Jump to content
Българският форум за музиканти

Помощ за новака


xmasss

Recommended Posts

Приятели, искам да ви помоля за мнението ви! Тъй като съм начинаещ и тепърва прохождам с китарата, искам да си взема някаква евтина ел. китара. Имам оферти и за Aria Pro II FS Series, и за Squier Strat. Според вас коя е по-удачния избор за начинаещ, коя вади по-добър звук и коя е с по-добра изработка? Потърсих с търсачката, но явно не можем да се разберем с нея :greenangel: Ако е от значение - фен съм на Металика и основно ще свиря техни парчета!

 

Благодаря ви предварително и весели празници!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Понеже първата ми китара беше Скуайър Страт и се мъчих с нея 3 години, мога да ти кажа, че СТРАШНО ТРУДНО ще докарваш тежък Металика - звук с нея(все пак аз за тия 3 години страшно се изтормозих, понеже свирех точно Металика). За другата не знам, но както нееднократно е казвано във форума, при евтините модели всичко зависи от конкретната бройка. Някой по - запознат да се изкаже - примерно Евтим - той е пипал страшно много китари и разбира далеч повече от мен :greenangel: Успех!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пич, първата ми ел. литара беше Страт и ти казвам наистина е много трудно (но не невъзможно) да изкараш поне малко приличен метал тон но като гледам и другата китара е същата тоест и 2те имат 3 сингъл койл адаптера (3 единични) и мисля че много съфорумци ще ме подкрепят ако ти кажа да погледнеш за китара с Хъмбъкери (двойни адаптери) колкото и да са скапани за Металика звучене ще ти свършат по-добра работа :girl_cray2:

 

Поздрави и успех с покупката :greenangel:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не знам точно кой модел на FS сериите.

Ако е в добро състояние, според мен е добра оферта.

По поринцип по-старите арии-страт копия са с тела от елша, докато повечето скуаери(освен чистото афинити) са или от липа, или от агатис, което е по-далече от страт звука. Все пак дори оригиналните стратове са елша(alder) или swamp ash.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пич, първата ми ел. литара беше Страт и ти казвам наистина е много трудно (но не невъзможно) да изкараш поне малко приличен метал тон но като гледам и другата китара е същата тоест и 2те имат 3 сингъл койл адаптера (3 единични) и мисля че много съфорумци ще ме подкрепят ако ти кажа да погледнеш за китара с Хъмбъкери (двойни адаптери) колкото и да са скапани за Металика звучене ще ти свършат по-добра работа :)

 

Поздрави и успех с покупката :rolleyes:

 

послушай този съвет :(

ако си вземеш китара с три "единични" адаптера няма да ти се получава звука който очакваш, ще останеш разочарован и нищо чудно да се откажеш.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ако си вземеш китара с три "единични" адаптера няма да ти се получава звука който очакваш, ще останеш разочарован и нищо чудно да се откажеш.

 

Така е обаче дори и да си избере китара с двойни адаптери, не е сигурно че ще му се получава звука , който очаква(Даже мен ако питат , със сигурност няма да му се получи). Има още доста неща , които за определящи за звук, но най вече самото свирене в началото ще е спирачка.

Така че тази Ариа , според мен ще е достатъчно добре за начало.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За звука е така - но можеш да си сложиш някакви хъмбкери за срат и брума ще поизчезне.

 

Абе, пичове, честно да ви кажа аз нищо не очаквам :) В смисъл пределно ясно ми е, че като я хвана китарата и няма да изкарам солата на Хамет! Трябва ми китара, която е удобна, здрава и вади приличен звук...видът няма значение. То е ясно, че няма да вади нечовешкия звук, ясно ми е, че си има значение и какво кубе ще взема! Искам да свикна с китарата като китара, а пък после вече ще го гоним звука. Решил съм първата да е нискобюджетна по ред причини! Науча ли се веднъж - харесал съм си вече едно ESP LTD с EMG хъмбъкери...но науча ли се най-вероятно ще се завъртя първо по магазините да пробвам максимално много и различни китари.

 

Благодаря ви пак на всички и ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе ако е елшов....бива.

Иначе, не че на всяка цена е зле, ама от агатис или липа... май не е точно страт.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.