Jordan_J Публикувано Януари 12, 2009 Share Публикувано Януари 12, 2009 Накоро купих от форума ДОД 308 - Малмстийнския овърдрайв. Беше ми интересно да го комбинирам с Малмстийнския Страт и да чуя резултата ... Това което ми направи впечатление е, че този ефект добавя високи честоти и подобрява дефиницията (особено при бързите пасажи). Записах през крънч канала на Х&К ТрайАмп. Гейна на апаратурата е на 50%, а Презънс-а и всички еквилайзери са на "12 часа". Овърдрайв педалчето е с Гейн на "2 часа" и го изравних долу горе като ниво с драй сигнала. Ето линк: Fender Strat YJM meets DOD YJM308 and Hughes&Kettner TriAmp Mk II Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
TONY Отговорено Януари 12, 2009 Share Отговорено Януари 12, 2009 (Редактирано) екстра си звучи. според мен дай още напред гейна на Дод-а. и аз имам 308 - само, че е моднат от аналогмен. е, за съжаление страт малмстийн и триамп нямам предполагам знаеш, че ефекта като схема е много близък до мхр дисторжън плюс. (има някаква минимална разлика) Редактирано Януари 12, 2009 от TONY Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Jordan_J Отговорено Януари 12, 2009 Автор Share Отговорено Януари 12, 2009 (Редактирано) екстра си звучи.според мен дай още напред гейна на Дод-а. ... предполагам Тони, изпържа ли ДОД-а, ми се струва, че вече високите стават прекалено много ... Пък и така както го настроих - търсих саунда на Ингви от старите му неща с Алкатраз. Става интересно и достоверно ) Хехех ... П.С. В какво се изразява модификацията на ефекта и какъв е резултата ? Редактирано Януари 12, 2009 от visiondann Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
metalhammer Отговорено Януари 12, 2009 Share Отговорено Януари 12, 2009 Доста ясно се чува как лоу енда изчезва на включен ефект.Тва което съм споменавал в много теми. ПО скоро не е повдигане , а подчертаване на високите за сметка на ниските. Браво на Данчо за показателното видео. p.s. Разликата между 308 и реишуто на 250 е само един кондер във входа - yjm е 0.001uF a 250 e 0.01uF 308 250 p.p.s. Линковете са на чужд хостинг предполагам може да изчезнат след време. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
yellow nEuphoria Отговорено Януари 12, 2009 Share Отговорено Януари 12, 2009 Мноо як звук... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Jordan_J Отговорено Януари 12, 2009 Автор Share Отговорено Януари 12, 2009 (Редактирано) ^^ @MetalHammer, благодаря много за полезното инфо. Беше ми интересно наистина. ^ Радвам се, че ти е допаднало, ман. Иначе "акустичния" звук се чува доста силно в записа. Това е просто защото ампа е намален - камерата е едва на 1 - 1.5 м и ще криви ужасно ако се набримчи ампа. Но ако трябва да бъда честен, ме кефи, че китарата се чува и "акустично" в самия запис Хехе ... П.С. Между другото сега направих А/Б тест и не мога да разбера защо в аудиото което се чува от плеъра на ВБокс7 се чуват повече високи и плющи повече, отколкото в оригиналния файл, който съм ъплоаднал ?! Пуснах го и в ЮТюб и ми е интересно там как ще се чува (след като процеснат файла) ... Редактирано Януари 12, 2009 от visiondann Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
emil Отговорено Януари 12, 2009 Share Отговорено Януари 12, 2009 Единственото което ме издразни на тоя DOD308 е че няма светодиодче, но вече промених това . Иначе от звука съм доволен. Ползвам го с volume на max и gain на 12-13 часа. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Jordan_J Отговорено Януари 12, 2009 Автор Share Отговорено Януари 12, 2009 Ето нов линк в youtube: Тук звука е по-добре отколкото в VBox7, не зная на какво се дължи ... ^И мен ме кефи много този драйв! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
TONY Отговорено Януари 12, 2009 Share Отговорено Януари 12, 2009 Данчо пита за мода - това което знам, че е има трубайпас, някакъв готин светодиод - много кефи, евентуално нещо по схемата.. на сайта му беше обяснено. дет се вика от нас се иска да свирим, поне малко ала Ингви. препоръчвам Ви, тези които го имате - слагайте си светодиоди (но не от тези евтините дето ги продават за по стотинки) и го правете трубайпас. понеже напоследък свиря предимно с буст от фултон осд, съм забравил как съм си настройвал гейна. сега го погледнах как е оставен от последният път. гейна ми е на 9,15 което е доста по-малко от при Вас. но тогава го ползвах да буствам МХР дистер 3.(там съм набичил гейна - и го ползвам за ритъм, а с ДОД-с дигам за соло) Двата макар и близки по схема, работят поне според моя вкус, яко в тандем. Не помня като буствах лампово комбо на колко пусках гейна. Ма то се усеща с въртене на пота. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Jordan_J Отговорено Януари 14, 2009 Автор Share Отговорено Януари 14, 2009 ^Тони, мерси много за инфото. Ще се разровя в нета да видя за какво става дума ... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
emil Отговорено Януари 14, 2009 Share Отговорено Януари 14, 2009 TONY само не ми е ясно какво значение има колко стотинки е светодиода Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts