Свилен Бас Публикувано Януари 20, 2009 Публикувано Януари 20, 2009 Направихме реюниън, накратко. В момента в бандата сме аз - бас, Hillbilly - китара, fildi - барабани, а вокалът - Любо (Баге) не се занимава с интернет, е такова, та не участва у форума Участвали са още няколко човека, ще питам за справка, че не помня май всички и тези дни ще дам още инфо; точно от кога не бяхме свирили; бъдещи творчески планове и т.н. В myspace са качени само песните от последата репетиция - скоро ще има и снимки, шаренийки и секви подобни глупости, а и най-вероятно парчетата ще ги сменям през 2-3 седмици. Пързалка - майспейс Ами това са нещата, които сме направили на 3 репетиции, приятно слушане и пишете каквото ви хрумне относно музиката, изсвирването (...), особено, ако е за баса Ще обясня накратко откъде идва името, а следващия път ще обясня подробно - има, както ще чуете две парчета, изсвирени със слайд на баса, та главно от там идва Цитирай
yotzzo Отговорено Януари 20, 2009 Отговорено Януари 20, 2009 Стига си лъготил! За китарист сте взели Кийт Ричардс. Иначе това не е първичен, а вторичен рокенроооол! Цитирай
Свилен Бас Отговорено Януари 20, 2009 Автор Отговорено Януари 20, 2009 (Редактирано) Хаха - Йоцо, говорих за първичното в отношението, а не за това, че сме контрабас и акустична китара с тъпан, с тенеке Относно Кийт Ричардс, Малин навремето беше нахокан от един стар рокер (над 60-те), докато свирихме кавър на Стоунс, в една друга банда, че "не дърпал струните като Кийт" - оня еди-как си го правил, а Малин не знаел и не ставало по неговия начин Стоянски - и по-готини ще стават, а и още доста не сме направили, които са мъничко по-различни и леко по-ударни (и първични ) едит: Кефи ли ви басчето, а? Редактирано Януари 20, 2009 от ...taka li e? - a taka. Цитирай
kalinpetkov Отговорено Януари 20, 2009 Отговорено Януари 20, 2009 Готино. Що не оставяте вокала да е малко напред? Цитирай
Свилен Бас Отговорено Януари 22, 2009 Автор Отговорено Януари 22, 2009 ^ Всичко (реденето на микрофоните, настройката, репетирането, записа, пушенето, пиенето на бира, смесването...) за 5-те парчета отне точно 8 часа защото бързахме да представим нещо и определено има много какво да се желае, но като става въпрос за рокенрол, смятам, че и така не е зле, имайкип редвид, че сме на три репетиции, въпреки многото "грешки" На записите, които имаме от едно време, вокалът е доста ниско и понеже сме свикнали с тях, най-вероятно и това е причина сега да се крие, но определено ще го обсъдим на следващото събрание, а и съвсем скоро ще правим нещата по-както трябва, вярвам. П.П.: Баса ужасно много ли ви кефи максимално? Цитирай
kolio_k Отговорено Януари 22, 2009 Отговорено Януари 22, 2009 Браво на бандата Хилбили ме кефи официално, много мераклийско свирене Цитирай
Angelina Sekulova Отговорено Януари 22, 2009 Отговорено Януари 22, 2009 Жесток груув... Звучат клубно. Носят страхотно настроение... Hillbilly, старо блус куче! Такъв кеффф! Изслушах всичко, щото личи, че е правено наведнъж... (На вокала леко му пресипва гласа на третото парче, ако имаше "плановост" в намеренията, щеше да каже: "Не съм във форма, айде друг път... ) "Тръгвам си" - установих, че ритъм секция в десния канал ми прави травми на слепоочието... От солото натам се почувствах по-комфортно... (сигурно се дължи на различна степен на оглушаване на лявото и дясното ми ухо ) "Пукната съдба" - мечтателно си го пресдставям като бектрак за джем, значи много ме е изкефило! Вокала - аз съм малко вманиачен тип, признавам си, но... се вписва в общото послание. Тоа хорус ефект през цялото време маже. Уплътнява гласа, но това може да се постигне и с повече пеене "в микрофона". Освен това зацапва текстовете. Особено на "Птицата в мен" по-скоро го оставете само на ммм-ммм, щото има и стопове, и текстът трябва да се чуе (та да е по-драматично...) "Дъждовен влак"... неккво Doors настроение ме залива от това парче... Гуууд! Айде - пак бири, пак спявки, и още по-яко! Цитирай
Свилен Бас Отговорено Януари 22, 2009 Автор Отговорено Януари 22, 2009 (Редактирано) ^ Нема хорус - след като другите си тръгнаха, вокала си записа партията втори път (записите са от живо свирене, ако не е станало ясно, само вокала повторихме) и я насложихме върху първото изпяване едит: Всъщност тези записи са към 3-тия час и може и за това да е пресипнал... Радвам се, че си ги изслушала всичките Редактирано Януари 22, 2009 от ...taka li e? - a taka. Цитирай
Manolev Отговорено Януари 23, 2009 Отговорено Януари 23, 2009 Много сте големи! Сгряхте ми сърчицето! Цитирай
fildi Отговорено Януари 23, 2009 Отговорено Януари 23, 2009 (Редактирано) "Тръгвам си" - установих, че ритъм секция в десния канал ми прави травми на слепоочието... За следващия път обещавам да се постараем повече! Но не изключвам възможността да ти причиним леко комоцио А сега сериозно: бих искал да благодря на всички, които са си направили труда да ни изслушат! Поздрави на всички фенове Редактирано Януари 23, 2009 от fildi Цитирай
Hillbilly Отговорено Януари 23, 2009 Отговорено Януари 23, 2009 Е,мерси на всички за положителните коментари ,Свилка ,що пусна трета репетиция в нета ,бре келеш? Цитирай
Angelina Sekulova Отговорено Януари 23, 2009 Отговорено Януари 23, 2009 За следващия път обещавам да се постараем повече! Но не изключвам възможността да ти причиним леко комоцио Е нищо, тъкмо ще ми се намести вестибуларният апарат (след пускането "по пързалката"...) А сега сериозно: бих искал да благодря на всички, които са си направили труда да ни изслушат! Не беше изтощителен труд, а удоволствие! Цитирай
Black Bird Отговорено Януари 23, 2009 Отговорено Януари 23, 2009 (Редактирано) Супер Китарата: Свирня и саунд ме размазаха!!!! Редактирано Януари 23, 2009 от Black Bird Цитирай
Recommended Posts