Slide Отговорено Януари 3, 2009 Отговорено Януари 3, 2009 (Редактирано) @Smokejack И на някой Берингер ли ще свири с тоя Les Paul? Нали трябва да има къде да го включи. От Les Paul до Les Paul разлика голяма. Те и Боргер ползват LP, ама значи ли тва, че ако вземеш такава китара ще свириш от BB. King, през Gary Moore, Guns, Metallica и чак до Borgir...? Ако всичко ставаше с една китара, то щеше да има само една марка и един модел. Никаква конкуренция... Както също и при усилвателите. Обаче за тва има една камара марки и модели, за да може човек да намери тва което търси или компромиса, който е най-близо до търсеното... Редактирано Януари 3, 2009 от Slide Цитирай
chris_barnes Отговорено Януари 3, 2009 Отговорено Януари 3, 2009 според мен @BloodMetall вече знаеш, че китарата която искаш е от махагон и е сет-нек, може и нектру. Смятам, че след като и двете китари са с идентични показатели откъм хардуеър, освноопределящи ще са адаптрите - просто реши какви искаш и си готов. И в двата случая няма да сбъркаш - китарките са скъпички и не напразно - получаваш това, за което плащаш. Не се заблуждавай - каквото и да купиш, винаги има 1 ниво нагоре - не може цял живот да наливаш безумни пари. Относно тона който искаш да постигнеш, играчка му е майката - въртене на копчетата и така. Можеш да докаръш близък саунд без проблем. Друг е въпроса, както знаеш, че звука се определя от много неща - дори и начина на държане на перцето. Даже и да ми дадат китарата на Джеймс на сцената пак няма да изкарам същият звук като него И още нещо, което забравих горе - саунд на дадената група за мен е саунда на живо, защото този от албума сам вкъщи никога няма да можеш да постигнеш. Най-малкото защото се смесва и мастерира и се записват поне 4 китари Цитирай
Hillbilly Отговорено Януари 3, 2009 Отговорено Януари 3, 2009 Gibson Les Paul не е подходящ само за джаз и блуз,за рок и метал също не се сещам коя китара може да му се опре!!!Просто си звучи брутално какъвто и стил да свириш!!!Абсолютно съм съгласен с това!Може би за кънтри Фендер са по-напред,но и това е относително.. Цитирай
Smokejack Отговорено Януари 3, 2009 Отговорено Януари 3, 2009 @SmokejackИ на някой Берингер ли ще свири с тоя Les Paul? Нали трябва да има къде да го включи. От Les Paul до Les Paul разлика голяма. Те и Боргер ползват LP, ама значи ли тва, че ако вземеш такава китара ще свириш от BB. King, през Gary Moore, Guns, Metallica и чак до Borgir...? Ако всичко ставаше с една китара, то щеше да има само една марка и един модел. Никаква конкуренция... Както също и при усилвателите. Обаче за тва има една камара марки и модели, за да може човек да намери тва което търси или компромиса, който е най-близо до търсеното... По принцип значи точно това и е възможно с един Гибсън Лес Пол да се изсвирят всички стилове които си изредил.Мисля че не четеш точно какъв е въпроса на човека а и освен това е споменал в какъв усилвател иска да я включва!!!Аз лично никъде не видях да се споменава Берингер,а ти?!?!? Колкото до другите китари и тук не съм съгласен с теб,има Гибсън и Фендер а всичко останало е имитации и модификации на тези две марки.От мен толкоз по въпроса. Цитирай
Smokejack Отговорено Януари 3, 2009 Отговорено Януари 3, 2009 Кажи го на Кърк и Джеймс Ми няма кво да им го казвам,то се вижда и се чува!!!Не ми се пише толкова дълго та да обяснявам как стои въпроса със сигничър китарите,но с две думи,всичко е бизнес и реклама там. Цитирай
AXE Отговорено Януари 3, 2009 Отговорено Януари 3, 2009 (Редактирано) Сигурен съм, че ти е яка китарата, но според мен се оливате с това прехласване по Les Paul. Фанатикът не е най-добрият съветник Колкото и цялата работа със спонсорството да е пари, хората все пак си избират техника, която да им харесва и да им върши работа. Аз като ползвател на LTD F400 и FX260 мога да кажа, че FX400 с голяма вероятност е страхотна китара и човекът няма да съжалява ако си я поръча. Gibson-a не съм го пробвал и нищо не мога да кажа. Имайки предвид обаче, че пича вече има една китара с активни EMG-та, може би е добра идея да си вземе втора китара с различни адаптери, за да може да докарва различни звуци. Друг вариант е, да си смени адаптерите на LTD-то (или направо като мене да си вземе 260 и да й сложи готини адаптери ). Редактирано Януари 3, 2009 от AXE Цитирай
Slide Отговорено Януари 3, 2009 Отговорено Януари 3, 2009 @SmokejackИ на някой Берингер ли ще свири с тоя Les Paul? Нали трябва да има къде да го включи. От Les Paul до Les Paul разлика голяма. Те и Боргер ползват LP, ама значи ли тва, че ако вземеш такава китара ще свириш от BB. King, през Gary Moore, Guns, Metallica и чак до Borgir...? Ако всичко ставаше с една китара, то щеше да има само една марка и един модел. Никаква конкуренция... Както също и при усилвателите. Обаче за тва има една камара марки и модели, за да може човек да намери тва което търси или компромиса, който е най-близо до търсеното... По принцип значи точно това и е възможно с един Гибсън Лес Пол да се изсвирят всички стилове които си изредил. Колкото до другите китари и тук не съм съгласен с теб,има Гибсън и Фендер а всичко останало е имитации и модификации на тези две марки.От мен толкоз по въпроса. Не мога да се съглася, че всички стилове можеш да свириш с един Les Paul, с една и съща конфигурация... Да не говорим, че голяма (да не кажа по-голяма) роля играе усилвателя... Квото и да си говорим Фендър и Гибсън са едни от първите и малко или много те си контролират пазара на китари и ще продължат да го правят и за на пред, но не можеш да каже, всички марки са имитации и модификации... Има търсене и налагане на пазара, тза тва и има различни марки, търсени от различни хора с техните интереси (претенции). Един Parker, например, има по-голям диапазон и възможност за изкарване на различни звуци, подходящи за различен стил с една китара... (Тука, както каза AXE, ще ме погнат фанатиците на тема Les Paul). Както и да е, обръщаме го на офтипик яко. Цитирай
RockoBG Отговорено Януари 3, 2009 Отговорено Януари 3, 2009 Не съм чел нищо имам само един въпрос към автора: Ти, аджеба, добре ли си тия дни? Че т'ва празнично преяждане... Цитирай
Fashion Отговорено Януари 3, 2009 Отговорено Януари 3, 2009 (Редактирано) Slide, на Боргер им правят вече новите сигничър китари в ESP-завода ,в Калифорния. Сори за Редактирано Януари 3, 2009 от Fashion Цитирай
BloodMetall Отговорено Януари 3, 2009 Автор Отговорено Януари 3, 2009 хахаха .... празнично преяждане хаха ... естествено че има винаги по-висок клас но за мен в момента това е достатъчно а когато събера пари за сигначър модел на есп тогава ще съм достигнал предела си за китара което е около 7000$ но това е друг въпрос та благодаря на всички които ми помогнаха на Седми Февруари ще поръчвам и 2 те китари и един line6 flextone III ще си взема и разни работки от xxxx и като ми докарат от висиартс работите ще ги снимам подробно за да ги разгледате (ако искате де) за да видим всички ние аджеба нивото на качесто от двете китари и лайн сикса та още веднъж благодаря на всички Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Януари 3, 2009 Отговорено Януари 3, 2009 (Редактирано) А Порше-то кога ще го докарват? Все пак, реши ли се коя китара ще вземаш? Или твърдо си решил и двете? Редактирано Януари 3, 2009 от Evtim Djerekarov Цитирай
sasog Отговорено Януари 3, 2009 Отговорено Януари 3, 2009 Е то в това е истината! На подобен въпрос отговорът е "и двете", обаче никой не смее да ти го предложи.ЧЕСТИТО, ако наистина твърдо си решил да ги купиш и двете :D Цитирай
Dread Отговорено Януари 3, 2009 Отговорено Януари 3, 2009 Малко офф и аз: Наистина евала, че влагаш толкова много в музикални пособия, но сподели, моля те, какви са намеренията ти в сферата на музиката. Няма как да не попитам най-вече от гледна точка на факта, че болшинстовото тук сме любители със скромен бюджет и лично на мен ми е интересно. Поздрави! Цитирай
Hillbilly Отговорено Януари 3, 2009 Отговорено Януари 3, 2009 според мен се оливате с това прехласване по Les Paul. Фанатикът не е най-добрият съветник Gibson-a не съм го пробвал и нищо не мога да кажа. Е,точно за това сме фенове,приятел - като ти звукне в ръцете се разбира за какво иде реч. Въпреки ,че отскоро имам Лес Пол ,и то най-евтиния модел съм очарован от звученето,другите ми китари са Стратокастър 75г и Винтидж ,пак Лес Пол модел. Цитирай
BloodMetall Отговорено Януари 3, 2009 Автор Отговорено Януари 3, 2009 Dred намеренията ми в музиката са доста големи не ми се занимава с клубове (естествено без тях неможе) но доооста големи намерения имам не ги копувам тези китарки щото само ме кефят и за си свиря Смолк он да лотер ... а иначе евтиме да и двете ще ги зема а за усилвател ще взимам месарката но след година две най-късно Цитирай
Recommended Posts