bmo Публикувано Януари 22, 2009 Публикувано Януари 22, 2009 да взема да попитам по-знаещите и по-можещите от мен, каквито са повечето хора тук - какви ефекти ще ми препоръчате за стилове като соул и ар'ен'би. но нямам предвид рокаджийския ритъм енд блус, а по-скоро по-новите стилове ню соул и ар'ен'би, където звученето си е доста по-меко. може въпросът ми да се стори прекалено наивен на някои, но така е, когато човек като мен не е особено светнат по техническите въпроси. също така приемам всякакви съвети за подходяща китарка за целта, защото явно ще се наложи да си купувам нова скоро. Цитирай
Nordon Отговорено Януари 22, 2009 Отговорено Януари 22, 2009 Дай линк за някаква песен или видео от тоз "нов" стил, за който говориш. Ако някой от форумците я чуе, със сигурност ще ти даде идея за ползваните ефекти. Цитирай
yotzzo Отговорено Януари 23, 2009 Отговорено Януари 23, 2009 Някакъв лампов усилвател, а ефекти много не ти трябват, по мое скромно мнение. Wah wah, може да ползваш и малко ривърб. Друго - пръстенцата. Цитирай
MiroLambov Отговорено Януари 23, 2009 Отговорено Януари 23, 2009 ^Да , в тези стилове е така... Цитирай
sevenstring Отговорено Януари 23, 2009 Отговорено Януари 23, 2009 (Редактирано) Ако под "по-новите стилове ню соул и ар'ен'би" имаш предвид Джей Зи и Бионсе, по-добре въобще да не се занимаваш с китара. Ако все пак се има предвид нещо, имащо общо с модерния блус, бих казал, че освен уа-то и ривърба имат приложение и някои по-винтидж тремоло и вибрато ефекти. Редактирано Януари 23, 2009 от sevenstring Цитирай
MDFk Отговорено Януари 23, 2009 Отговорено Януари 23, 2009 ^Човека май има предвид нещо такова: Ledisi on myspace Ама не си спомням тук да има каквато и да е китара... едит: излъгах, има много малко и е доста потънала в микса. В Alright. Цитирай
bmo Отговорено Януари 23, 2009 Автор Отговорено Януари 23, 2009 (Редактирано) Нещо такова имам предвид. http://vbox7.com/play:bc79e705 http://www.youtube.com/watch?v=91d2ItagP38 тук в края има и едно мазно соло на китара. http://vbox7.com/play:928ccf26 - последният линк е само за кеф прави сте, че почти изцяло звученето е акустично, но все ми се струва, че го прекарват и през някакви по-леки ефекти, за което обаче не съм ориентиран изобщо. та в това се състоеше въпроса ми по принцип. Редактирано Януари 23, 2009 от bmo Цитирай
kolio_k Отговорено Януари 23, 2009 Отговорено Януари 23, 2009 Мазното соло на китара се прави с Китара-овърдрайв с малко изкривяване-лампово кубе(най вероято). Цитирай
bmo Отговорено Януари 25, 2009 Автор Отговорено Януари 25, 2009 Мазното соло на китара се прави сКитара-овърдрайв с малко изкривяване-лампово кубе(най вероято). предварително се извинявам, ако въпроса ми е прекалено наивен, но това лампово кубе необходимо ли е, ако целта е да се вкара звука в компютър? Цитирай
bratmito Отговорено Януари 25, 2009 Отговорено Януари 25, 2009 Ако ще е за записване на компютър с непрофесионална цел можеш да позлваш компютърни симулации.Виж в раздел Software различните програми. Цитирай
kolio_k Отговорено Януари 25, 2009 Отговорено Януари 25, 2009 Не, не е задължително, просто предположих по записа иначе и добро транзистирно ще ти свърши работа, а също и софтуерни симулации, както казва колегата в по горния пост Цитирай
aam Отговорено Януари 26, 2009 Отговорено Януари 26, 2009 Компресор (де факто задължително) за дефиниране и при нужда умекване на нотите, ревърб за дулбочина и евентуално малко хорус за по дълбок и разширен звук. Дилей с сигурност няма да пречи също. Поздрави Алекс Цитирай
Recommended Posts