Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено

Готски въпрос!

(бърз отговор) - С ръце и с акъл. :greenball:

Щях да ти пиша, че сам можеш да извършиш част от работата,

а тя е - да монтираш механически ривърба.

Най - напред изниква въпроса, пружината тествана ли е в друг амп

и знаеш ли дали те кефи. ( тази конкретната, която имаш)

Иначе няма смисъл изобщо да почваш.

Дали имаш нужните знания за тази част, не знам.

Втората е въпросният елекрически монтаж, за който питаш.

А щом питаш така общо, значи въобще не си наясно за какво иде реч.

Значи тук ще се бръкнеш и ще платиш на някой който може,

да ти направи съответната модификация в ампа.

Свързано е с доста неща и преполагам, специалистите, ако пожелаят, ще ти изяснят.

Накратко, трябва да се направи допълнителна платка, вероятно с лампа, да се монтира

вътре в ампа, да се пробие дупка в ампа, да се сложи пот за ривърба ( ако ще е отпред

и ампа е марков, ще е добре да се намери и подходяща врътка).

Отзад - две дупки за към самият пружинен ривърб. (in - out)

Отговорено

Каквъв е усивлателя и имал ли е преди ревърб?Самите пружини ли ще добавяш или заедно с буферните стъпала и т.н.?С полупроводникови стъпала или лампови?

Най-добре е да го дадеш на някой с опит в тази дейност.Има хора във форума,които биха свършили тази работа.

Отговорено
Каквъв е усивлателя и имал ли е преди ревърб?Самите пружини ли ще добавяш или заедно с буферните стъпала и т.н.?С полупроводникови стъпала или лампови?

Най-добре е да го дадеш на някой с опит в тази дейност.Има хора във форума,които биха свършили тази работа.

значи кубето е лампово изцяло.

Мисля че имам добри познания по елекротехника и електроника.преди 20 години когато нямаше усилватели си правех сам...

По скоро въпросът ми е къде и как точно.според мен трябвя да е между предусилватеря и крайното стъпало.И каква електроника му е нужна-имам само реверба с пружините и датчиците.

Отговорено

Съществуват няколко вида ривърб танкове.

- такива които са за солидстейт буфери и са с ниско входно и изходно съпротивление

- за лампови буфери - с ниско входно и високо изходно - тогава е необходим малък трансформатор за пред ривърба

- други

Първо трябва да намериш инфо твоя танк какъв е ?

Ако искаш ривърба ти да е лампов - обикновено се слага мощна лампа отпред примерно ел 84 или 12at7 в паралел след което се слага трафче което е с високоомна първична и нискооомна вторична - след тва танка след коет се слага лампа за смесител.

От казаното горе следва че ако танка ти е за лампови буфери и искаш да го направиш така - нужен ти е траф и лампи който да монтираш - предполагаемо захранващия траф на ампа ти едва ли е проектиран да го натовариш с отопление на още лампи - най малкото.

Добре е след като задаваш въпроси да дадеш информация точно какъв е ампа и точно какъв е ривърб танка в противен случай - просто ползвай гугъл - там има всичко ......

Дими

Отговорено

Дори да е с нискоомен вход пак може да стане със солидстейт драйвер и това е най-лесния вариант.

Дай схема на ампа и ще ти кажем къде да го сложиш.

Accutronics са най-големият производител на пружинни ревербератори. На сайта им има достатъчно справочна информация:

http://www.accutronicsreverb.com/

Отговорено

То солидстейт е ясно че е лесно - но аз не бих сложил на класен ол тюб амп - солид стейт ривърб.

По скоро ако няма възможност бих направил външен ривърб изцяло лампов.

Темата засмърдява леко първо се задава доста общ въпрос .Следва хвалби колко сме добри в електрониката и накрая няма и отговор.

Явно човека който я е пуснал не е напълно наясно със себе си ...

Отговорено

Aз ще ти дам по-конкретен отговор, но трябва да ми кажеш какъв реверб имаш, вземи един уред и измери съпротивлението на 2-те бобинки и ми го кажи, ако става за лампово изпълнение ще ти трябва и малък изх. траф за схемата, дай ми снимки на усилвателя отзад без капак да видя какво място за монтъаж има, от значение са и напреженията, които могат да се ползват в ампа, защото за усилвателя на реверба са неубходими +400 волта. Направи тези неща и ще ти помогна да си го направиш и ми пиши на Л.С., че тук има хора, дето могат с коментариите си да те откажат. Поздрави.

Отговорено
вземи един уред и измери съпротивлението на 2-те бобинки и ми го кажи, ако става за лампово изпълнение ще ти трябва и малък изх. траф за схемата, дай ми снимки на усилвателя отзад без капак да видя какво място за монтъаж има, от значение са и напреженията, които могат да се ползват в ампа, защото за усилвателя на реверба са неубходими +400 волта.

Костов ако имаш в предвид лично мен - аз искам да каже , че поста ти е доста повторение на моя по горе.

Нека да кажем че всеки ривърб танк се произвежда за определен монтаж:

хоризонтален легнал, хоризонтален на една страна , вертикален , хоризонтален обърнат с галвата надолу - ако разгледаш спецификациите на сайта на акутроникс който Грег е дал тези неща ги има.

Тва ,че са необходими + 400 волта е ясно но там консумацията е минимална - и обикновено се вмества във запаса на анодното напрежение.

Но както съм се опитал да обесня по нагоре - по големия проблем е отоплението защото минимум 2 лампи в повече имат сериозна консумация като отопление което едвали е педвидено в захранващия трансформатор.

Не на последно място препоръчвам на хората във форума да ползват тръсачката - когате става въпрос за твоя ник.

Отговорено (Редактирано)

Eто един солид-стейт вариант:

Vox AC30 Classic

Ето и примерен лампов вариант:

Лампи

Разгледай схемите на повече ампове и ще се ориентираш кой е твоя вариант.

Във всеки случай, трябва да си знаеш параметрите на реверба, както вече те посъветваха.

А ако не си сигурен, най-добре е да дадеш усилвателя на някой, който може да ти свърши работа.

Редактирано от Evtim Djerekarov