ultramega Публикувано Декември 28, 2008 Share Публикувано Декември 28, 2008 Та въпросния Славчо Николов, изработва лампови китарни (и не само май )усилватели във Варна. Някой да знае нещо за него, да има някакви впечатления? Предварително благодаря за отговорите . Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bratmito Отговорено Декември 30, 2008 Share Отговорено Декември 30, 2008 Аз спечелих " приставка за бас китара по схема на Vox" в "От другата страна" по радио Варна ,но ми каза че му трябвали 10 дни да довърши ефекта,та още несъм го получил за да споделя впечетления.Така и неразбрах какво се има предвид по "приставка",но подозирам,че е овърдрайв. В същото предаване голямата награда беше лампов усилвател изработен също от него.Друго незнам за работата му,качеството или цени.Ако някой има информация ще е интересно да сподели. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ultramega Отговорено Декември 30, 2008 Автор Share Отговорено Декември 30, 2008 (Редактирано) ^ Аз за това питам щото усилвателя е за мен. Имам си някакви първоначални впечатления от разговора ни , но нищо не мога да кажа сега. Нека не прибързвам със заключенията. Обаче аз трябва да чакам 5 месеца... Сподели после за "приставката" , ако може ... Любопитно ми е . Редактирано Декември 30, 2008 от ultramega Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
DYLGIQ Отговорено Декември 30, 2008 Share Отговорено Декември 30, 2008 Хм, молто интересанте! Аз също заразпитвах за Славчо Николов из жичкаджийските среди у Варна, ама никой не го знае. Сещаха се за некъв гений на ламбовите радиа от соца, който бил починал, ама името му няма нищо общо, мир на праха му. Остава да питам Даниела Стойнова от Радио Варна, тя всичко знае! А вие, младежи, харно радио слушате, че и хубави награди раздават, бравус! И честито, ако не е некой кьорфишек, ще чакам да се изфукате със съответните семпли и най- важното - с отговора на въпроса: КОЙ Е СЛАВЧО НИКОЛОВ? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bratmito Отговорено Декември 30, 2008 Share Отговорено Декември 30, 2008 А някакви подробности дал ли ти е Славчо Николов- по каква схема е ,с какво озвучително тяло.Аз бях останал с впечетление,че усивлателя е готов и го дават направо. Дай малко повече инфо,че още ме е яд,че не се падна на мен. A за въпросната приставка го питах каква е точно и обяснението беше нещо то сорта на "устройство което превръща звука на бас китарат от чист в металически" и аз попитах овърдрайв? а отговора беше "нещо такова".Търсих бас овърдрайв на vox в интернет ама такова чудо ненамерих. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bratmito Отговорено Януари 10, 2009 Share Отговорено Януари 10, 2009 (Редактирано) Преди няколко дни си получих наградата. Външния му вид куца доста,но иначе изглежда здраво като танк.Огромния му недостатък е че няма бутон за натискане с крак,а изключването и включването е направено ръчно. Впечетление ми направи също,че ефекта пристигна със схема,ръководтсво за позлване,качествен захранващ адаптер и 5 години гаранция. Захранването е направено с метална шайба,като свръзката на устройството и адаптера е много здрава,което от друга страна създава и недостатъка ,че неможе да се ползва с друго захранване.Батерия - няма. Като звук - свири си както се и очаква (ефекта е всъщност Vox Tonbender) или нещо такова,като недобавя брум и други шумове(все пак не е и устройство с голямо усилване де).Схемата не е копие на оригинала,силно модифицирана е като е добавена стабилизация на захранването,емитерен повторител на изхода за нисък изходен импеданс,както и ключе за смяна на входния разделителен кондензатор за повече и по-малко бас,светодиодна индикация(която е само за наличие и отсъствие на захранване,а не за включен изключен ефект). Човека явно си разбира от работата и по думите на Ultramega разполага с доста техника и опит,но неразбира от китари,китарна техника и нуждите на музикантите.Не е музикант,няма и китара и преди да го получа в него небеше включвана китара.Незнам на какви цени работи,но по неговите думи досега не е спечелил пари от това,но работи,защото изпитва нужда да прави нещо (може би е пенсионер- незнам). Ако цените са добри предполагам,че ако му дадете схема на някой харесван от вас усилвател и с малко напътствия би се получило добре. Лично аз силно се интересувам от цените,но ми беше неудобно да попитам конкретно колко би излезнало еди какво си,понеже в момента нямам пари. Редактирано Януари 10, 2009 от bratmito Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Baby Thomas Отговорено Януари 10, 2009 Share Отговорено Януари 10, 2009 Много интересно, благодаря за споделеното инфо. Смятам че не само за мен ще бъде удоволствие да видим снимки и/или семпли, ако имаш възможност. П.П. Хвала на такъви хора! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bratmito Отговорено Януари 10, 2009 Share Отговорено Януари 10, 2009 Семпли ще се опитам да направя,но ще са директно в аудио картата,понеже нямам хубав усилвател вкъщи. Иначе ето няколко снимки: Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Nikifena Отговорено Януари 10, 2009 Share Отговорено Януари 10, 2009 Аз лично намирам един куп забележки по визията. Някои неща са направени ненужно здрави, други ужасно грозни. Схемата и звука на това устройство може да са ОК, но визията е трагична. Моя първи ефект който бях направил изглеждаше в пъти по-добре от тази кутия. Имам съмнения, че човека е бил пилот, танкист или нещо такова съдейки големите болтове и закрепваето - естествено го казвам в кръга на шегата. И все пак, да живее DIY Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bratmito Отговорено Януари 10, 2009 Share Отговорено Януари 10, 2009 (Редактирано) Ето няколко семъла,въпреки,че няма нещо особено показателно в тях,освен че немога да свиря. Все пак това си е кативен тонкоректор. Китарата е Vintage V100,нек адаптер>>>>въпросното у-во>>>>аудо карта на лаптоп Dell Inspiron 1525. Рифовете са както следва тон 0,мод 1 и мод 2,тон 50% мод 1 и мод 2 и тон 100% мод 1,мод 2. Click here to watch Редактирано Януари 10, 2009 от bratmito Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Parni_Valjak Отговорено Януари 10, 2009 Share Отговорено Януари 10, 2009 ...други ужасно грозни.И все пак, да живее DIY За без пари толкова. Само не разбирам съответствието на DIY с надписа "Студийни Усилватели - НИКОЛОВ". Като сравнявам отношението на двама души, правещи апаратура, някак ми се набива разликата между тях. Докато единия без свян слага тежка табела с името си на нещо ( нарочно не го коментирам, че ще я вапцаме), то другия казва: "...В течение на години имах идея да поставя моето име върху изделие, и най-накрая се почувствах достатъчно убеден да направя точно това." Steven Fryette Няма нужда от коментар. Колкото - толкова! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Parni_Valjak Отговорено Януари 10, 2009 Share Отговорено Януари 10, 2009 ПП. За какво е ламарината огъната над копчето, да предпазва от ритане или за да не пада копчето? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bratmito Отговорено Януари 10, 2009 Share Отговорено Януари 10, 2009 Незнам горното риторичен въпрос ли е,но е за предпазване от ритане,падане. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
the_gorer Отговорено Януари 10, 2009 Share Отговорено Януари 10, 2009 Има тежко DIY излъчване. И за да съм по-точен: тежко соц-DIY излъчване. Такива кутии с такива Це-Ка ключове обикаляха репетиционните по времето на комунизма. Не казвам, че е лошо - напротив. Кефи ме бруталността му. Вярно изглежда като правено от съветски танков механик. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
liquid_death Отговорено Януари 10, 2009 Share Отговорено Януари 10, 2009 Само на мен ли не ми тръгва семпъла? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts