Jump to content
Българският форум за музиканти

Преамп схема ?


Recommended Posts

Някой имали схеми на лампов преамп за кондензаторен микрофон или за китарки . Ако може да покаже. Сажелявам ако има подобна тема, благодаря предварително.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Виж тук:

http://www.prodigy-pro.com/diy/index.php (форум с много схеми)

и тук:

http://www.gyraf.dk/gy_pd/g9/g9pd.htm (схема на лампов микрофонен предусилвател)

 

Питаш за две различни неща - микрофонен предусилвател и предусилвател за китара са две различни устройства (освен ако нямаш предвид микрофонния предусилвател да включва DI box за китара/бас).

 

Само една странична бележка - вероятно знаеш с какво се захващаш, но изработката на микрофонен предусилвател не е толкова просто нещо, колкото изглежда на пръв поглед. Успех :icon_shithappens:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Наскоро, докато се рових за схеми, чережи на китари и други подобни, попаднах на един торент [БЕЗ ТАКИВА ЛИНКОВЕ, МОЛЯ], пълен със всевъзможни схеми на маркова техника за китари. Има представени схеми на Korg, Marshall, Behringer и доста други.

Издърпай го и го разгледай, почти съм сигурен, че ще намериш това, което ти трябва. Само да вметна един чисто приятелски съвет - много често хората, които споделят такива схеми "влагат" в тях някаква грешка, която се забелязва трудно, но в общия случай тя води най - малко до неработещ краен продукт, а много често е и такава, че ти изгаря по някоя друга скъпа част. Така че е хубаво преди изобщо да започнеш да огледаш внимателно схемата за "допуснати" такива грешки, а ако смяташ, че не можеш да ги откриеш, дай я на някой, който ще успее да го направи.

Успех в начинанието и дано да съм ти помогнал по някакъв начин.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Надявам, се марката с Б не я слагаш в общовъзприетото понятие за това какво е "маркова" техника. Иначе по принцип, всичко, което има марка е марково.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.