teddydoggy Публикувано Декември 16, 2008 Публикувано Декември 16, 2008 Здравейте на всички в този прекрасен форум! Къде ли търсих,но мисля,че тук вие най-добре бихте ми помогнали. Много искам да искарам курс по тонрежисура или каквото и да е свързано със звукозапис и студио.Имам завършено музикално образование - музикална педагогика.Мечтата ми е да се занимавам с работа в студио или по-точно именно с тонрежисура,но навсякъде където попитам и удрям на камък От Варна съм. Благодаря на всички предварително! Цитирай
pekotzvetkov Отговорено Декември 16, 2008 Отговорено Декември 16, 2008 В момента се провежда записване - виж новини, графити студио, само че цената от 800 лв е непосилна за мен. Цитирай
teddydoggy Отговорено Декември 16, 2008 Автор Отговорено Декември 16, 2008 Ейййй,много яко,но това дали се провежда и във Варна.Защото аз нямам възможност да го карам извън града. Цитирай
musicman Отговорено Декември 17, 2008 Отговорено Декември 17, 2008 ^ А защо просто не звъннеш да ги питаш? Мислиш ли, че някой знае по-добре от тях? Не ми отговаряй. Цитирай
Black Bird Отговорено Декември 17, 2008 Отговорено Декември 17, 2008 В момента се провежда записване - виж новини, графити студио, само че цената от 800 лв е непосилна за мен. Наистина ли е 800 лв Цитирай
Fortissimo Отговорено Декември 19, 2008 Отговорено Декември 19, 2008 Уааааауууу 800 лева е наистина безумие. Цитирай
patient Отговорено Декември 19, 2008 Отговорено Декември 19, 2008 Аз съм малко предубеден към тоя курс - 800 лв за един месец занятия. Какво точно могат да предложат за един месец обучение, като хората ги учат тези неща с години. Май ги е ударила финансовата криза - така ми се струва. Цитирай
emil Отговорено Декември 19, 2008 Отговорено Декември 19, 2008 ^ Не е безумие, ако след курса си намериш работа свързана със знанията, които ще придобиеш. Имайки в предвид, че сме в България това няма как да стане . Цитирай
hed Отговорено Декември 19, 2008 Отговорено Декември 19, 2008 (Редактирано) Малко са 800лв за тоя безценен курс, според мен офертата е изгодна Освен това съм сигурен че все се намерят хора които да се запишат... Ама нали не е луд тоя дето продава баницата....... Абе нямам думи просто някои хора колко са си повервали!!! Редактирано Декември 19, 2008 от hed Цитирай
patient Отговорено Декември 19, 2008 Отговорено Декември 19, 2008 ^^ Мда ще е готино някви хлапета дето са извадили по 800 кинта да вземат някакъв псевдосертификат и да подбиват цените на такива като мен дето се занимават с това от 10 и повече години, точно щот е България и тук продуцентите предпочитат да минат тънко, вместо работата да им се свърши качествено. Ебати, кво става с тая държава. Мислех си, че времената когато квалификационни курсове и сертификати се раздаваха като флайъри вече са отминали. Ма тук идва и един друг въпрос - толкоз ли е закъсала българската музика, та няма кой да записва, че на Графити им се налага да зарибяват платежоспособни младежи с подобни оферти. Цитирай
VSTi Отговорено Декември 19, 2008 Отговорено Декември 19, 2008 (Редактирано) http://forum.muzikant.org/index.php?showto...mp;#entry365451 само да добавя че през март 2009 започва новата сесия, в зависимост от формата, и различните модули, цената е до 360 лв. инфо на сайта http://musiccentre.hit.bg Редактирано Декември 19, 2008 от VSTi Цитирай
patzo Отговорено Декември 19, 2008 Отговорено Декември 19, 2008 Този който е към ФНПП-то съм го карал и съм доволен. Беше 300лв сега като гледам 360. А 800лв. са си бая за курс 1 месец само. Нещата не опират до сертификати и разни там глупости. Въпроса е да ти е интересно и да научиш нещо ново. За един месец не можеш да станеш тонрежисьор. Ухото се тренира с години. Цитирай
patient Отговорено Декември 19, 2008 Отговорено Декември 19, 2008 ^ Истината е, че този занаят се краде, а не се учи. Когато прохождах в тонрежисурата просто се врях в ръцете на тези дет знаят повече от мен и питах за всичко. Останалото е практика. Щото само с четене на книжки и и-нет не става. Иска се време, за да разбере човек, че теорията не винаги е приложима. Цитирай
Pif Отговорено Декември 20, 2008 Отговорено Декември 20, 2008 Курсове на които ще ти приказват празни приказки няма смисъл. По добре намери някоя книжка и започни да слушаш. Слушай едно парче 10-20-30-50-100 ако трябва 500 пъти докато започнеш да чуваш всичко в него. След това - следващото парче. И така стотици пъти. Както някой по горе каза - този занаят се краде. Всичко е чуване. Да се научиш да чуваш. Същото е във фотографията. Първите няколко години се учиш да виждаш през фотоапарата а след като се научиш - започваш да се учиш да виждаш - по принцип. Аз съм се учил от двама добри тонрежисьори. На единият му помагах по участия да мъкнем колони и да разпъваме кабели. Другият ми разказваше теории от неговите преподаватели в консерваторията които бяха много прости и логични и ми показваше разни прости неща. Най хубвото нещо беше да ме накара да си вярвам на слуха. От там е практика и практика и практика и слушане и слушане и ... цял живот слушане. Цитирай
Telerig Отговорено Декември 20, 2008 Отговорено Декември 20, 2008 Курсове на които ще ти приказват празни приказки няма смисъл. По добре намери някоя книжка и започни да слушаш. Слушай едно парче 10-20-30-50-100 ако трябва 500 пъти докато започнеш да чуваш всичко в него. След това - следващото парче. И така стотици пъти.Както някой по горе каза - този занаят се краде. Всичко е чуване. Да се научиш да чуваш. Същото е във фотографията. Първите няколко години се учиш да виждаш през фотоапарата а след като се научиш - започваш да се учиш да виждаш - по принцип. Аз съм се учил от двама добри тонрежисьори. На единият му помагах по участия да мъкнем колони и да разпъваме кабели. Другият ми разказваше теории от неговите преподаватели в консерваторията които бяха много прости и логични и ми показваше разни прости неща. Най хубвото нещо беше да ме накара да си вярвам на слуха. От там е практика и практика и практика и слушане и слушане и ... цял живот слушане. ^ Абсолютно вярно! Цитирай
Recommended Posts