thedirt1 Публикувано Септември 14, 2005 Публикувано Септември 14, 2005 Простете за тъпия въпрос ама, кой е най-използвания вид саксофон? Алт, тенор или някакъв друг? Цитирай
kitaratapesho Отговорено Септември 14, 2005 Отговорено Септември 14, 2005 най-често се използва тенор, също много се свири и на алт и сопрано. баритон, бас-баритон са много рядко. Цитирай
kitaratapesho Отговорено Септември 14, 2005 Отговорено Септември 14, 2005 за нищо, аз лично не се сещам за по-красив тембър от този на тенор саксофона. за мен това е най-добре звучащия музикален инструмент - някак си най-добре отговаря на идеята ми за красив тон.......... Цитирай
ecmjazz Отговорено Септември 14, 2005 Отговорено Септември 14, 2005 Доколкото знам тенорът има най-голям тонов обхват и наистина е може би най-красивия. Аз лично харесвам обаче и сопраниното. Цитирай
RonCarter Отговорено Септември 14, 2005 Отговорено Септември 14, 2005 Сопран сакса е пълна психария Цитирай
XAS Отговорено Юли 9, 2007 Отговорено Юли 9, 2007 Доколкото знам тенорът има най-голям тонов обхват и наистина е може би най-красивия. Аз лично харесвам обаче и сопраниното. Всички видове инструменти от семейство "саксофони" имат еднакъв тонов обхват /или диапазон/. Различен е само строят и октавовата принадлежност спрямо пианото. Колкото до красотата - въпрос на вкус. Цитирай
top-dirigent Отговорено Юли 12, 2007 Отговорено Юли 12, 2007 Ами какъв саксофон да започнеш да свириш, може би отговора се крие в това каква музика искаш да свириш? И за каква формация? ако предпочиташ Джаза, като че ли повече Тенора се използва, и... така поне аз мисля. А ако си решил да свириш по - сватби.... Алт тенора си иска малко повечко въздух.... и е малко по - тежък но... всичко е въпрос на гледна точка и лично предпочитание а ако случайно си кларинетист и мислиш да редуваш сакс със кларинет ( както правя аз )... препоръчвам ти Алт защото промяната не е толкова драстична ( аз правя това от месец и.... съм новак в това отношение, но е ужасно след тенора да хванеш кларинета) ха-хах- позицията на устата и на ръцете е много по- различна успех!!! Цитирай
XAS Отговорено Юли 14, 2007 Отговорено Юли 14, 2007 ^Смяна на саксофон с кларинет и обратно: Тайната на бързото адаптиране се крие в близките по отвореност мундщуци и постоянната практика години на ред. И то, ако си наясно с духането. Цитирай
top-dirigent Отговорено Юли 17, 2007 Отговорено Юли 17, 2007 ^ ми не знам на мен по - големия "проблем" ми е в ръцете от колкото в мундщука. все пак разликата между тенор и кларинет е мнооого голяма в ръцете ( и като разстояние между пръстите и като отвореност на ръката ) на мен това ми е проблема ( с духането се оправям) но не знам - може аз да съм дефектен колегата може да няма никакъв проблем Цитирай
XAS Отговорено Юли 18, 2007 Отговорено Юли 18, 2007 ^Остава практиката, т.е. по-често да се сменят двата инструмента. Всеки в началото има този проблем. Цитирай
Ивелин Отговорено Октомври 29, 2007 Отговорено Октомври 29, 2007 хахаха тоя па сватби... ти за Eric Mariental чувал ли си??? ХАХАХА!!! Цитирай
ri4kata Отговорено Декември 29, 2007 Отговорено Декември 29, 2007 (Редактирано) ммм,на мен лично от саксофоните,най-ми допада тенор-а,и сопран-а,защото например на бас баритона,или на баритона,трябва да си отпускаш много много устата(като гръцмул )а колкото до смяната на инструменти,по-лесно е ако първо си свирил на кларинет,да минеш на сакс,отколкото обратното Редактирано Декември 29, 2007 от ri4kata Цитирай
Recommended Posts