euphoriaburn Публикувано Февруари 9, 2009 Share Публикувано Февруари 9, 2009 (Редактирано) трябва ми болт за горно заключване на китара с тремоло/флойд роуз. Единия ми болт просто се изяде от долната част на резбата. Моля ако някои може да помогне или знае къде как мога да си закупя, нека ме осведоми. И още един въпрос на вас случвало ли ви се е и държа да отбележа, че не съм затягал много или прекалявал. http://www.banzaieffects.com/Floyd-Rose-FR....-pr-22938.html http://www.banzaieffects.com/files/images_...led/22938_1.gif Благодаря предварително Редактирано Февруари 9, 2009 от euphoriaburn Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
MrDeath Отговорено Февруари 9, 2009 Share Отговорено Февруари 9, 2009 Шшшшш 2 евро. По магазините са стинки бе. Взимаш си стария и отиваш в магазин за крепежни изделия и си купуваш. може да не съвпада като визия с другите, ама в най-лошия случай купуваш 3 или повече и сменяш всичките. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
euphoriaburn Отговорено Февруари 9, 2009 Автор Share Отговорено Февруари 9, 2009 ти ме уби... нима в БГ никъде не се продават ? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Valserp Отговорено Февруари 10, 2009 Share Отговорено Февруари 10, 2009 (Редактирано) Не съм срещал. Както каза колегата - по крепежните елементи има това, което ти трябва. Обаче! - болтчето, което ще намериш ще пасва като резба, но най-вероятно ще е по-дълго от старото ти. Това може да се окаже проблем, защото когато затегнеш заключването, болтът ще опира дървото под нът-а. Решенията са две - режеш болтчето(по-неуместното, според мен) или махаш нъта и с дрелка правиш 3 малки дупки точно под местата, където влизат болтовете. П.С. Случвало ми се е, но аз си затягах много и си прекалявах... Редактирано Февруари 10, 2009 от Valserp Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
billymilano Отговорено Февруари 10, 2009 Share Отговорено Февруари 10, 2009 или просто отиваш на стругар да ти го направи, и то ако случайно не намериш същото Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
grunge_is_dead Отговорено Февруари 10, 2009 Share Отговорено Февруари 10, 2009 +1 за крепежни елементи. Търсиш със старото винтче или M3(?4)x8mm цилиндрична глава с вътрешен шестостен. Предполагам стъпка 0.5-0.7, но най-добре със стария винт. Обикновен триъгълен профил на резбата. Т'ва си е стандартен винт. Ако случайно ти се наложи да скъсяваш, взимаш и една гайка - същата. Режеш на дължина с ножовката, изпилваш леко крайната част и прекарваш няколко пъти гайката от там, за да нямаш проблеми в нът-а после. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Evtim Djerekarov Отговорено Февруари 10, 2009 Share Отговорено Февруари 10, 2009 (Редактирано) или просто отиваш на стругар да ти го направи, и то ако случайно не намериш същото Те стругарите по принцип са хора без работа, които само дебнат някой да им даде да изработят някой и друг чудат елемент за китара...... Редактирано Февруари 10, 2009 от Evtim Djerekarov Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Yves Отговорено Февруари 10, 2009 Share Отговорено Февруари 10, 2009 Нищо специално китарно не виждам в един болт...още повече съвсем стандартен. Във почти всеки магазин за целта ще има такъв винт. А иначе стругари на свободна практика се съмнявам да има....дори и да има някой излъгал се се съмнявам да може да прави винт с дължина 7-8 мм Стругарите в днешно време са останали само разни преуморени и разсеяни кадри от соц времената. Може да ти направят винт за каруца, ама за китара едва ли Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
euphoriaburn Отговорено Февруари 10, 2009 Автор Share Отговорено Февруари 10, 2009 и както казах не е възможно това само на мен да се е случвало и трябва да има по разумни решения Да си дупча допълнително дървото в Нека с дрелка ми се струва рисковано и то доста по ред причини !!! как може на други места да се продават тъпи болтове за нек заключване а в България ходим да чешем някакви си соц стругари... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
MrDeath Отговорено Февруари 10, 2009 Share Отговорено Февруари 10, 2009 (Редактирано) Ае бати темата за 1 болт. Иди в магазин за крепежни изделия и си купи. Не са по-къси има ги с абсолютно същия размер. Купуваш и слагаш. Като не те кефи, поръчвай от чужбина. До тогава си сложи изхабения болт на 1ва и 2ра струна, там и с ръка да затегнеш държи. Тва е. Редактирано Февруари 10, 2009 от MrDeath Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
billymilano Отговорено Февруари 10, 2009 Share Отговорено Февруари 10, 2009 (Редактирано) или просто отиваш на стругар да ти го направи, и то ако случайно не намериш същото Те стругарите по принцип са хора без работа, които само дебнат някой да им даде да изработят някой и друг чудат елемент за китара...... Ами всъщност това не е толкова сложен или невиждан елемент, правили са ми болтове и фланци достатъчно, ако автора иска да пише едно ЛС и да му кажа къде да иде Редактирано Февруари 10, 2009 от billymilano Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Evtim Djerekarov Отговорено Февруари 10, 2009 Share Отговорено Февруари 10, 2009 Все пак, май е най-лесно и евтино да отиде в магазин за крепежни елементи и да иска 3 болта от най-твърдата стомана. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
abductor Отговорено Февруари 10, 2009 Share Отговорено Февруари 10, 2009 и както казах не е възможно това само на мен да се е случвало и трябва да има по разумни решения Да си дупча допълнително дървото в Нека с дрелка ми се струва рисковано и то доста по ред причини !!! как може на други места да се продават тъпи болтове за нек заключване а в България ходим да чешем някакви си соц стругари... Естествено, че не се е случвало само на тебе, повечето хора със заключващи тремола са имали твоя проблем и ти обясняват какво да направиш, ама ти - не та не, трябва ми болт специално за нът. В тоя болт няма нищо специално и наистина ги има в магазините за крепежни елементи! Освен това болтовете там са от здрава стомана, за разлика от тия дето ги слагат по флойдовете и ще държат по-добре от някои, които би си поръчал от чужбина "специално" за нът. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Evtim Djerekarov Отговорено Февруари 10, 2009 Share Отговорено Февруари 10, 2009 и както казах не е възможно това само на мен да се е случвало и трябва да има по разумни решения Да си дупча допълнително дървото в Нека с дрелка ми се струва рисковано и то доста по ред причини !!! ... Чакай сега - каква дрелка, какви 5 лева? Занеси болта в магазин за крепежни елементи и ще ти дадат същия. На сточна гара, на кръстовището между Сливница и Раковска има магазин - на брега откъм Орланвовци на реката. И не са лоши - помоли ги да ти дадат най-здравите, има и черни. Сменял съм не само на заключването, а също и на октавите винтчетата с такива и съм доста по-доволен, отколкото от оригиналните винтове. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
SomeoneElse Отговорено Февруари 10, 2009 Share Отговорено Февруари 10, 2009 Намерете ми заключващ nut на моята китара и го сменям целия с трите болтчета за нов такъв, с доплащане от моя страна, разбра се За момента имам само едно излишно болтче Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts