Jump to content
Българският форум за музиканти

almost a singer

Members
  • Мнения

    37
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Относно almost a singer

  • Рожден ден 03/09/1988

Previous Fields

  • Инструмент
    гласни струни

Profile Information

  • Gender
    Female
  • Location
    София

almost a singer's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Обществена Репутация

  1. Здравейте! Доста сайтове изрових, но не успях да намеря хор в София, който да отговаря поне до някъде на това, което търся.На 26 съм, т.е. детски хорове вече са ми далечни.Църковни хорове не искам, понеже бях 11 години в прекрасен хор, но в друг град, а там църковно пеене не е имало.Не искам вокални групички и подобни събирания на 10тина човека, свиканала съм с поне 50 хористи и силен гръм на изпълнения/от тези, които те карат да настръхнеш/.Нещо, съобразено с това, че все пак работя и няма как да ходя на репетиции в 14.00ч/както ми отговориха в един от хоровете в София/. Хорът на БНР разгледах, но не разбрах там какво се случва, прослушвания кога има и т.н./а и май са доста по-възрастни /.Някой има ли идея къде?
  2. Алооооооо...с какви вокалисти работите вие,бе хора????Какви са тия проценти?Що за коментар изобщо???Предлагам да направим дуел...намираме един случаен пич от улицата, който няма грам талант за пеене,нека се скъса да работи над гласа си...после ви намирам едно дете, дето идея няма от техники,но е с талант и да видим кое имало значение!Спорът е абсурден!Талантът е едно,работата СЛЕД като го имаш,друго. Относно конкретният въпрос...има надежда според мен...ама се отпусни,че така си стресиран много,видях ти чак вените и червеното от напън лице!Педагог препоръчвам и аз!Имаш над какво да работиш определено,но блендата ти е супер.Пък и като ти харесва...давай смело!
  3. Хм...интересно...може да изненадам някого,но за начало не е лошо да започнеш да се СЛУШАШ!!!Ако не чуваш какво се случва,значи НЕ,не пееш хубаво!Има си специалисти,които да ти кажат дали пееш или не!Това какво казал съседа,майка ти или приятелите няма НИКАКВО значение!!!!Ако още някой вярва,че в училище като му казали "много яко пееш,не спирай" ,то това означава че си роден певец, МНООООГО ГРЕШИ Тук има достатъчно Музиканти,които да ти отговорят на всичките терзания,стига да им дадеш запис... Angelina особено Това за различния глас сме го чували също...повярвай ми обаче УНИКАЛНОСТ е качество на вокалисти които се броят на пръсти...ще си намериш какво да пееш,не бой се!Ако пък нещо се окаже,че педагогът не те е харесал,винаги можеш да кажеш "Тоз какво разбира,приятелите ми казаха да не спирам ",така че ДЕРЗАЙ!
  4. Опасно!Салмонела или МОЖЕ БИ полза за гласа?Няма такъв абсурден метод като яйце,каша с яйца и прочие манджи!Ако не можеш да пееш и 100 яйца няма да те спасят,така че по-добре да си пеем без салмонела.Аз полза не видях от яйца,някой казват,че има...Тренировка на гласа,определени храни,напитки и няма да се стига до дилемата
  5. Гласът не е пръсти,които да загрееш,да направиш упражнения и да си наред!Ако нямаш възможност за сън,спокойствие,витамини и мълчание,пробвай да не стигаш до претоварване изобщо!Има едни хапченца "Хомеовокс"...те са за ларингит,преумора на гласни струни и са хомеопатични.На мен ми помагат,ако се налага да натоварвам повече гласа си.Другият вариянт е обикновените хапчета за гърло,но тези които са с лидокаин.Задържат временно положението да не останеш без глас на самия концерт.Топлото чайче и одеалце също трябва да помогнат Иначе досега не съм чувала за упражнения, наричани "като ти се скапе гласът",най-малкото защото ще затормозят още повече вече изнеженото положение Спазвай "Правила как да НЕ прецакаме гласа си " и няма да имаш нужда от тая тема !
  6. За да настъпи край,трябва да има промяна на манталитет.За да има такава промяна, трябва това поколение с чалга да го няма,то да не възпитава децата си с нея и така...и така...и така...Което,разбира се,няма да стане.А "каките" на 13 години музиката я слушат,дали защото е "модерна",дали защото имат комплекси,дали защото са глухи,но факт че простотията в страната не само че нараства,но и определено процъфтява.Аз край не виждам,по-скоро останалите стилове в България ще изчезват,отколкото това ... "нещо".Липсата на уши/за музиката им/,очи/за визията им/ и акъл/за текстовете им/ говори само едно за тези хора-ПЪЛНА ДЕГРАДАЦИЯ!Простотия винаги е имало,сега просто си е намерила стила музика. Така че докато има простотия/а ще има още мноооого време/,ще има хора, които да слушат чалга и съответно такива,които да я продуцират.
  7. Кофти английски...фалшивееш...иначе браво за желанието...
  8. Банда...аз няма да ви се карам за сценично поведение,защото ми е ясно за какво става въпрос,особено там!За звук също не мога да говоря/както винаги зле/!НО..."Контрол" определено най-много ми допадна как се е получила .Барабанистът отново ме изумява,а вокалистът да покаже,че може и да свири едновременно с пеенето!!Иначе спорът за стиловата ориентация е абсурден.Свирете това,което ВИЕ искате,без значение дали има още 100 такива или нито една друга банда!ЛИЧНО на мен ми харесва,макар да съм слушала далеч по-добри ваши изяви.Критика винаги ще има,тя само може да ви амбицира.Само напред
  9. Еее...стига с тия хапчета де!Аз строго избягвам хапчета за гърло,дори когато съм болна/а това се случва доста често/.Може и странно да прозвучи,но за болно гърло...топла кола-1 чашка в микровълновата и готово!Вместо хапчета го използвам.Иначе преди концерт или някакво участие-мента,но в МАЛКИ количества,колкото да изчисти гласа.Но каквото и да пиете,един глас се тренира.Трябва да е свикнал.Не за 2 песни на студено и да падне!Въпрос на практика,ако питате мен.Всякакви капки,хапчета,чайчета и прочие по-скоро карат гърлото да свикне да му се помага,не да се справя само,което СПОРЕД МЕН е много грешно.За ядки,кафета и прочие си е много индивидуално.Аз избягвам мазни,препечени и сладки неща преди пеене.Яйце също пробвах,но крайно излишно се оказа.Ефект никакъв,освен да ми стане гадно!Така че...не си тровете гърлото и организма с неща,които можете да избегнете.Колкото по-малко неща приемате преди пеене,толкова по-добре!
  10. Наистина няма смисъл...Аз се отказвам и още 100 пъти да кажем грешки и насоки,все тая!Тук и Господ да изкаже мнение,няма да има силата на Професора
  11. Значи сме на едно мнение всички,че мацката фалшивее здраво и безобразно?Но да...тук е мястото да решим дали Whitesnake на Heartman е добре Грамотно е,да!Защото той/за разлика от тук/ поне знае какво е музика и може да не е велик певец,но определено е пъти по-добре.Доколко е развит слухът ми може само да се гадае,но трябва да си глух,за да не чуеш какво се случва в песните й.Ако някой е толкова заинтересован от МОЕТО творчество,с радост ще го споделя,но моля ви...без излишни коментари,особено не на точното място.Някак ми се струва нелогично да правим сравнение между това ДЕТЕ и човек,който цял живот се занимава с музика,а? Излиза,че спорим за моя слух и мнение,при това,свързано с друга песен.След като няма да поеме съвети,защо продължаваме да и даваме такива?
  12. Пффф... Много добри!Гали ухото музичката
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.