Angelina Sekulova Отговорено Март 25, 2009 Отговорено Март 25, 2009 Е това вече е друга работа! Сега почвам да говоря вече за истинските неща: 1. Ефектчето ми е в повече. Ти имаш точен глас, не ти е нужен реверб в такива количества. И без това си склонен към малко повече разпяване. Замисляй се, да го редуцираш - хем парчето ще звукне по-стегнато, хем ще докараш едно малко по-"мъжко" фразиране. Така ми е въз-лирично, а с твоя приятел, както сте го забили това двугласче - някак "ретро" ми отивате. И ревербът отгоре... маже. 2. Драматичното изграждане: подравнено пееш. Това е качество, и още как, но ми се иска да чуя изграждане между куплета и припевите. Не е нужно да е само в регистъра "тихо/силно" пеене. Едни по-къси фрази в куплета, с по-малко разпяване, ще му дадат по-обрано звучене. Ти си млад, гласът ти е с добър тонус - бъди малко актьор. Мисли го куплета така, сякаш го говориш (не го говори наистина, а така го мисли - изказът ще се пренесе в пеенето). 3. Компресийки има в микрофона на "п" и "б". Зачиствай ги отсега, да не излязат и на сцената. (Но не зная просто как... Миналото мина, бъдещето - не) 4. Леееко аритмично влизаш на първита фрази от припева (Тя е любов). Васко Кеца пее много ритмично - даже насечено на моменти. Не го имитирай, но се научи малко от неговия маниер на пеене, ще ти е от полза. 5. И мене ме ядат за вибратото из разни теми , но твоето е много характерно (и малко го преексплоатираш на места). Ама е като на Би Джийс! Замисляй се за други аранжименти и композиции. Не намирам, че мъжката традиция в българската естрада е най-подходяща, за да ти даде изява. Имаш много топла бленда. Аз бих те възприела добре и в дует (с гласове, различни от твоя) или в многогласия. И все пак..., докато си изграждаш стил - пей сам и без ефект! И си отваряй отделни теми за всяко парче, да знам какво ще чуя, стига с тоя въпрос "Получава ли се?" Получава се, разбира се!!! Браво от мен!!! П.П. Подписът е хубав вече. Цитирай
XeRo Отговорено Март 25, 2009 Автор Отговорено Март 25, 2009 Благодаря отново, че се отзова Това, което каза за ефекта е много много вярно, точно това говорихме вмомента с човека, който ни отговаря за техниката на репетиции и той точно това ми каза, че повече няма да слага ефект, защото става голямо мазало и не звучи добре, супер че си го забелязала и ти. За отделните фрази още ми е проблем и незнам как да започвам песента, госпожата ми по солфеж каза, точно това, което и ти "все едно говориш", тоест да започна ниско 1-вия куплет, за да мога да направя градация вече на припева и към края на 2-рия куплет. Тоест вярно е че на доста места гледам да имитирам Васко, макар и подсъзнателно, можеби защото така ми звучи по-добре да се изпее знам ли (но явно не е така). Ще поработя тази седмица още по песента и ще вида как ще прозвучи посредством твоята идея. Благодаря отново Цитирай
almost a singer Отговорено Април 3, 2009 Отговорено Април 3, 2009 Пееш готино!Не се съмнявай! Цитирай
Recommended Posts