toshevski Публикувано Септември 8, 2005 Публикувано Септември 8, 2005 Чувал съм доста различни мнения и "компетентни" мнения по въпроса за пеенето на микрофон- разстояние, ъгъл и т.н.. Бих искал да ви попитам за вашето мнение по въпроса!? И има ли разлика при пеенето между кондензаторните и динамичните микрофони? Цитирай
CorvusCorax Отговорено Ноември 5, 2005 Отговорено Ноември 5, 2005 И аз искам да разбера нещо повече, ама си траете Цитирай
Katsko Отговорено Ноември 5, 2005 Отговорено Ноември 5, 2005 кат дойдеш да пееш у Фенса ше ти кажа как да пееш на см58 Цитирай
Caruso Отговорено Ноември 5, 2005 Отговорено Ноември 5, 2005 Общо звето ако си овладял пенето не ти трябва микрофонна техника щото можеш да пееш във всяква динамика и не ти трябва да дърпаш микрофона. Иначе като си сложиш микрофона кат си набримчиш ефектите и доста неща се скриват и замазват. За това кой микрофон как звучи трябва да се пробва. Има хора дето без микрофони и с въпросния см58 разцепват мрака rolleyes: Цитирай
bobalan Отговорено Ноември 5, 2005 Отговорено Ноември 5, 2005 Общо звето ако си овладял пенето не ти трябва микрофонна техника щото можеш да пееш във всяква динамика и не ти трябва да дърпаш микрофона.Иначе като си сложиш микрофона кат си набримчиш ефектите и доста неща се скриват и замазват. За това кой микрофон как звучи трябва да се пробва. Има хора дето без микрофони и с въпросния см58 разцепват мрака rolleyes: Ники от Обратен Ефект е типичен пример - на компютърен микрофон да пее - пак ще излезе як вокал Разлика между динамичните и кондензаторните обикновено има, но се случва рядко на живо да се пее на кондензаторен в БГ. При динамичните микорофони е особено силно изразен т.нер. Проксимити ефект-а, т.е. като пееш близко има повдигане в ниските и повече плътност, което може и трябва да се използва като ефект. Пейте близко до микрофоните с други думи - така ще звучи плътно, а и опасността от микрофония в следствие на усилен твърде много от пулта микрофон е значително по-малка. В момента най-актуални вокални микрофони са см58 на Шур, Д880 на Акг и Кобалт серията на електровойс. Тези са и най--ефтините, но вършат работа. Вокален микрофон трябва да се избира според гласа на певеца - отива, пробва го и ако става за неговия глас - тогава купува. За моя глас се оказаха на подходящи Бета58 на Шур и СМ57 пак на Шур (нищо, че е инструментален, пасва ми като бленда много добре). Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Ноември 6, 2005 Отговорено Ноември 6, 2005 По принцип микрофона не трябва да се държи хоризонтално пред носа, ами почти вертикални пред брадичката. Цитирай
bobalan Отговорено Ноември 7, 2005 Отговорено Ноември 7, 2005 По принцип микрофона не трябва да се държи хоризонтално пред носа, ами почти вертикални пред брадичката. това важи предимно за естрадата. И за голяма сцена. И за телевизията. Най-добре всеки да види по клипове и концерти любимите му вокалисти как си държат микрофона Цитирай
CorvusCorax Отговорено Ноември 7, 2005 Отговорено Ноември 7, 2005 (Редактирано) Май вече достатъчно разбрах... Редактирано Ноември 7, 2005 от CorvusCorax Цитирай
ronia Отговорено Декември 8, 2005 Отговорено Декември 8, 2005 Тва ли беше по темата? Изкарахте го като нищо работа, а хич не е така... :wall: Никога няма да се разберем с моя! В репетиционната като ми е избичен с обхват половин метър заради останалата дандания наоколо, за какво доближаване до микрофона говорим въобще?! То по-добре през истински мегафон да пея... Цитирай
bobalan Отговорено Декември 8, 2005 Отговорено Декември 8, 2005 Тва ли беше по темата? Изкарахте го като нищо работа, а хич не е така... :wall: Никога няма да се разберем с моя! В репетиционната като ми е избичен с обхват половин метър заради останалата дандания наоколо, за какво доближаване до микрофона говорим въобще?! То по-добре през истински мегафон да пея... ами забелязала ли си, че се променя тембъра на гласа като го приближаваш?? и също така сигурно си остановила, че при "обхват половин метър" соло барабанчето влиза по-силно от гласа ти в микорофона? На голяма сцена е допустимо отдалечаване до 10-15см от микрофона, но крие рискове (например да го отдалечиш повече от колкото триябва точно на кулминацията на партията си и да не се чуе нищо напред). На малка сцена всички трябва да сме единни в борбата с микрофониите. Не на микрофониите и на далечното пеене!!!! Цитирай
martist Отговорено Декември 9, 2005 Отговорено Декември 9, 2005 кат дойдеш да пееш у Фенса ше ти кажа как да пееш на см58 Батка не се бутай между шамарите.Лумкай си там барабанките... Цитирай
ronia Отговорено Декември 9, 2005 Отговорено Декември 9, 2005 ами забелязала ли си, че се променя тембъра на гласа като го приближаваш?? :think: ъммм дали съм забелязала? (вж. снимката вляво) и много ме кефи даже На малка сцена всички трябва да сме единни в борбата с микрофониите. Не на микрофониите и на далечното пеене!!!! щъ цитирам пред моите хора още на следващата репетиция Цитирай
bobalan Отговорено Декември 9, 2005 Отговорено Декември 9, 2005 поздрави ги и си пей близко до микрофона. Но просто не го усилвай до дупка. Цитирай
Robert Plant Отговорено Декември 10, 2005 Отговорено Декември 10, 2005 Аз още се уча и въпросите ми може да прозвучат много тъпо , но все пак ще се престраша-как в крайна сметка е правилно да се пее в репетиционна-по-близо до микрофона или по-далече(и на колко сантиметра горе-долу) :think: .А това за промяната в тембъра при пеене много близо до микрофона-пречи ли на високите(ако се опитваш да изпееш нешо на Zeppelin примерно)?Благодаря предварително и бъдете снизходителни . Цитирай
bobalan Отговорено Декември 10, 2005 Отговорено Декември 10, 2005 Аз още се уча и въпросите ми може да прозвучат много тъпо , но все пак ще се престраша-как в крайна сметка е правилно да се пее в репетиционна-по-близо до микрофона или по-далече(и на колко сантиметра горе-долу) :think: .А това за промяната в тембъра при пеене много близо до микрофона-пречи ли на високите(ако се опитваш да изпееш нешо на Zeppelin примерно)?Благодаря предварително и бъдете снизходителни . да ти е допрян до устаа през цялото време. Не пречи на високите, особено за Цепелин по-скоро помага да са плътни и готини. Цитирай
Recommended Posts