fLiSk Публикувано Януари 18, 2009 Публикувано Януари 18, 2009 (Редактирано) Историята: Скоро си взех TC Elextronic Konnect 24D - аудио интерфейс с firewire връзка. Два-три месеца работи перфектно, но един ден пускам лаптопа и... Нъцкиии. Не засича нищо на firewire-a. Първо си викам - интерфейса ще да е - пробвам го на друг компютър, работи. После, до скоро мислех, че е чисто хардуерно. Днес влизам в нет-а и почвам да чета и какво се оказва. По около същото време се оказва, че се е случило същото нещо на доста хора. Явно нещо има в последния Виста ъпдейт, което не е у ред с firewire-a. За да спестя малко мислене - в Device Manager firewire-a си се вижда, за драйверите казва, че са наред, но не засича нищо когато пъхна картата. ( в момента Вистата пак се ъпдейтва, да се надяваме, че тоя ъпдейт ще реши въпроса, ама като си знам късмета...) Та някой да се е треснал у тая стена и да е открил бургията ? Редактирано Януари 18, 2009 от fLiSk Цитирай
yellow nEuphoria Отговорено Януари 18, 2009 Отговорено Януари 18, 2009 Ами мисля, че трябва да потърсиш нов драйвър за аудио интерфейса, те също имат ъпдейти... Успех! Цитирай
fLiSk Отговорено Януари 18, 2009 Автор Отговорено Януари 18, 2009 А, да забравих да кажа, че и това свърших (оказа се че съм си с най-новата му версия а аз последно я бях сменил доста преди проблема да се появи). Цитирай
presly Отговорено Януари 19, 2009 Отговорено Януари 19, 2009 http://forum.tcelectronic.com/viewtopic.php?id=3062 Принципно е същото... Цитирай
fLiSk Отговорено Януари 19, 2009 Автор Отговорено Януари 19, 2009 Благодаря, ще пробвам като се прибера. Засега сутринта видях, че ми дава избор между два драйвера с много сходни имена, аз избрах този, който не действаше в момента, но нищо не се промени. Нищо, пак ще тествам с един уек рестарт като се прибера. Уиндоус 7 излезе ли вече ? Чувам, доста надежд има, че ще е по-добър от Вистата, та ако излязъл да си тургна един... Цитирай
Baby Thomas Отговорено Януари 19, 2009 Отговорено Януари 19, 2009 В Глиста нарочно махнаха мрежата през FireWire, нищо чудно вече и цялата поддръжка на FireWire да са махнали... На Уиндоус 7 изтече някаква алфа, тествах без грам да ми хареса нещо вътре. Дано крайната е доста по-добре, ама нещо ме съмнява... Цитирай
fLiSk Отговорено Януари 19, 2009 Автор Отговорено Януари 19, 2009 (Редактирано) Ама защо са махнали поддръжката на файъруайър ? Аз това не го разбирам. За мен няма логика... Явно ако и това не стане ще мина на ХР, както отдавна се каня. В крайна сметка операционната ми система е за да ми върши работа, а не да изглежда добре пък аз да и върша работата... За тия неща си има жени Редактирано Януари 19, 2009 от fLiSk Цитирай
fLiSk Отговорено Януари 20, 2009 Автор Отговорено Януари 20, 2009 И съвета от форума на ТС не помогна... Сега съм свалил едно ХР, което Бейби Томас ми беше препоръчал прежно, но 1во ще звънна в сервиза на НР в Събота, да видя дали техните техници не са се сблъсквали с това и дали нямат решение (телефонното обслужване хич не е зле при тях). Цитирай
fLiSk Отговорено Януари 26, 2009 Автор Отговорено Януари 26, 2009 Такааа, да дам малко информация за хората, които (не дай си боже) ще се сблъскат с това. Vista Home Edition не поддържа firewire вече. Vista Ultimate доколкото разбрах още се справя. Официално обаче Windows са заявили, че техните операционни системи повече няма да поддържат firewire. В момента съм се заел да си набавя всички нужни driver-и, да си ги прибавя към една Xp инсталацийка и така... Пробвах се да намеря някакви, ако ще и любителско написани драйвери, но не намерих. Ако някой има такива да свирка. И тъй, да сте предупредени. Предполагам че другата година като излезе USB 3 с неговите скорости няма да се замисляме за Firewire ама има още дотогава все пак. Цитирай
fLiSk Отговорено Май 11, 2009 Автор Отговорено Май 11, 2009 (Редактирано) Такааа, снощи разреших проблема. Благодаря на RockoBG за съвета, в който малко късничко се вслушах (с около 3 седмици закъснение ) Тъй като такъв проблем може да се получи на всеки, а е рядък и не много хора ще се сетят да търсят там белята, ще разкажа. Така,изходната ситуация (когато се появи проблема) беше следната: Сутринта драсвам някаква мелодийка, за да не я забравя и отивам на работа. Лаптопа е пуснат, вързан е към интернет, аудио интерфейса е пуснат и вързан към лаптопа. Прибирам се, лаптопа е на слийп режим, пускам го, интерфейса не бива засечен изобщо. Всъщност дори не засича нищо когато го пъхна в firewire-a. Оттам нататък, все така. Пробвах express-card адаптери, всички ъпдейти на драйвери на уиндоус и TC, дори бърках в регистрите на Windows и тн. НИщо не помогна Какво се е случило: През деня Windows е свалил ъпдейт, инсталирал го е и рестартирал. Ъпдейта е променил някои неща в BIOS-a (не знаех, че и това може). Поради факта, че през това време интерфейса си е бил пъхат вътре и е работел, то повече не го засича. Подробностите не ги разбрах напълно. когато бат Роко обясняваше, но разбрах, че до това се свежда. Как се оправи: Влязох в BIOS-a и го помолих учтиво да се ресетне на дефалт. Лаптопа тръгна, пъхнах аудио интерфейса, засече го и си тръгна като пич. В резултат само трябва да се науча да свиря и да записвам. И така, да знаете, че и от това може да е Редактирано Май 11, 2009 от fLiSk Цитирай
Бицев Отговорено Май 11, 2009 Отговорено Май 11, 2009 Хайде сега честито и наслука - и да ти чуем скоро звукчеца Цитирай
Baby Thomas Отговорено Май 14, 2009 Отговорено Май 14, 2009 За първи път чувам, че софта може да пипа в БИОС!!! А за ъпдейтите - не случайно всички си ги изключват. Цитирай
fLiSk Отговорено Май 14, 2009 Автор Отговорено Май 14, 2009 Ами аз така го разбрах, пък и се оправи след ресет на BIOS-a (някой ми беше споменал че Виста барала там), освен да е от това, че като е заспал лаптопа с пуснат в него интерфейс да се е случило нещо на Биоса ама знам ли, аз с комютрите съм като с готвенето - знам как да се справям с обикновените неща, ама за разни по-сложни неща не ме търси много Цитирай
Recommended Posts