Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

• Отговори 39
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Отговорено

Виж, за да ти кажа минусите трябва да съм свирил на много други китари, а аз не съм.За мен тя няма никакви минуси. Най-големият минус и е че нее, примерно, JAKSON.

Отговорено

Това с Джаксъните, предполагам беше по мой адрес. Ако си направиш труда да ми прочетеш последното мнение, ще видиш точно какво съм написал за тях.

Отговорено

Еми не са добри тия евтните Ibanez. Казвам го, въпреки че съм отявлен техен фен, а и притежавам такава китара (друг модел).

За евтина китара 300 лева ми хареса един Корт с фиксед бридж. Звучи много добре и сетъпа беше супер магазинно. Ето ти алтернатива. :punk_guitar:

Отговорено

Не видях никкъде мнение за уошбърн,аз имам WI-64,вярно-няма флойд или тремоло,но изкарва изключително чист звук.Адаптерите са добри,остава да ти е удобен грифа

Отговорено

Миналата година, когато попитах за мнение за CORT, никой не беше и чувал за тая фирма.Сега, виждам че доста фенове има. Браво,браво.

Отговорено (Редактирано)

Въпреки, че съм един от най-големите маниаци на тема Ibanez във форума ти казвам - GIO не струват. Ако си решил, че искаш да е Ibanez и да е до 500лв се огледай във форума! В Купувам - Продавам мисля че сега се продава RG 350DX което си e прилична китара от среден клас. 

Казвал съм го и пак ще повторя - за мен GIO серията не е Ibanez! 

Шперплатовите тела при GIO са често срещано явление както при Squier. Но по-нагоре го казаха - RG321 е яка история за малко кинти! И не е ментак като GIO.

Другите алтернативи ти ги споменаха - Корт и тн. 

Имай предвид, че Корейските Ибанези са правени в завода Cort , а от там излизат и самите китари Cort. Демек качеството на изработка е сходно да не кажа еднакво и има само разлика в името иначе едни корейци ги правят. Другия завод в който се правят китари от среден клас е в Китай (излизат и някои Prestige-и от там като S2170).

GIOтата се правят в Indonesia. Както и доста от средния клас, но са в друго потделение на завода. (за GIOтата казват, че разни дръпнати се учат върху тях)

Общо взето ако искаш да вземеш нещо което ще искаш да си пазиш и след години като качествен инструмент - гледай да не е от GIO-тата.

И само като фен да кажа - Истинския Ibanez е Японския Ibanez правен в завода Fujigen!

Айде поздрави! Успех с Избора!

Данио

Редактирано от cRyStaL_gUiTaR
Отговорено
Имай предвид, че Корейските Ибанези са правени в завода Cort , а от там излизат и самите китари Cort.

Само да уточня, че Cort-овете, които се продават в БГ се произвеждат в Индонезия. Това обаче не означава, че изработката е лоша. Въобще мисля, че е редно да се ограничим в лепването на етикет "калпаво" само заради произхода на инструмента. Има калпави китайски и индонезийски китари, но има и качествени такива.

Отговорено
Имай предвид, че Корейските Ибанези са правени в завода Cort , а от там излизат и самите китари Cort.

Само да уточня, че Cort-овете, които се продават в БГ се произвеждат в Индонезия. Това обаче не означава, че изработката е лоша. Въобще мисля, че е редно да се ограничим в лепването на етикет "калпаво" само заради произхода на инструмента. Има калпави китайски и индонезийски китари, но има и качествени такива.

Въпрос на късмет са. Точно това е проблема. Не са на едно статично ниво. От една партида две сходни китари няма от GIO-тата

Отговорено

^ Да де, ама не мога да кажа същото и за Cort-овете правени в Индонезия. Явно при тях качествения контрол е по-засилен.

Отговорено
^ Да де, ама не мога да кажа същото и за Cort-овете правени в Индонезия. Явно при тях качествения контрол е по-засилен.

Е, по-голяма глупост не бях чувал! Тука май, закона "чул не дочул" е единствен действащ.

Отговорено

И според мен не е правилно да се съди за една китара по произхода й. Моята китара е от Индонезия, но не бих казал, че имам оплаквания откъм изработката.

Отговорено (Редактирано)

Нека ти е удобна, а и ако изглежда добре - приказка :hysterical:

П.С.: Обърках си пост-а, та това го написах на прима виста, сори :hysterical::hysterical::greenball:

Редактирано от inqubus