как се опитвам с барабаните (за мое огромно съжаление по-сериозно от година, а вече съм на 28 - демек дърт пръч) не е минало и ден, в който да съжаля, че тогава не съм се опитвал да попивам качествено:D Според мен най-голямото достойнство на работата на Палиев е изключително прецизното разделяне на пиесите по степен на трудност с чисто учебна цел. Изучаването им в поставената от него последователност прави прогреса естествен и качествен.

 

П.С. Забавно е, че още на първата снимка в страницата има един съфорумник;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Значи слушах записа и много се издразних,като водещата започна да се изхвърля,че едва ли не Палиева е майсторка на барабаните и тем подобни.Извинявайте,тя може добре да свири на вибрафон и маримба, и да е добър педагог,но като барабанист не мога да твърдя същото.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.