Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Здравейте.. преди няколко дни се сдобих с един амп Vermona regent 300 k обаачее кофтито е че няма говорителии...

Та въпроса ми е някои може ли да ми каже какви говорители трябва да си купя(размер,мощност етц..), от къде и колко струват приблизително...?

Благодаря!

Отговорено

15_untitled449.jpg

Това ли е?

Ако е това, знам че това са два 12" говорители, всеки по 8 ома, а иначе цялото кубе, ако не се лъжа, е със заводска мощност 60W. Можеш да се огледаш за китарни говорители по магазините или втора ръка тук от форума.

Отговорено

Тези, като ги гледам на картинката, вероятно са широкообхватни говорители (високи+средни+ниски в едно). Ако ти се занимава (и естествено си запознат как става), можеш да си сложиш говорител за ниски честоти и отделно други за средни и високи. Ще звучи по-добре, но се прави доста по-сложно :lol:

Отговорено

Китарните говорители имат съвсем други предназначение, характеристики и звучене и нямат нищо общо с тия "хайфистки" и т.н. всякакви видове...

SomeoneElse, тъя картинка липсва нещо вече, или поне при мен я няма... :)

Отговорено
Тези, като ги гледам на картинката, вероятно са широкообхватни говорители (високи+средни+ниски в едно). Ако ти се занимава (и естествено си запознат как става), можеш да си сложиш говорител за ниски честоти и отделно други за средни и високи. Ще звучи по-добре, но се прави доста по-сложно :)

Прочети и се поинтересувай, преди да пишеш откровенни глупости. Разбирам, че от скоро се занимаваш с китари, и аз съм бил така, просто се интересувай повече....

Отговорено

имал съм такова кубе - първото ми.

оригиналните не са кой знае какво - РФТ , 12 инча, 30 вата

заедно поемат 60.

то не, че и усилвателя е кой знае какво.

Просто намираш 2бр. 12-ки и готово.

Гледай омажа!

примерно вземи си 2 еминенс говорителя.

Отговорено

Да, за същата вермона става въпрос.. Намерих говорители от един съфорумец.. И благодаря на свички който се отзоваха...