marangata Публикувано Януари 29, 2009 Публикувано Януари 29, 2009 Привет, Имам следното питане. Искам да си купя нови барабани и съм се спрял на 2 варианта. Нямат нищо общо по между си но все пак и двата ми допадат: Pearl VX925 и Gretsch Catalina Ash Ще се радвам ако някой може да препоръча. Цитирай
vihro Отговорено Януари 29, 2009 Отговорено Януари 29, 2009 (Редактирано) Аз бих избрал ясена вместо брезата,защото е с малко по-висок коефицент на твърдост и по-добър резонанс.Използва се за изработка телата на акустични китари,където на всички е ясно ,какво качество на звука се цели.От друга страна брезата е един от най-подходящите видове за пластови корпуси.Разбира се всичко това е много субективно,защото не се знае съответната компания колко качествено дърво ползва за направата на корпусите.Важно е,поне за мен,че Catalina предлагат "UV gloss finishes"-лак ,а не пластмасовите фолиа на Vision серията инхибиращи в по-голяма степен резонанса на корпусите. А за самия комплект,мисля Греч идват с 8" том бонус,което си е супер оферта. Редактирано Януари 29, 2009 от vihro Цитирай
Sasho_Crasho Отговорено Януари 29, 2009 Отговорено Януари 29, 2009 От Пърл-а нямам преки впечатления,даже не знам къде се прави този модел.За Греч-а мога да кажа няколко неща - добър звук с рекламните кожи,които не са нещо особено,но иначе куп недостатъци,а именно: 1. Липса на хардуеър (за някой предимство,за други недостатък,но в случая като желязо се дава с комплекта само том холдера с прилежащите рамена и клампата за 8 инчовия), изложен е с хардуеър на Гибралтар,който лично на мен ми е ужасно отблъскващ; 2. Малък и кофти избор при цветовете; 3. Един проблем,който съм го срещал при всичките китайски Гречове (4 на брой) на които съм попадал,а именно маунт-а на 12 инчовия том кара тома да увисва,дали дупките са направени големи не знам,но проблема е сериозен и изисква замяна с този на друга марка при най-евтиния вариант (а вариантите не са много поради специфичността на хардуеър-а). 4. Ако го нямат в наличност, ще минат години докато ти го доставят тези,които го внасят. Нали съм възпитан човек - съответните хора ме помолиха да не ги споменавам поименно и няма да го направя.Една позната си поръча Каталина Мейпъл и доколкото разбрах е оставила капаро,та дано този път се отнесат сериозно,че 4 цифрените суми не трябва да се подминават как да е (ако си решил да бъдеш добър търговец). Като генерален извод мога да кажа,че ако някой даде добри отзиви за Пърл-а - взимай го. Цитирай
drumvarna Отговорено Януари 30, 2009 Отговорено Януари 30, 2009 (Редактирано) каквото и да си вземеш за тези цени , няма голямо значение!потърси някой който да има поне подобни барабани , иди ги пробвай и така си прецени! аз като фен и собственик на пърл бих ти препоръчал тях , но за тези пари каквато и марка да вземеш няма да има няква невероятна разлика , камо ли невероятен звук!!хубавите барабани от качествено дърво с много пластове и супер хардуеър са си скъпи винаги!! за да не си блъскаш излишно главата отиди и за тези пари си вземи един Мапекс , поне може да го пробваш и т.н.!! успех с покупката!! аз лично ненавиждам Греч , ужасни барабани според мен , но това си е лично мое мнение!! Редактирано Януари 30, 2009 от drumvarna Цитирай
marangata Отговорено Януари 30, 2009 Автор Отговорено Януари 30, 2009 каквото и да си вземеш за тези цени , няма голямо значение!потърси някой който да има поне подобни барабани , иди ги пробвай и така си прецени!аз като фен и собственик на пърл бих ти препоръчал тях , но за тези пари каквато и марка да вземеш няма да има няква невероятна разлика , камо ли невероятен звук!!хубавите барабани от качествено дърво с много пластове и супер хардуеър са си скъпи винаги!! за да не си блъскаш излишно главата отиди и за тези пари си вземи един Мапекс , поне може да го пробваш и т.н.!! успех с покупката!! аз лично ненавиждам Греч , ужасни барабани според мен , но това си е лично мое мнение!! Аз все пак си мисля, че не питам кое е по-добре: Амати или Тактон!?! Вярно е, че не става въпрос за най-яките барабани на пазара, но все пак не може всички да караме мерцедеси. Цитирай
drumvarna Отговорено Януари 30, 2009 Отговорено Януари 30, 2009 това прочете ли го -"потърси някой който да има поне подобни барабани , иди ги пробвай и така си прецени!" - "за тези пари каквато и марка да вземеш няма да има някаква невероятна разлика" нямам за цел да те засегна и т.н. на мен първите ми барабани са били амати и си ги обичам много и до днес!! според мен е безмислен въпросът ти , като не си пробвал един инструмент не го купувай така по картинка , ок , Греча изглежда по добре от Пърла , ама Сашо-Крашо хич не се изказа ласкаво за него , други пък препоръчват Пърл и т.н. може да не са амати и тактон , но навремето при 2 такива чисто нови сета , щеше да има такава дискусия кой е по добре да си купиш че не е истина!! щом искаш мнения ги чети , а не коментирай напразно!! извинявай за грубия тон! още веднъж успех с покупката!! Цитирай
kukls Отговорено Януари 30, 2009 Отговорено Януари 30, 2009 в рейзинга мисля има гречове ... другият и по удачен вариант е да не робуваш на някоя от тези 2 марки ... като ще е китайско и евтино , най добре МАПЕКС , поне за парите си нямат равни в ниският клас ... аз на твое място бих погледнал и Ямахите които се предлагат втора ръка , те пък са бест бай ... предлагат се няколко стейдж къстъм тук във форума , доказана марка и модел барабани на много добри цени . може и нови да гледаш , но пък Динакорд ги пеодават скъпо Цитирай
Recommended Posts